måndag 30 januari 2017

Ett mål, en nolla, tre poäng.

 
(Daniel Olsson Trkulja spräckte en två matcher, en period och 3.39 lång måltorka för AIK. FOTO JESPER ZERMAN)

Ett mål framåt. Inget bakåt. Inte ofta 1-0 räcker för att vinna i hockey men den här måndagskvällen när AIK tog tre blytunga poäng mot Vita Hästen på Hovet så var det precis vad det gjorde.

Målskytt: Daniel Olsson Trkulja, efter ett klapp-klapp anfall med Christian Sandberg och Michael Lindqvist. I mål: Linus Lundin, som därmed höll sin första nolla i HockeyAllsvenskan i karriären och i AIK-tröjan i tävlingsspel.

 
(Första nollan! Bilden är från en annan match men starkt Linus!. FOTO www.hockeymedmariehallman.se)

Lundin försvann upp till en fansgrej efter matchen men ska så klart ha cred för den där nollan som ju höll AIK kvar i matchen trots att gästerna tryckte på rejält. Han har fått en del skit Linus längs vägen den här säsongen men en nolla, är en nolla, är en nolla. Starkt!!

(Olsson Trkulja och Micke Lindqvist firar det där målet.... FOTO Jespe Zerman)

”Truckens” mål kom 3.39 in i andra perioden och satte därmed stopp för en två matcher och en period lång måltorka för AIK. Inte oväntat låg Christian Sandberg (pass över centrallinjen åt ena hållet)  och Michael Lindqvist (som direkt droppade pucken snett tillbaka till Olsson Trkulja) bakom målet. Kemin är god där även om det inte alltid ger utdelning.

Det finns bara en sak för AIK nu: poäng, poäng, poäng. Tiondeplacerade AIK står nu på 55 poäng, precis som nian Vita Hästen som har åtta måls bättre målskillnad än Gnaget. Ovanför dem finns sjuan Almtuna och åttan Oskarshamn på 58 poäng. De har i sin tur åtta poäng upp till fyran Taif, Västervik som är femma och sexan Timrå.
De lagen och placeringarna kan AIK skita i. Det som gäller nu är att hugga någon av de två platserna i botten av det gänget dvs sjunde och åttondeplatsen.

(Hårt jobb, dock ingen smokin. FOTO www.hockeymedmariehallman.se)

Är man väl där när playoff eller play in eller vad vi ska kalla det (heter slutspelsserien inför direktkval till SHL vilket är omöjligt att säga i dagligt tal) så kan allt hända. Inte bara som klyscha utanpå riktigt.

Nu verkar AIK visserligen fortfarande leta efter någon slags jämnhet och kvaliteter i spelet men alla lag som ligger där och tampas, turas om att göra usla matcher – denna måndag var Vita Hästen längst fram i det ledet – vilket innebär att även AIK fortfarande har möjligheten att ta sig upp och över slutspelsstrecket. Bara man mäktar med att ta chansen vill säga. Vi får se nu närmsta veckorna hur det står till med den egenskapen.

(Cederholm fick slåss mot två spelare från Vita hästen en stund..... FOTO Jesper Zerman)


Nu väntar säsongens fjärde match mot SSK, på onsdag på Hovet. Därefter bortamatch mot Björklöven på fredag. AIK har vunnit tretton av 21 hemmamatcher  - tio vid full tid, två efter förlängning och en på straffar men har bara tagit sex segra borta på 20 försök (!) varav fyra vid full tid, en efter förlängning och en efter straffar. Dags att starta om systemen, rensa gamla hårddiskar, bara trycka ner plattan i mattan och ösa. Annars är det slutspelat eller än värre kval neråt som gäller efter den 3 mars.

(Första nollan! FOTO Jesper Zerman)


AIK – VITA HÄSTEN 1-0 (0-0, 1-0, 0-0)
MATCHEN:  MM
MÅLVAKTERNA: Linus Lundin, AIK och Pontus Sjögren, Vita Hästen
PUBLIK:  2 714 sålda biljetter
DOMARE:  Anders Sandahl

(FOTO Jesper Zerman)

BÄST I AIK  
MMM  Daniel Olsson Trkulja, f och Linus Lundin, mv
MM Micke Lindqvist, f
M Jonas Almtorp, f

BÄST I VITA HÄSTEN:  Pontus Sjögren, mv och Jesper Samuelsson, f

 (Olsson Trkulja fick lite hjälp... kan man se här i slutet av matchen. FOTO Jesper Zerman)

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
-

ANDRA PERIODEN
.1-0 (03.39) Daniel Olsson Trkulja (Michael Lindqvist, Christian Sandberg)

TREDJE PERIODEN
 -

SKOTTEN I MATCHEN: 28-20 (10-3, 9-8, 9-9)

(Roger Melin, omplåstrad och kvar i båste. FOTO Jesper Zerman)

Citatet
”Jag vet inte… pucken kom flygande, Steff skulle vifta bort den då hamnade den på mig. Han ville väl visa att han ska ha med speltid kanske, ha, ha”
(AIK-tränaren Roger Melin fick en puck i ansiktet i första perioden, plåstrades om och kostade på sig att skoja lite om det när jag frågade efter matchen hur det där gick till.)

Inga kommentarer: