lördag 6 januari 2018

Femstjärnig inramning men spelet haltar

(Mäktig kuliss på Hovet. Foto Johan Sahlén)

Vilken inramning! Och vilken fin avtackning av Mikael Tellqvist som ledde Djurgårdsfansen i sin favoritsång om klubben. Till och med Roger Rönnberg stod och njöt i Frölundabåset. Det säger en hel del. Om stämningen.

Matchen då? Där är det tuffare för DIF. Det här var tredje raka hemmaförlusten och fjärde förlusten på de fem senaste matcherna. Och kanske är man inne i den svacka som Linus Johansson anade efter förra matchen men som Patrik Peppe Lundh tvärvägrade att kännas vid när jag pratade med honom efter matchen.

Att det kommer en svacka är annars inte så konstigt, det får alla lag mer eller mindre under en säsong. Men det är klart att Andreas Engqvists frånvaro i kombination med tre raka hemmatorsk svider.

Djurgården har för övrigt bara förlorat fem hemmamatcher den här säsongen. På straffar mot Växjö en 16 november, på straffar mot Luleå den 21 december på Globen och den 30 december mot Malmö på straffar. Två hemmamatcher har slutat med förlust vid full tid: Mot Färjestad den 12 oktober och i kväll mot Frölunda.

Inga märkvärdigheter så. Och som sagt svackor har alla. Frågan är vad Djurgården ska göra för att ta sig ur den här innan man grävt ner sig ytterligare i gropen. Till att börja med sluta överjobba i anfallen. Där DIF passade en, två, tre gånger extra gick Frölunda rakt på mål. Med tanke på slutresultatet vet ni vilket som lönade sig.

 JVM-duon Axel Jonsson Fjällby och Marcus Davidsson grät natten till trettondagsaftonen över den tunga finalförlusten mot Kanada men är väl hemma om ett par dagar och när jetlaggen lagt sig taggade som satan på en revansch. Dessutom verkar Daniel Brodin vara på väg in i träning, toktaggad såklart.

(Micke Tellqvist med sin hustru Sara och parets barn. Fint tal från Micke till familjen, både den hemma och den på Hovet. Foto Johan Sahlén)

Den taggningen lär behövas för även om Andreas Engqvist – ingen kan säga säkert – kan komma tillbaka närmsta tiden så väntar ju snart ett OS där både han ( i såfall) och Rene Bourque lär lämna DIF några veckor för spel där.


Man kan väl säga att både laget och tränaren Robert Ohlson fått något att bita i, inte minst då lagen bakom börjar knappa in. Efter lördagens matcher är Frölunda i kapp (men med en match fler spelad), och nian Brynäs har bara sex poäng upp till DIF. Där väntar två möten närmsta tiden, på Hovet den 18 januari och returmöte två dagar senare i Gavlerinken.

Foto www.hockeymedmariehallman.se

DIF - FRÖLUNDA 1-4 (1-1, 0-1, 0-2)
MATCHEN: MMM+
MÅLVAKTERNA: Joacim Eriksson, DIF 76,47 % och Johan Mattsson, Frölunda 96,43 %
PUBLIK:  
DOMARE:  Daniel Winge, PatrikSjöberg

BÄST I DIF  
MMM Jonathan Davidsson, f
MM Patrik Lundh, f
M Linus Hultström, b   

BÄST I FRÖLUNDA:  Johan Mattsson, mv, Christoffer Ehn, f och Carl Grundström, f.

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1 (13.03) Christoffer Ehn (Mats Rosseli Olsen)
1-1 (18.30) Patrik Lundh (Marcus Högström, Linus Hultström) Spel 5 mot 4

ANDRA PERIODEN
1-2 (15.29) Carl Grundström (Ponthus Westerholm, Christoffer Ehn)

TREDJE PERIODEN
1-3 (09.21) Ryan Lasch (Jonathan Sigalet, Joel Lundqvist)
1-4 (15.23) Victor Olofsson (Joel Lundqvist, Ryan Lasch)

SKOTTEN I MATCHEN:  28-17 (6-4, 12-7, 10-6)

Citatet
”Det är lite synd att man sabbar den här underbara stämningen. Det är nästan så att man som Frölundatränare står och sjunger med i Djurgårdssången. / ---/ Såna här matcher är bra för ishockeyn”
(Frölundatränaren Roger Rönnberg tackade både Djurgårdens och Frölundas fans efter matchen. Det är väl bara att hålla med”)

Inga kommentarer: