torsdag 7 mars 2019

”Kände att det var stora chanser att få in en puck”


(Ulf Lundberg fotad vid ett annat tillfälle. Var inte riktigt läge ikväll för ny bild kände jag. FOTO www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Sebastian Dyk har – liksom Nicolai Meyer och Christopher Liljewall haft en minst sagt fenomenal säsong i SSK. 28 målet kom i dag efter en galen tunnling av Filip Vindlert innan pucken föstes i mål.

I och med målet är Dyk nu upp på 56:e poäng totalt vilket är långt över vad någon hade kunnat förvänta sig sett till tidigare personbästa (17 mål i Asplöven men han har oftast legat runt 10-12 mål per säsong och som mest 30 poäng, oftast runt 25 strecket)


Det där hade jag tänkt prata med honom om men Dyk var inte tillgänglig efter matchen, inte Meyer heller så det blev lite snack med tränaren Ulf Lundberg. Intressant det med såklart, inte minst med tanke på den omgång som återstår i jakten på topp åtta och fortsatt spel i play off.

Nu pratade jag och Ulf om Sebastian Dyks tunnel och mål, hur matchen utvecklade sig, besluten att plocka målvakten två gånger – vilket resulterade i två baklängesmål (av Simon Fernholm och Jacob Dahlström båda i tom bur)  och ännu sämre målskillnad, den makalösa utvecklingen på Dyk men även på Liljewall och Meyer, men också varför så få har klivit fram och presterat när det gäller just mål och poäng – varför så få fått ut sin  fulla potential.

Vi tittade även framåt lite mot sista omgången och det för SSK knepiga läget att man inte har allt i egna händer längre. Med mera så in och lyssna här:


Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

Inga kommentarer: