tisdag 2 januari 2018

"Vi måste upp väldigt mycket"

"Robert Ohlsson fotad vid ett annat tillfälle. Var betydligt mer bister efter förlusten i kväll. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Djurgården kom till Ängelholm med en fin svit i ryggen. Åtta raka segrar mot Rögle – varav två den här säsongen: 6-2 i Ängelholm och 4-3 efter förlängning hemma. Djurgården hade dessutom inte förlorat mot det grönvita skånelaget borta sedan 22 november 2008.

Men. Det var då. Nu var det ett betydligt bättre ”påkopplat” Rögle än Djurgården för att använda ett av DIF-tränaren Robert Ohlssons ord.


Det var ett desperat och uppoffrande Rögle som vann med 2-1. Daniel Widings sista skottäckning, där han slängde sig likt en målvakt för att inte pucken ens skulle nå fram mot målvakten Kolppanen är en bra bild på det.

”Det visar bara hur tråkigt det är att förlora. Det var inte så graciöst men vi tar det idag, kul att få hjälpa Ville (Kolpanen) och att få ge tillbaka lite till honom” sa Widing till Cmore. Bland annat.

Att Djurgården har Marcus Davidsson och Axel Jonsson Fjällby på JVM och att Andreas Engqvist är skadad märks. Så klart.

”Jag är grymt besviken på våran insats här idag för jag brukar alltid kunna stå upp för mitt lag, för oavsett om vi vinner eller förlorar så är jag alltid känt att de här laget tävlar hårt och jobbar hårt för varandra. I dag tummar vi på det, då är vi inte bättre än så här och då vinner motståndaren. //---// Vi måste upp väldigt mycket om vi ska vara i toppen av ligan som vi ska vinna” sa Robert Ohlsson på presskonferensen efteråt.

Själv fastnade jag för det Linus Johansson sa till Cmore inför sista perioden. Nu skrev jag inte ner ordagrant men han sa något i stil med att ”Nu kommer väl vår svacka, vi har inte haft någon än så det är kanske den som kommer nu”. Sedan sa han också att trots svackan skulle DIF vinna. 

Så blev det inte även om jag anade en helt annan och hetare desperation/passion/vilja att vinna i tredje från Djurgårdens sida men då var Ville Kolppanen – han som missat större delen av säsongen pga skada och som till och med fick ta en match i SSK (!) för att komma igång (!!) och sedan vände hem och har gjort det bra sedan dess. Sådär bra som man får förmoda att Rögle tänkte sig från början när han värvades till Ängelholmslaget.

Och visst måste det komma en svacka. Det finns ju inget lag som går obemärkt förbi en säsong men nu handlar det mer om hur svackan ska hanteras och hur djup man tillåter den att bli. Allt är ju relativt.

JVM-duon är tillbaka om ett par veckor (om vi räknar in resterande matcher, resor, jetlag osv). Men den stora frågan är ju hur Ante mår och hur det går utan honom. Om han kan spela inom kort kommer han ju dessutom försvinna till OS en sväng.


Men den resan är ju planerad för – eller borde vara – av DIF så det blir intressant att se vad man kan göra för att kompensera för det.

Inga kommentarer: