lördag 7 januari 2017

Viktiga poäng för DIF i bottenstriden

(Patrik Peppe Lundh under en hemmamatch. FOTO Johan Sahlén/arkiv)

Poäng i fem av de sex senaste matcherna. Ett mål och en assist mot Rögle. Patrik Peppe Lundh värvades som en av viktig kugge och har börjat leverera allt mer. Kul!

3-1 blev det mot Rögle borta för DIF som – liksom Rögle - är i desperat behov av poäng för att ta sig bort från botten striden.


Med ett Leksand (just nu under strecket) på uppgång, med ett Örebro med ny ledning och kanske en kick från det, var det ett måste för DIF och Rögle att ta poäng.

Djurgården gick vinnande från den striden och jag kanske inbillar mig men jag såg matchen i repris i kväll och ser det inte ut som att DIF fått ett lite bättre självförtroende med Marcus Högström i laget?

Han sköt ”bara” två skott, att jämföra med sex i första matchen sedan hemkomsten och ”bara” om man jämför med vad han ofta gör men… han spelar med pondus och det behöver DIF. Detsamma gäller Patrik Lundh som också rullar på nu med en aura av att ta rygg på mig så kör vi.

Högström fick en slashing på handleden, mellan handsken och armbågsskyddet och det gav nog DIF-ledningen lite hjärtat i halsgropen när han satt och hade jätteont men Högström spelade vidare så förhoppningsvis var det bara smärta och inget annat som hindrade honom från spel en stund under matchen.

En kul, fartfylld match var det i alla fall och inte minst med många känslor och till och med ett besök av DIF Ville Varakas i Rögles bås. (intacklad där ska sägas.) Kan man tänka sig att DIF kör på så här? Vore ju rätt kul.


Kommande vecka väntar tabelltrean Brynäs två gånger om (hemma på torsdag, borta på lördag) Brynäs har fart under rören, även om det var segare än väntat mot Växjö. Det kommer bli åka av och ska bli kul att se hur DIF kan svara upp på det.

Inga kommentarer: