fredag 6 januari 2017

Mina TT-texter från Brynäs vs Färjestad 5 januari


Brynäs har gjort flest mål av alla. Färjestad har gjort femten flest, fast man ligger på den undre halvan av tabellen. Lägg därtill två reserver i målen så borde det bli en målrik match. Det blev det inte.

Både Jonas Johansson (Brynäs/Almtuna) och Stefan Steen klev fram och stal showen som slutade med Brynässeger (1-0). Ett mål som kom redan i andra match minuten. Lattjo.
Här nedan finns min slutsinalstext för TT (hittar ingen länk så jag lägger den är) och länkar till olika sajter (DN, SVD, Metro, UNT) där den långa texten med citat finns att läsa.


GÄVLE
David Rautio sjuk och Felix Sandström på JVM. Då fick Jonas Johansson, tillfälligt hemplockad från HockeyAllsvenska Almtuna, kliva in och spela sin första SHL-match sedan hösten 2014. Och höll nollan.
Med två av seriens allra mest målglada lag på isen och två reservmålvakter i burarna såg säsongens fjärde möte mellan klassikerlagen Brynäs och Färjestad på förhand ut som en potentiellt målrik match.
Det blev den inte – tack vare två  något oväntade målvaktshjältar.
Brynäs lät Jonas Johansson – som tillhör Gävlelaget, men som varit utlånad till Almtuna sedan 2015 och nu lånats in tillfälligt som backup under JVM – spela då annars givne Rautio var sjuk.
Att sjukvikarien inte spelat i SHL på ett par år märktes dock inte nämnvärt.
Visst såg det lite stressat ut i de inledande minuterna av matchen men Brynäskeepern växte snabbt in i uppgiften.
Och nu var det i ärlighetens namn inte Jonas Johansson som hade mest att göra. Det hade backupen Stefan Steen i Färjestadsmålet.
Steen har fått sköta båsdörren i lagens tre första möten – där Brynäs vunnit två av matcherna stort (5–1 i Karlstad och 6–2 i Gävle).
Och som 23-åringen skötte uppgiften när han nu fick chansen i stället för norske landslagsmålvakten Lars Haugen.
Brynäs glödhete forwardsstjärna Oskar Lindblom snärtade visserligen in 1–0 redan efter 1.43 av matchen men sedan stängde Steen till.
Brynäs noterades för tjugo skott redan i fösta perioden – att jämföras med gästernas blott sex dito.
Stefan Steen svarade med lugnt och stabilt positionsspel, kvicka fötter och höll kvar sitt av sjukdomar sargade lag i matchen, med bland annat en utsökt plock i första perioden när Brynäspressen var som svettigast.
Han bjöd på en riktigt läcker plock även i andra samt var omutlig när målfarlige Brynäsforwarden Pathrik Westerholm kom i full fart i ett friläge i slutet av tredje där det för övrigt var lite jämnare spel mellan lagen .
Marie Hallman/TT


Länkar till intervju texten med Jonas Johansson. Den går att läsa på DN , på SVD.SE  på Metro HÄR och på UNT.se här. 

Och här är höjdpunkterna från Cmore

Inga kommentarer: