fredag 5 januari 2018

"En perfekt start på året"

(Thomas Valkvä Olsen tvåmålsskytt mot Modo som blev nollade i svenska sammanhang för första gången sedan våren 1990. En maffig svit om 84 raka matcher med mål framåt som bröts där. FOTO www.hockeymedmariehallman.se/arkiv)

4-1 mot Timrå hemma och 3-0 mot Modo borta. 2018 har börjat fint för SSK som avslutade i motlut med sju förluster på åtta matcher i december med 0-6 mot TrojaLjungby den 29 december som djupaste dal i den förlustsviten.

Men nu är det alltså nytt år med nya mål och två raka segrar o fina 7-1 i målskillnad som gäller.
Exakt vad som hänt är svårt att svara på men visst spelar det roll att en spelare som Ludvig Blomstrand kommit in och med sitt fysiska spel fyllt en lucka som varit ganska så stor hos SSK.


Att Nicklas Grossman är svårflyttad och gör ont att möta är ju sedan gammalt men han kan ju inte vara på isen hela tiden och Blomstrand är en tung pjäs, det visade han inte minst mot Modo.

Det blev inga poäng för honom i kväll men en assist, som nog borde varit mål om han inte bjuckat Thomas Valkvä Olsen på det läget mot Timrå i matchen före.

Nu är det i och för sig inte mål han ska bidra med mest Ludde utan just stabil, fysiskt spel. Det har varit för bekvämt att möta SSK senaste månaden. Nu blir det tuffare.

Mathias From som hämtats från Rögle har kommit in med fart och även Röglelånet Emil Kruse bidrog stort mot Modo då han ju höll nollan i sin första match för SSK efter att ha tagit 32 skott.

Kruse hade inte spelat en match sedan den 2 december då Rögle förlorade med 3-4 mot Skellefteå i Ängelholm. Han fick ju dessutom en katastrofstart på säsongen med 24 insläppta (!) på säsongens fyra första matcher: Fem mot Malmö, fem mot Mora, sju mot Skellefteå och sju mot Malmö igen.

Det blev några sporadiska matcher i Rögle efter det och en sådan höst hade ju kunnat knäcka vem som helst men uppenbarligen inte Kruse, vilket är kul att se och såklart tyder på att han har ett driv och en vilja att bli bättre. Det är alltid bra!

”Man har längtat efter att få spela. Det är ju matcher man vill spela, man får kvitto på det man gör på träningarna, så det var kul att få spela igen” sade Kruse till Hockeypuls.

Kruse sa även att han ”vill utveckla mitt spel, bli lugnare i mitt spel och inte ha de där yviga räddningarna”

Funkade ju uppenbarligen bra den här kvällen. Det såg lite obehagligt ut när han fick en Modospelare över sig, som dessutom landade på SSK-målvaktens knä med smärtor och en kör Modofans som skrek ”filmare” som resultat av den pååkningen. Men det verkade vara okej med knäet efteråt. Sade Kruse som bara höjde sig av publikens häcklande.

”Det vara bara en extra trigger”, som han själv konstaterade till Hockeypuls. Att han är i SSK beror på att han själv ville ha matchträning. ” Det är januari ut sedan kan Rögle kalla hem mig när de vill” konstaterade Kruse i sändningen.

I och med Kruse har SSK nu haft hela sju målvakter  registrerade för spel under hösten.
Fem av dem, har spelat: George Sörensen 27 matcher, Alexander Sahlin tre matcher innan han tvingades ge upp pga skada, junioren Lukas Klarström en match,samt de två Röglelånen Ville Kolppanen en match och nu Emil Kruse en match.

Kolppanen kommer SSK inte se röken av mer, han har kommit i gång nu i Rögle. Men spelar Kruse på så här så blir det en bra utmaning för George Söresen att ta sig an.

Apropå succé så har Thomas Valkvä Olsen nu gjort totalt sjutton mål den här säsongen. Alla efter att Mats Waltin försvann. Så lustigt det där. Men hur som helst så är just sjutton mål hans personbästa över en säsong i HockeyAllsvenskan och han är redan där så det är bara ösa på.

Han har gjort fler mål under en säsong, 23 stycken som mest för Frisk Asker i norska ligan. Norrmannen jagar en plats i norska OS-laget sägs det och det kan det kanske bli.

Valkvä Olsen var som vanligt ödmjuk deluxe, pratade i Hockeypuls sändning om ”en perfekt start på året”, ”kul att få vara med och bidra” och lyfte hellre fram Kruse ”hade flera nyckelräddningar som gör att vi kan fortsätta spela det spel som passar oss bäst”. Snyggt så.

På söndag avslutar SSK de här helgens norrlandsturné med match mot Björklöven i Umeå.


Inga kommentarer: