söndag 31 mars 2019

Kvartsfinal 5. DIF vs Skellefteå 2-3 och en tappad matchboll.


(Marcus Davidsson hade både en puck i ramen samt ett läge där det kanske borde ha blivit straff men blev en utvisning.  FOTO JOHAN SAHLÉN )

Djurgården hade 3-1 i matcher och skulle "bara smasha" in segerbollen i kvartsfinalserien mot Skellefteå. Så blev det inte. Det är sällan man "bara smashar" in de där vinsterna på beställning.

Det blev istället Skellefteås match, Skellefteås seger och reducerat till 3-2 i matcher. Här är några tankar från Hovet:


!!!!!!
Effektiva Skellefteå!
Gästerna hade klart bättre utdelning i både power play och boxplay (!). 0-1 kom i Skellefteås första power play i matchen och det tog bara sju sekunder för Joakim Lindström att panga in ledningsmålet.

 Och när DIF kort därpå fick sitt första pp, ökade Skellefteås Andreas Vingerli på i numerärt underläge då han var alert, snodde åt sig pucken, sprintade över isen och satte pucken högt.
Skellefteås tredje mål, Lindströms andra för kvällen och totalt hans andra i kvartsfinalserien kom även det i power play bara 56 sekunder in i tredje.

Djurgården hade å sin sida inte alls samma fart i pp. Hände inte sådär jättemycket där. ”Vi ville haft bättre flyt i vårat 5-4 spel” konstaterade tränaren Robert Ohlsson efter matchen.

(Domarna hade en del att stå i. FOTO JOHAN SAHLÉN )

?????’
Vad hände. Eller inte?

I fredags kom Djurgården ut med raketfart. Det smällde och det sköts och skapades chanser från första sekund.

I kvartsfinal fem, när DIF ”bara” skulle slå in matchbollen och gå vidare till semifinal såg man betydligt beskedligare ut i den inledande perioden.

Svårt att förklara varför såklart även om Ohlsson efterlyste mer energi från lagets mest namnkunniga spelare:

”Jag tyckte den satt där på (Axel Jonsson) Fjällby och Mackan (Markus Davidsson) till viss del men jag saknar det (energin) på flera. Det är så, jag  hoppas den är där på tisdadg. Man måste spela på sitt bästa i den här serien för att vinna. Man kan inte krympa ner någon procent vilket jag kanske tyckte att vi gjorde i vår aggressivitet, vår intensitet och i vårat passningsspel faktiskt”.


(Dick Axelsson var svårstoppad.  FOTO JOHAN SAHLÉN )

SIFFRAN
6. Som i att det blir en sjätte match i kvartsfinalserien nu på tisdag. Skellefteås bortaseger under söndagen gör att man knaprar in på Djurgårdens matchförsprång som nu är reducerat till en 3-2 ledning i matcher. Vinner DIF där kan planeringen för semifinal börja, om inte så blir det en sjunde avgörande på Hovet kommande torsdag.

(Leif Honken Holmqvist och Adam Reideborn.  FOTO JOHAN SAHLÉN )

EN SAK TILL
Adam Reideborn fick ta emot hederspriset Honken Trophy – Årets målvakt som delas ut av Kamratföreningen Hockeyjournalisterna och Leif Honken Holmqvist innan nedsläpp.

Målvaktsikonen fanns på plats för att dela ut priset och säger så här om Djurgårdsmålvakten:
Hans utvecklingskurva imponerar på mig, liksom hans lugn i kassen och förmågan att läsa spelet, 

Det finns dem som tycker att priset borde ha gått till Joel Lassinantti i stället då Luleåmålvakten hade bättre statistik än Adam.

Men jag tycker att det var ett bra val, dels för att Joel står bakom ett bättre försvar än vad Adam gör (vilket påverkar statistiken) och dels för att Adam visat den här säsongen att han ÄR en bra målvakt.

Eller som Djurgårdens målvaktstränare Janne Öhman sa till bloggen efter matchen: Att göra en bra säsong, det kan alla göra. Adam har följt upp förra årets succé med ännu en bra säsong. Det är en prestation i sig som visar vilken kvalitet Adam har.

(Robin Norell måljublar tillsammans med Emil Bergström.  FOTO JOHAN SAHLÉN )

DIF- SKELLEFTEÅ 2-3 (0-0, 0-2-, -)
MATCHEN:  MMM +
MÅLVAKTERNA: Adam Reideborn, DIF 83,33 % och Mantas Armalis, Saik 90,91 %
PUBLIK: 8 094 (fullsatt)
DOMARE: Andreas Harnebring o Wolmer Edqvist

BÄST I DIF
MMM Marcus Davidsson, f
MM Robin Norell, b
M Linus Hultström, b och Daniel Brodin, f

BÄST I SKELLEFTEÅ:  Joakim Lindström, f,  Mantas Armalis, mv, Jonathan Pudas, b.

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
-

ANDRA PERIODEN
0-1 (10.49) Joakim Lindström (Jonathan Pudas, Oscar Möller) Spel 5 mot 4
0-2 (13.14) Andreas Wingerli (utan assist) Spel 4 mot 5

TREDJE PERIODEN
0-3 (00.56) Joakim Lindström (Robin Alvarez, Jonathan Pudas) Spel 5 mot 4
1-3 (03.08) Robin Norell (Jesper Pettersson, Axel Jonsson-Fjällby)
2-3 (18.56) Olle Alsing (Jason Garrison, Daniel Brodin)

SKOTTEN I MATCHEN:  22-18 (4-5, 7-9, 11-4)

Citatet: 
”Andra perioden tycker jag egentligen går till Djurgårdens fördel men på något konstigt sätt i den här sporten så leder vi med 2-0 efter den andra perioden, mycket tack vare ett pp som sätter oss lite i förarsätet.”
(Skellefteås tränare Tommy Samuelsson tackade sitt lags effektiva pp som lade grunden till segern.)



FLER FINA BILDER AV JOHAN SAHLÉN FINNS HÄR

Inga kommentarer: