söndag 28 januari 2018

Ingen tur i returen för SSK

(Fredric Weigel, här utan ryggsäck och efter en helt annan match. FOTO WWW.HOCKEYMEDMARIEHALLMAN.SE/ARKIV)

Två matcher mot BIK Karlskoga och endast en poäng och såklart stor besvikelse i SSK efter den här helgen.

18-årige Olle Eriksson Ek var bra i Scaniarinken i fredags och strålande på söndagen då han nollade ett SSK som inte lyckades utnyttja att man hade klart fler riktiga målchanser i första och andra perioden i returmatchen.


"Vi kanske borde ha vunnit med 5-0 men vi gjorde honom bra i dag", konstaterade Fredric Weigel i intervju med Hockeypuls/Länstidningen efteråt.

När utdelningen lät vänta på sig och BIK Karlskoga gjorde 1-0 genom Filip Ahl 5.19 in i tredje perioden efter ett mindre lyckat byte från SSK:s sida var det som att luften gick lite ur SSK. Det såg så ut från sidan i alla fall.

BIK Karlskoga är ju dessutom kända för att verkligen kunna täppa till och offra sig själva skoningslöst för att behålla en ledning och det var precis vad de gjorde.

2-0 kom i tom kasse med 14 sekunder kvar och då var det ju som det var.

Efter matchen kom kritik i nyss nämnda intervju från Fredric Weigel mot att man fortsätter rulla runt på fyra kedjor matchen igenom "som på hockeyskolan" och inte toppar laget. Nu kom hans intervju efter att Hockeypuls redan pratat med Lundberg så det blev ingen replik på det i Hockeypuls sändning men det är ju en kommentar värd att fundera på.

För någon typ av förändring måste ske när det ser ut som det gjorde i dag med ett spel som är klart bättre än motståndarens fram till avsluten. Det finns ju bra avslutare i laget nu, kanske får de inte de allra bästa förutsättningarna för att sätta pricken över i.  Och nu är det bara tolv matcher kvar att vässa spelet för att hålla sig kvar på rätt sida av topp åtta strecket.

Fredric Weigel fick hur det än var inte chansen att spela ut för sin del riktigt då han punktmarkerades hårt av BIK Karlskoga.

 LT:s eminente reporter Jacob Sjölin hade en bra bild på den där ryggsäckshockeyn ute på twitter under matchen ....


Och Weigel konstaterade själv i Hockeypuls/LT:s eftersnack att ”Det känns som man har en ryggsäck på sig i två perioder, det är inte så lätt att spela då men jag försöker så gott jag kan, så är det. Det är så i de flesta matcher, det känns som att domarna inte tar för hooking och slashing längre. De kanske har slutat döma för det?”Inga kommentarer: