onsdag 6 mars 2019

SSK vs AIK 1-4. Stress vs glädje i skilda världar

 
 FOTO: Per Eliasson/ pereliassonfoto.se 

Det var skilda världar i Scaniarinken på flera sätt på onsdagskvällen. AIK, klara seriesegrare kunde komma med ett junior och reservbetonat lag men var ändå taggade på vinst inför kommande roliga uppgifter.

SSK låg åtta med Västervik hack i häl, var pressade att vinna och gärna täppa till målskillnaden. Det blev precis tvärtom. Nu väntar en svettig match på fredag som blir skillnaden mellan fiasko och möjlighet att rädda upp säsongen.


AIK spelade ut, hade roligt. SSK såg skärrade ut redan från nedsläpp, fick inget att funka i första perioden. Fick hopp i andra men förmådde inte rubba ens detta AIK.
Att Johannes Jönsson gjorde comeback i målet gjorde kvällen än tuffare för SSK och än roligare för AIK-fansen för vilken comeback han gjorde! (se separat intervju med Johannes).

Här är några tankar om och efter matchen.


!!!!!!
DYK! Och årets mål? Eller i alla fall årets tunnling!
Läget såg allt tyngre ut när SSK bränt lägen och trampade luft. Så kom då målet och inte minst TUNNELN som var en riktig godbit! Sebastian Dyk kommer i full kareta, åker i fatt Filip Vindlert – båda åker alltså framåt ner mot AIKs zon. Då lägger Dyk fram pucken framför AIK-backen, petar in pucken mellan benen på honom, till sig själv, tar några snabba skär till och glider ut mot bortre stolpen där han med låååång klubba petar in reduceringen till 1-2. Satan i gatan alltså!!!  


?????
Ovisst kring playoffstrecket.
SSK låg åtta före kvällens match men noll poäng in och dessutom en målskillnad som blev ännu sämre – var redan sämst av de tre som slåss om åttondeplatsen – gör att fredagen blir en stressande upplevelse för alla SSK:are.
Läget är som följer: Tabellsjuan Karlskrona har 75 poäng och minus tre i målskillnad. Avslutar mot Pantern hemma.  Åttan Västervik (som alltså gick om SSK i kväl) har 73 poäng och plus fyra i målskillnad. Möter redan klara jumbon Vita Hästen hemma i sista omgången. SSK, nu på nionde plats och alltså under strecket,  har också 73 poäng men även jobbiga minus sju i målskillnad. Avslutar borta mot BIK Karlskoga.
SSK har således fortfarande chansen kvar att nå topp åtta och play off men har det inte längre i egna händer, utan man måste utöver att jobba in poängen själv hoppas på att en eller båda av de andra två förlorar.

SIFFRAN
26.
AIK-backen Ludvig Claesson inledde målskyttet med sitt första mål i HA den här säsongen. AIK har i och med det 26 målskyttar i HA den här säsongen. Detta samtidigt som spelare som Holm och Frödén finns med i toppen av skytteligan. Det visar på både spets och bredd och det är något som krävs för att gå hela vägen.
Extra roligt var att det var två juniorer som spelade fram. Emil Lindblom född 1999 och Elias Lindström född 2000 puckade lite vid ena tekningscirkeln och styrde där vidare till Ludvig som i sin tur styrde in pucken. ”På tiden” som AIK-backen själv konstaterade i C Mores pausintervju.

EN SAK TILL
”SPINDELN”
SSK:s materialförvaltare Anders ”Spider” Kellerstam tackades av innan matchen. Han lämnar Sportklubben efter den här säsongen för att ta över efter ”Pudding” i Tre Kronor. Man pratar mycket om vad spelare och tränare betyder för en klubb men Spiders betydelse för SSK är så stor så det finns inte. I med och motgång, i kaos och harmoni har han funnits där och sett till att ingen någonsin ever har kunnat klaga på de vardagliga förutsättningarna inför träningar, matcher och resor. Ja allt basic som är grunden som är så viktig i en lagsport som hockey på hög nivå.
Spider har verkligen gett PROFFS ett ansiktet, varendaste dag i Södertälje. SSK har haft tur som har haft honom. Nu ska det bli roligt att se Spider fortsätta sitt jobb i Tre Kronor.

 

SSK – AIK 1-4 (0-2, 1-0, 0-2)

MATCHEN: MMM+
MÅLVAKTERNA: Alexander Sahlin, SSK och Johannes Jönsson, AIK
PUBLIK:  4 109
DOMARE:  Christoffer Holm

BÄST I SSK
MMM Sebastian Dyk, f, Christopher Liljewall, f
MM Hugo Gustafsson, f
M Marcus Oscarsson, b


BÄST I AIK
MMM Johannes Jönsson, mv
MM Christian Sandberg, f
M Gary Nunn, f, Filip Vindlert, b

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
0-1 (02.17) Ludvig Claesson (Emil Lindblom, Elias Lindström)
0-2 (19.14) Gary Nunn (Filip Vindlert, Daniel Muzito Bagenda)

ANDRA PERIODEN
1-2 (18.58) Sebastian Dyk (Nikolai Meyer, Christopher Liljewall)

TREDJE PERIODEN
1-3 (17.48) Simon Fernholm (Garry Nunn, Filip Vindlert) i tom bur
1-4 (19.32) Jacob Dahlström (utan assist) i tom bur.

SKOTTEN I MATCHEN: 26-32 (9-13, 9-5, 8-14)
  

Inga kommentarer: