lördag 27 januari 2018

Energifältet Davidsson kvitterade och straffade serieledarna

(Jonathan fångad under ett måljubel på Hovet vid en annan match. Man förstår att andra tar rygg, här finns energi att växa av. FOTO JOHAN SAHLÉN)

Jonathan Davidsson! Det är verkligen dags att hylla det största energiknippet av alla i Djurgården. Det spelar ingen roll om Djurgården vinner eller förlorar, om det år bra eller dåligt, om det är flyt med eller motlut eller om det är träningsmatch eller serielunk eller närmar sig slutspel.

 Det bara sprakar om människan. Han är som ett sånt där godis som ni är lite äldre kanske minns. Sånt Crackle and pop eller vad det hette. Små runda korn som började fräsa och poppa runt i munnen när man hade hällt en hög på tungan.

Den energin som storebror Davidsson sprider smittar också. Man kan stå där i den där DDR betonggrå korridoren och sucka över att tiden rinner på eller att det är skitväder eller ja bara trist vardag. 

Så kommer Jonathan förbi. Har alltid ett snällt ord till alla och det står som ett kraftfält runt honom. Sådär som det kan se ut i tecknade serier, det liksom bara spritter om Djurgårdsforwarden som inte bara är brunkare och inte bara är lirare, han är både och. 

Det måste vara omöjligt som spelare att inte dras med av det där. Och det är inte så värst många slokande huvuden i Djurgårdens bås den här säsongen heller, om ens några. Ja jo okej, någon har man väl sett när det gått emot i någon match men den här säsongen känns det som att det verkligen inte bara snackas om att köra in i kaklet. Storebror Davidsson tar ju till och med sats och ökar farten när kaklet närmar sig.

Det blev varken mål eller assist för Jonathan när Djurgården körde över Rögle hemma i torsdags med 6-2. Då var det i stället framför allt Linus Johansson (1+2), Calle Ridderwall (två mål) och Lukas Vejdemo (två mål) som klev fram. Och så Tom Nilsson då som gjorde sitt första mål i Djurgårdströjan samt även noterades för en assist.

Jonathan Davidsson hade fyra skott på mål och ja det var väl det då. Brorsan Marcus hade inte ens ett skott på mål mot Rögle.

Men borta mot serieledarna Växjö var det kraftfältet Jonathan Davidsson som först kvitterade och säkrade en poäng när han sköt 4-4 med fem sekunder kvar av tredje perioden och sedan fintade ut Tre Kronors förstemålvakt i kommande OS, Viktor Fasth, till parkeringen i straffläggningen där det endast var Jonathan Davidsson som nätade.

Lillebrorsan Marcus drog för övrigt igång målskytttet halvvägs in i första perioden, framspelad av David Bernhardt.

Lite jubel på isen senare stod Jonathan Davidsson i Cmore och bara sprakade – som alltid.

Och sa bland annat att :

”Fantastiskt kul match. Vi spelar mot ettan och vi är tvåa så alla såg fram emot matchen, det vara bara att gasa där ute”

Och om kvitteringen: ” Vi får tekning med tolv sekunder kvar, vi sa väl bara att vi skulle få upp pucken och lägga den på mig så jag får skjuta och ja det funkade!”

Straffen… ja det var en stoppfint och en fin dragning som ställde Fasth. Jonathan Davidsson har fått förtroendet att lägga sju straffar så här långt, sex i straffläggning och en under förlängning. Just den sistnämnda, satte han mot Malmö borta, den nionde december då han avgjorde under övertiden med sin straff efter 1.40.

De fem första straffarna han fått lägga i straffläggningar har inte gått in, det har varit en miss mot Frölunda borta, två missar (!) mot Växjö hemma, en miss mot Luleå borta, en miss mot Malmö hemma och då kan man ju tänka sig att man har lite risigt självförtroende eller att man går på säkerhet.

Fast gör man det så är man ju inte Jonathan Davidsson. Han testade den som inte funkat, en gång till. En riktig fräckis dessutom. Då satt den, på Viktor Fasth av alla.

 Så här sa Jonathan till C-more om straffen:
”Jag har försökt göra den vid några straffläggningar men det här (lördagens straff) är den som har suttit bäst. Jag har missat några men den här satt.”

Ja, ni hör inga konstigheter. Jag bara älskar det, spraka på Jonathan, det funkar ju.

Dagens citat i övrigt? Sam Hallam som konstaterade i Cmore att matchen var jämn och poängfördelningen rättvist och att det till och med var bra med en förlust trots att den kom som den gjorde med Djurgårdens sena mål och straffseger:


”Det är bra, det ska kosta om man gör räknefel på den här nivån. Vi har fem raka vinster och har vunnit mycket. Vi kan behöva förlora såna här jämna matcher för att känna på det och hantera det bättre nästa gång.”

Inga kommentarer: