onsdag 6 mars 2019

”Jag känner igen mig själv på isen nu”


(Mattias Guter - som synes besviken efter förlusten mot Skellefteå. Men bortsett från just den har han äntligen hittat hem till harmonin.. FOTO: www.hockeymedmariehallman.se)

Mattias Guter inledde säsongen i Timrå, där det blev tolv matcher. Flyttade till Luleå där det blev 16 matcher. Men med två små barn blev det som han själv säger ”mer dåligt samvete och ångest” än det blev harmoni. Och då funkar inte spelet heller, men det gör det nu.

Med kontrakt säsongen ut plus två säsonger till kan 30-åringen äntligen släppa oron och hitta trivseln både på och vid sidan av isen. Efter att ha fått kämpa och inte helt hittat sin roll både i Timrå och Luleå så har bitarna börjat falla på plats i Djurgården.


Här är en längre intervju med Guter om matchen, straffarna mot Skellefteå, Joakim Lindström som förstörde Djurgårdens kväll med både spelmål och straffar. Vi pratade om återkomsten i DIF – där han bland annat var med och spelade upp klubben för fem år sedan, vad återkomsten betytt för honom både som spelare och som människa. 

Det blev även snack om den tuffa starten i DIF, årets säsong med tre olika lag – bottenlaget Timrå, topplaget Luleå och så DIF lite mer i mitten, att ha tre helt olika tränare med tre olika spelsystem, hur han fått snabbjobba sig in i sin nygamla klubb, hur DIF ska lyfta i slutet av säsongen och vilka han helst skulle vilja möta i ett slutspel.

Obs att jag bad honom välja sitt drömmotstånd och inte utifrån hur tabellen ser ut nu och vilka DIF får möte utifrån hur det ser ut om fyra omgångar. Utan det är alltså helt fritt valt utan att tänka på vad som är troligast.

Här är intervjun, in och lyssna:


Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: