onsdag 25 januari 2017

Släpp sargen och börja om


Femte raka förlusten.  Sju förluster på de tio senaste matcherna. Jag skrev redan för några veckor sedan att SSK borde börja förbereda sig för kvalspel neråt. Det läget består.

Den tre matcher långa segersviten runt jul verkar inte gå att återskapa. Inte nu i alla fall.


Där Västerås har jobbat sig igenom bottenträsket och upp står SSK kvar och trampar sig allt djupare fast i geggan tyvärr.

Nu såg jag inte matchen men i intervjuer för LT efteråt förekommer snack om bra spel men pucken vill inte. Pucken har dock som vi alla vet ingen egen vilja så det är upp till spelarna och slipa till det egna liret så pucken hamnar där man själv vill.

Nu ska sägas att Panters Tex Williamsson är en av seriens bästa målvakter. Detta var hans femte nolla för säsongen, hans snitt över antal insläppta mål är på fina  och det är inga konstigheter att en match då slutar 0-2. (eller 2-0 sett med hemmalagets ögon)

Tyvärr för SSKs del så kommer inte bra spel och kämpa räcka för att slippa kvalspelet. Men väl där kommer såklart de två ingredienserna att bli avgörande så jag säger som jag sa då när jag tog upp det sist.

De lag som är väl förberedda på kvalspel, som släppt besvikelsen över att man hamnade där, som hunnit ställa om mentalt och kan få i gång en mer positiv än stressad känsla överlever. De andra får börja med en mental uppförsbacke och då blir det såklart så mycket tuffare.


Sedan kan ju den här omställningen i sig göra att man får ordning på självförtroendet, börjar vinna och tar sig över det nedre kvalstrecket. Men gör man det inte så klarar man kvalet. Win win således.

Inga kommentarer: