lördag 7 januari 2017

TT-texter från Brynäs vs Växjö 7 januari

(Foto skärmdump TV4/Cmore. Se inbäddade höjdpunkter längre ner.)

Toppmöte mellan tvåan och trean och en match i matchen mellan SHL:s två skyttekungar Kevin Clark, Brynäs och Dennis Everberg, Växjö i Gävle i dag, lördag.

Men Brynäs var bleka, Växjö bra - malde bara på. Clark var en av de bättre i hemmalaget, ironiskt nog var Everberg inte alls lite het framåt men bidrog ändå med en assist då Växjö tog sjätte raka.


Jag hittar ingen länk till slutsignalstexten så den har ni här nedan. Under den finns länk till den längre texten där jag pratade med Dennis Everberg och Sam Hallam.

(Obs  eventuella citat från texten här nedan ska creddas TT )
GÄVLE
Kungamöte i Gävle. Och fördel Everberg i kampen om tronen efter lördagens toppmöte i Gavlerinken. (4–1)
Skytteligans toppduo – Brynäsforwarden Kevin Clark och Växjöditon Dennis Everberg – stod på fjorton mål vardera inför mötet mellan tabelltvåan och tabelltrean på lördagseftermiddagen.
Kanadensaren Clark har under hösten varit den jämnaste av de två skyttekungarna med bland annat fyra mål på de sex senaste matcherna och poäng i nio av de tio senaste dito
För Växjös skyttekung har däremot det gått lite mer upp och ner, inte minst senaste månaden, med antingen flera mål alternativt poäng i matcherna eller inga alls.
Men den här lördagen blev det inga fullträffar för någon av dem.
Istället var det tre gånger Rosén och en finländsk högerskytt som visade vägen till Växjös sjätte raka seger.
Först ut backen Calle Rosén som blev två målsskytt med 1–0 halvvägs i första perioden och sitt 4–1-mål på ett friläge i den tredje.
Ett friläge som kom direkt efter en spelvändning föranledd av att just Kevin Clark krockade med Växjökeepern Joacim Eriksson i momentet före.
Utöver de två backmålen av Calle Rosén bökade forwarden Robert Rosén in 2–0 i andra perioden efter ett par, tre returer från inlånade Almtunamålvakten Jonas Johansson som återigen fick chansen i Brynäsburen efter sin succénolla mot Färjestad i torsdags.
Och i inledningen av tredje satte Olli Palola 3–1 mellan benen på Johansson – framspelad av Dennis Everberg.
Så Växjöforwarden får väl sägas vinna lördagens kamp om skytteligatronen på poäng - då det ju var Everberg som kom i ett två mot ett läge tillsammans med finländaren och där serverade en fin passning som lade grunden till gästernas tredje mål.
Växjö tog nu genom sin sjätte raka seger klivet förbi Brynäs och är efter 33 spelade omgångar (en match mer än Brynäs) ny tvåa bakom serieledarna Frölunda.

Marie Hallman/TT

Den längre texten finns bland annat här hos Metro.se  och på DN.se  och på Sydsvenskan.se samt på Corren.se. Samma text, olika omgivning, klicka o läs :)

Här är höjdpunkter från TV4/ Cmore.


Inga kommentarer: