fredag 20 januari 2017

Andra raka och en galen matchavslutning

(Glada miner efter andra raka segern. En sjukt viktig efter en galen tredje period dessutom. FOTO www.hockeymedmariehallman.se)

Det här var väl en av de galnaste matchavslutningar jag har sett och jag har sett måååånga.

Efter en fartfylld första period med bra spel av båda lagen,  och ett riktigt läckert klapp-klappmål signerat Spångberg, Sandberg och Olsson Trkulja kom en sövande tråkig mittenakt.


Föga anade någon då att tredje perioden skulle bjuda på dramatik av olika slag.

En olyckshändelse inledde den galna kedjan av händelser då en Panternspelare och två AIK-dito kampade framför Linus Lundin och (tror både jag och Linus) en AIK-skridsko flög upp i luften.

Skenan drog över halsen på AIK-målvakten som slet av sig masken, tog sig mot halsen och med lätt panik i ögonen tog sig mot båset.

Nu hade han änglavakt (mer snack om det i separat intervju) men fick ta sig ut i omklädningsrummet och limma ihop skärsåret som blev och kom sedan inknatandes på isen igen.

I precis den vevan gjorde Jesper Bratt 3-2 till AIK med en puck som knappt hade styrfart över mållinjen. Stor men kortvarig glädje för AIK som nitton sekunder senare drällde puck varpå Panterns Sebastian Dyk fick lite väl mycket yta och kunde kvittera bakom inkastade Gasper Kroselj.

Lundin bytte av Kroselj och stod sedan matchen ut. Pantern satte verkligen press på AIK. Skotten i tredje 4-13 men… nu var det AIK som plötsligt var effektiva och för en gångs skull hade lite flyt.

Med 5.44 kvar fick backen Jens Hellgren pucken nere vid spelarbåsen. Drog iväg en puck och hoppades på en bra retur som någon lagkamrat skulle kunna gå på. Fick samtidigt lite hjälp av en Panternspelare som i samma ögonblick tog ett steg åt sidan och därmed skymde sikten för sitt lags målvakt helt så att pucken kunde segla in.

Sedan var det Pantern mot Lundin, missat öppet mål av AIK och hjärtat i halsgropen in i det sista som så många matcher denna säsongen för AIK-fansen. Men vinst blev det och även om tabellen haltar lite så gör Gnagets nu totalt 52 poäng att man sätter press på övriga lag runt playoffstrecket.

Så här ser det ut:
Sjuan Modo har 53 poäng och minus tretton efter 37 spelade matcher.
Åttan Almtuna har 52 poäng och plus sju efter 37 spelade matcher.
Nian Vita Hästen har 52 poäng och minus två efter 37 spelade matcher.
AIK har 52 poäng och minus sex efter 38 matcher dvs med en match fler spelade än de tre ovanför.
Under AIK skuggar Oskarshamn med 52 poäng och minus tio efter 36 spelade matcher. När de här matcherna som övriga lag saknar spelas kommer såklart även AIK att påverkas men nu har man kontakt.

Och ska möta alla lag en gång till. Kommer bli många spännande sexpoängsmatcher i den återstående fjärdedelen av grundserien.

(Jens Hellgren fotad tidigare i veckan. FOTO  JESPER ZERMAN/ARKIVBIL)

AIK - PANTERN 4-3  (2-0, 0-2, 2-1)
MATCHEN: MMMM (om man struntar i andra perioden…)
MÅLVAKTERNA: Linus Lundin, AIK 93,33 % och Gasper Kroselj 66,67 % samt Oscar Malm, Pantern 83,33 %
PUBLIK:  3 056
DOMARE: Daniel Bergman

BÄST I AIK  
MMM Linus Lundin, mv
MM Christian Sandberg, f
M Jens Hellgren, b

BÄST I PANTERN:  Oscar Malm, mv, Sebastian Dyk, f och Dennis Svensson, f. Extra guldstjärna också till Robin Dahse som körde på efter den smärtsamma skottäckningen. Starkt!

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (08.34) Daniel Olsson Trkulja (Christian Sandberg, Jacob Spångberg)
2-0 (14.49) Christian Sandberg (Simon Fernholm, Michael Lindqvist)

ANDRA PERIODEN
2-1 (02.06) Lukas Haudum (Marcus Sylvegård, Jesper Mångs)
2-2 (18.23) Axel Wemmenborn (Kim Johansson)

TREDJE PERIODEN
3-2 (03.09) Jesper Bratt (Nils Höglander, Fredrik Karlström)
3-3 (03.28) Sebastian Dyk (Dennis Svensson, Filip Windlert)
4-3 (14.16) Jens Hellgren (Anders Eriksson)

SKOTTEN I MATCHEN:  24-33  (13-10, 7-10,4-13)

Citatet
”Alla har bra spelsinne så ibland händer det liksom”

 (Daniel Olsson Trkulja med glimten i ögat under pausintervjun efter första där AIK bjöd på ett riktigt fint klappklapp mål med ”Trucken” sist på pucken.)

Inga kommentarer: