onsdag 24 januari 2018

Tolfte raka med poäng och Sandberg tillbaka

(Christian Sandberg var tillbaka i spel. Var nära att göra mål, två gånger om. Hans pondus behövs i AIK. Foto www.hockeymedmariehallman.se/arkiv)

Bra men inte tillräckligt. Stabilt men inte den där supervassa spetsen. Så kan man väl sammanfatta AIK:s insats 2-3 efter förlängning, nere iSmåland mot Troja Ljungby. Och nu måste någon – eller helst flera – ta klivet fram. AIK är nära topp två men ska det bli en plats där så behövs det där lilla extra plockas fram nu. 

De goda nyheterna för Gnaget är att SSK slog Pantern i går tisdag och att Oskarshamn lyckades ta alla tre poängen i Tegera arena trots att Leksand gick från 1-4 till 4-4 och var i fatt i mitten av tredje.


En annan bra grej är att AIK har tagit poäng tolv matcher i rad. Onsdagens poäng togs dessutom mot ett hemmastarkt Troja som tog sin sjunde raka hemmaseger. En mindre bra grej är att AIK bara vunnit fem av de tolv senaste vid full tid. Sju av matcherna har avgjorts på övertid eller med straffar. 

Det är ju bra att plocka bonuspinnar, och AIK har tagit tre under nyss nämnda period men man har också förlorat en match på straffar och tre efter förlängning så där har åtta poäng som kunde tagit AIK i topp förlorats.

Jag kanske är lite gnällig nu men det är ju såklart frustrerande för AIK-fansen att vara nära men ändå inte ta sig dit upp till topp två. Nu när chansen ändå finns.

AIK med sina 64 pinnar  har tre poäng upp till tvåan Leksand på 67 och det är klart att med fjorton matcher kvar är den minst sagt up for grabs. Timrå har kopplat ett litet grepp, toppar på 72 poäng.

Och visst finns ljuspunkter. Att Lagkaptenen Christian Sandberg är tillbaka i spel är en.  ”Sampa” spelade 17.06, tredjen mest efter Jesper Fröden och Clay Wilson, spelade med sedvanlig pondus och var nära att näta – två gånger om – i slutet av andra perioden.

 Det skapades ändå en hel del chanser även om jag tycker att AIK trycktes tillbaka mer och mer ju längre matchen gick.

AIK har dessutom, trots en tung skadelista över flera tongivande spelare, gnetat in poäng i tolv matcher i rad. Det är ändå värt att sträcka på ryggen för.

Målskyttar för Gnaget mot Troja: Clay Wilson och Michael Haga. Just Haga har gjort mål i två av de tre senaste matcherna, noterades för tre skott på mål mot Troja och kan förhoppningsvis varva upp ännu mer här nu i sista tredjedelen av serien.


Erik Källgren stod i mål tog 21 av 24 skott. AIK vann för övrigt skotten med 32-24.

Inga kommentarer: