torsdag 7 mars 2019

”Behövde lite mod för att gå ut där i dag!”Johannes Jönsson är tillbaka! Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

Johannes Jönsson hann bara spela tolv matcher innan olyckan var framme på en träning. AIK-målvakten fick först beskedet att säsongen var körd men så blev det inte. Det blev en comeback i kassen redan nu i stället.

Att sitta vid sidan av i 39 matcher har sina sidor och det är klart att matchtempot var obefintligt hos Jönsson som tränat hårt för comebacken, så viss oro fanns där inför matchen mot SSK.


I onödan visade det sig. Johannes Jönsson var stabil som vanligt, släppte in ett av SSKs 26 skott och kunde notera en vinst direkt. Jag gjorde en intervju efteråt med en glad men trött AIK-målvakt.

Det blev snack om …

… vad som hände där i november, att stå vid sidan i 39 matcher, hur han kört rehab och laddat upp för att komma tillbaka och vad han har gjort av all tid han plötsligt fick över, glädjen när han äntligen kunde gå ut och gå igen samt vilka oväntade positiva sidoeffekter som skadan gav – som att lära känna sig själv på djupet.

Vi pratade om att läkarna trodde säsongen var körd, hur han peppat sig själv, hur comebacken var både för kroppen och knoppen, hur Dyk överlistade både honom själv och AIK-backen Filip Vindlert, Johannes tankar kring det här att gå så hårt på mål att det går överstyr och att det nu är på gränsen till vad som är okej, samt glädjen över målvaktskollegorna Erik Källgrens och Robin Wallins insatser när han själv var ur spel. Plus mycket mer så in och lyssna här nedan:


Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: