torsdag 11 januari 2018

Stark vändning av Djurgården

(Marcus Davidsson hann inte ens skaka av sig jelaggen men avgjorde ändå. Foto www.hockeymedmariehallman.se/arkiv)

Jäklar vilken vändning när Djurgården gick från 0-2 till 3-2 seger efter två mål inom åtta sekunder! Vändningen var logiskt men ändå inte.

För det var Djurgården som hade spelet i fem mot fem, som större delen av matchen satte pressen, förde matchen, slog an tonen, skapade chans på chans men utan att få till det.


I power play fick man definitivt inte till det och det är en tung jobspost som måste bli bättre till slutspelet. Men i övrigt, mycket starkt av Djurgården att vända. En – enligt domarna.se – rekordsnabb vändning.

Så här skrev han efter de två snabba DIF-målen som gav tre poäng: ”Hittar inget lag fr o m 99/00 som vänt match med 2 mål på 8 sekunder och seger i full tid. 7 okt 2006 vände Frölunda 0-1 till 2-1 på 7 sek men det slutade avgjort 2-2.

Starkast av alla var Gustav Possler som gnetat på sedan han kom till DIF utan att lyfta men som nu gjorde Djurgårdens 2-1-reducering och sedan spelade fram till mål två och tre. Det sistnämnda genom att hålla undan en motspelare och dra fram pucken till segerskytten Marcus Davidsson med en enhandsfattning på klubban. Urstarkt.

Riktigt bra tekning där också. Inte bara vinsten i sig utan framförallt en detalj som Wikegård visade i C-Mores sändning, nämligen hur snabba Djurgårdsspelarna Possler och Jonathan Davidsson är ur startblocken, de hinner fram, ta den vunna pucken och börja dra igång ett anfall innan Färjestadsspelarna knappt hunnit lämna sina tekningspositioner. Handlar om någon hundradels sekunds försprång men att få initiativet där skapar den situation som sedan avgör. Viktigt!

Måste även lyfta fram Niclas Bergfors som outtröttligt skapar och skapar varje match. Nu blev det utdelning köksvägen. Snyggt.

Starkt också av Marcus Davidsson att trots jetlag och en tung besvikelse i bagaget ladda om och spela på så fort man kommit hem och det i en stil som om inget hade hänt. Kan låta enkelt men är det inte alla gånger. Krävs en del pannben för att fixa det.

Lite märkligt är det ju att samma DIF har så otroligt svårt att få till power play. Var bättre där ett tag men det är trögt igen och det har man ju inte råd med i tajta matcher, egentligen. Kan ju inte köra en sån här vändning i varje match.

  

Inga kommentarer: