torsdag 18 januari 2018

Full fart framåt och nästan helt tätt bakåt

(Marcus Davidsson fick upp farten i JVM och som han ångar på. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Vilket självförtroende! Och vilken kross Djurgården stod för på Hovet med 7 896åskådare. Det blev inte fullt hus fyra matcher i rad men nästan. Och – ingen nervkollaps som vid det första fulla huset, Järnkaminernas dag. Nu njöt och bars spelarna fram av ljudvågen. De kanske börjar vänja sig? Det är bara fortsätta komma. Spelarna bryr sig, det lovar jag.

Men roligast att se var två målsskytten Peppe Lundh och de tre bröderna. Ja Jonathan och Marcus Davidsson och han den extra, Axel Jonsson Fjällby.


När Patrik Lundh släpper ner axlarna och spelar som mot Brynäs, med klubban lätt i handen och ett bulldozersjälvförtroendet som tar honom dit man minst anar det på isen så är han en spelare för Tre Kronor. Anser jag. Han har ju meriter där sedan förr, senast förra året med sex landskamper på vårkanten och tre i EHT.

(Tvåmålsskytten Lundh firar med Fjällby, William Lagesson och ... tror jag Markus Ljungh där bakom. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Nu spelade han dessutom med kloka Markus Ljungh och vinddraget Axel Jonsson Fjällby och då skapades det många fina möjligheter.

Allra mest skapades det dock när de två riktiga bröderna Davidsson var inne med Gustav Possler. Jag tycker att Jonathan skapade mycket även när lillebror Marcus var på JVM. Jonathan noterades för assist i fem av åtta matcher och hade som vanligt mycket energi.

 (Marcus Davidsson tar för sig. Gjorde för första gången i SHL-karriären två mål i en match och totalt tre poäng. Var även första gången för Jonathan Davidsson som han gjorde tre poäng i en SHL-match. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Men det märks att han är van vid brorsan. De hittar varandra på ett sätt nu som saknades lite när Marcus var borta. Är inte lätt att hänga med när Jonathan Davidsson får fart på rören. Tillsammans och med Axel Jonsson Fjällby tillbaka misstänker jag att övriga i DIF inte får en lugn stund. Det drivs på. Det är Jonathans energi gånger tre och det får fart på övriga. Häftigt att se vad positiv energi kring ett fåtal spelare kan betyda så mycket för ett helt lag.

Jag skriver ju Brynäs hemmamatcher för TT så jag har sett mycket av Gävlelaget och såhär flata har jag bara sett dem i en match till, den som slutade 2-8 och var spiken i kistan för Roger Melin. Nu blir det inte samma effekt här, det tror jag inte men en rejäl hårtork kanske? Brynäs kommer till lördagens returmatch med åtta raka hemmasegrar och en ”superduperdag”satsning och förmodligen fullt hus. Då duger inte det man visade upp på Hovet där Djurgården både var farligare i och mål endast en sekund efter avklarat boxplay!

(Adam Reideborn firade födelsedagen med att sånär hålla sin andra nolla för säsongen.  FOTO JOHAN SAHLÉN)

Adam Reideborn var nära att hålla nollan men den spräckte Juuso Ikonen med knappt fyra minuter kvar. Reideborn var annars lugn och stabil och hyllades av klacken flera gånger bland annat med Ja må du leva under ett spelavbrott och jo han hörde. För han försökte klappa som tack, med målvaktshandskarna på. En ganska så tyst klapp pga vantarna men den syntes.

Vilket härligt målvrål från Jesper Pettersson efter hans 5-1-mål. Glädjevibbarna kändes ända upp på läktarna och målet var hans tredje för säsongen. Det första gjorde han mot Brynäs borta den 28 september och det andra mot Malmö 30 december.

(Jesper Pettersson skriker ut sin glädje FOTO JOHAN SAHLÉN)

Till sist, stor eloge till de vakter/polis/räddningspersonal som gjorde en ovärderlig insats på Hovets branta läktartrappa i form av bland annat hjärtlungräddning. Eloge också till publiken som köpte läget och lugnt och tålmodigt och tyst väntade när spelarna åkte ut till omklädningsrummet under räddningsaktionen. Enligt DIF mådde personen senare ”efter omständigheterna väl”. Jag hoppas så det går bra med allt nu för personen och dess anhöriga.


DIF- BRYNÄS 5-1 (2-0, 1-0, 2-1)

MATCHEN: MMMM
MÅLVAKTERNA: Adam Reideborn, DIF 94,74 % och Linus Fernström, Brynäs 84,85 %
PUBLIK:  7 896
DOMARE: Linus Öhlund och Mikael Nord

BÄST I DIF
MMM Marcus Davidsson, f och Jonathan Davidsson, f
MM David Bernhard, b och Adam Reideborn, mv
M Patrik Lundh, f

BÄST I BRYNÄS:  Linus Ölund, f och Simon Bertilsson, b.

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
1-0 (13.10) Patrik Lundh (Markus Ljungh, Linus Hultström) Spel 5 mot 4
2-0 (15.03) Patrik Lundh (Axel Jonsson Fjällby, William Lagesson)

ANDRA PERIODEN
3-0 (14.28) Marcus Davidsson (Jonathan Davidsson)

TREDJE PERIODEN
4-0 (14.57) Marcus Davidsson (Jonthan Davidsson)
4-1 (15.49) Juuso Ikonen (Linus Ölund, Aaron Palushaj)
5-1 (17.1) Jesper Pettersson (Marcus Davidsson, Jonathan Davidsson)

SKOTTEN I MATCHEN:  33-19  (12-5, 11-9, 10-5)

 Citatet
”Jag vet inte vad som hände. Man skäms lite”
(Brynässtjärnan Aaron Palushaj till Gefle Dagblad. Han gjorde som vanligt poäng i matchen men var givetvis rejält besviken över utgången av matchen.)


Fler fina foton av Johan Sahlen finns här  

Inga kommentarer: