lördag 13 januari 2018

”Få förunnat att få vara med om något sånt här”

(Jens Jakobs, inte de stora gesternas man utan en som blir jätteglad inombords då han gör mål. FOTO www.hockeymedmariehallman.se/arkiv. Scrolla neråt för bandad intervju.)

Vilken gaaaalen match. Och vilket underbart publikstöd på läktarna från båda lagens fans. Den magiska stämningen vibrerade ända in i vardagsrummet, det är bara tacka och ta emot att det bjöds på en sån fantastiskt nagelbitare och inramad på ett underbart sätt.

Det enda man kan önska sig är väl att det var lika bra tryck på Hovet också till vardags…. Jag uppskattar såklart de som är där varje match men jag hoppas att de som inte kommer så ofta inser hur mycket deras stöd betyder!

Matchen blev hur som helst en riktig nervpärs att beskåda för båda sidor. AIK inledde med tre mål i första perioden, varav ett av Jesper Frödén i boxplay.

Frödén tvingades sedan utgå med skada… inte bra då det redan är spelare som Christian Sandberg, Emil Lundberg, Jonas Almtorp, Eric Norin och Simon Fernholm med där bland de som inte kan spela.

Jesper var för övrigt inblandad i alla tre målen, spelade fram till två och gjorde ett. Viktig för AIK. Jens Jakobs som jag ringde upp varken kunde eller fick säga något om skadan såklart, så det får kollas upp senare.

Att AIK fick till de här tre målen visade sig bli en avgörande faktor för utgången av matchen. För efter en spelmässigt jämn första period var det tung Leksandsdominans både i spelet och skotten i andra och tredje.

Erik Källgren, som för övrigt fick en puck i masken under matchen och stod där och liksom försökte skaka av sig det ringande ljudet en stund, spelade sedan vidare och var fenomenal.

Kommentatorerna skrek Källgren och Källgren och där är källgren igen! Gång på gång. Leksand vann till slut skotten med 52-19 fördelade så här: 15-13, 18-5, 19-1. NITTON vs ETT (!) inte så märkligt då att Erik såg helt manglad ut efter matchen.

Leksandsstjärnan Mattias Ritola reducerade i första och i tredje, båda gångerna i samma kryss. Efter andra var Erik märkbart irriterad på att pucken gick in. Men han höll ut, tillsammans med sina utespelare såklart.

Galet men väldigt rolig match som sagt. Och mitt i allt blev Jens Jakobs den spelare som har gjort flest poäng i HockeyAllsvenskan sedan ligan startade i nuvarande form 2005.

Jakobs mål blev poäng nummer 298 (129 mål och 169 assist), vilket gör att Jakobs passerade bland andra Mattias Beck (297 poäng), Conny Strömberg (285), Alexander Bergström (282), Jonas Westerling (280) med flera stora namn.

Jag ringde Jens när han satt i bussen på vägen hem och pratade bland annat om fredagens match i Tegera arena, om de nyckelspelare som saknas, vem som tar över och leder laget, Erik Källgrens galna insats (tog 50 skott av 52), krigarinsatsen och hur den stärker gruppen samt  känslan när man märker att det håller!

Blev även snack om hur alla sneglade mot klockan på slutet, det sköna i en ”riktigt grisig bortamatch”, att pinka in lite revir inför en eventuell allsvensk final mot Leksand, sitt eget mål, sitt poängrekord i HockeyAllsvenskan, försiktiga målgester och att bli glad inombords, hur Eriks lugn sprider sig till laget, med mycket mer.

In och Lyssna!


Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

   

Inga kommentarer: