tisdag 5 mars 2019

DIF vs Skellefteå 2-3 efter straffar. Rörigt och så en som stack ut rejält

(Delvis bra, delvis rörigt. FOTO: Johan Sahlén)

En jämn match som inte borde ha varit så jämn då det mest kändes som Djurgården vs Joakim Lindström i stället för DIF vs SAIK.

Men det gick till straffar och där var det ännu mer Lindström som sköt hem segern (3-2) efter att ha gjort mål på båda sina straffar. Här är några tankar från matchen:

(Marcus Davidsson gläds med Jesper Pettersson efter hans 2-2-kvittering FOTO: Johan Sahlén)

!!!!!!
Olle Alsing var nära att göra självmål i första perioden när han skulle rensa men fick lite snedträff och lyckades sånär lade in pucken i eget mål men räddades av stolparna och att Reideborn hann fram i sista sekund.
Å andra sidan… så revanscherade sig Djurgårdsbacken i slutet av samma period när Joakim Lindström kom i det läget på högerkanten där han redan gjort ett mål ifrån och Alsing hann fram med en perfekt brytning av det läget och därmed det anfallet.

?????
Djurgårdens form?
Känns inte helt glasklar. Det var en ganska rörig match, från båda håll.  Och ärligt talat så saknar jag delvis lite klara linjer i Djurgårdens spel.
Jag skriver delvis för det fanns ändå perioder i matchen där spelarna kuggade i och fick till ett tryck som blev väldigt jobbigt för gästerna men det finns också många perioder under matchen där det liksom bara… ja är rörigt. Och med fyra grundseriematcher kvar så är det ju inte riktigt det man vill se i det här skedet på säsongen.

SIFFRAN
10.
Skellefteås Joakim Lindström är ju bara för jäkla bra. Surt så klart för alla Djurgårdare att killen gör hattrick med två spelmål och en på straffar och dessutom sätter sin andra straff. Men ändå, Lindström förtjänar all respekt. Om inte annat för de straffarna han sätter. Distinkt och med ett så tydligt övertag på målvakten. Hockeygodis.
Apropå straffar så har DIF varit inblandade i fem straffläggningar. En har vunnits, borta mot Linköping den 30 oktober. Fyra har förlorats:  Malmö borta i september, Frölunda hemma i november, Mora borta i december, samt tisdagskvällens match mot Skellefteå hemma på Hovet.

EN SAK TILL
Slutspelsklart.
Djurgården blev i och med kvällens match klara för minst åttondelsfinal. Detta då både Brynäs och Linköping förlorade. Örebro vann å sin sida så just nu slåss den trion om sista biljetten in i åttondelsfinalen. Nyss nämnda trio står alla på 65 poäng, det finns tolv kvar att spela om vilket ger en maxpoäng på 77. Djurgården har redan 78 så slutspel blir det. Om det sedan blir kvartsfinal direkt eller om DIF måste in redan i åttondelen återstår att se. Striden runt det strecket samt placeringsstriden på topp sex lever i högsta grad.

(Linus Hultström gjorde Djurgårdens enda mål i straffläggningen. FOTO: Johan Sahlén)

DIF - SKELLEFTEÅ 2-3 e str  (0-1, 1-1, 1-0, 0-0, 0-1)