lördag 23 mars 2019

Kvartsfinal ett: DIF körde fast och nollades.


(Kvartsfinal ett på Hovet, men DIF tappade sin hemmafördel när Skellefteå vann med 2-0. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Kvartsfinal! Och i alla fall jag förväntade mig en het och virvlande tillställning men det blev... mer att lagen tog ut varandra. Avvaktande spel tills första målet kom, sedan mer närkamper men inte med den där slutspelshettan som man gått och längtat efter.

Och inte ett enda mål från Djurgårdens sidan så det var såklart ingen höjdarstämning på Hovet heller. Här är  några tankar om matchen:
!!!!!!
Volley och rätt upp i nättaket.
Bud Holloways 2-0 mål var ett konststycke man inte ser varje dag i veckan! Kommer åkandes på högerkanten, plockar i farten ner pucken med klubbskaftet på volley, får i väg den vobblande pucken rätt upp i nättaket bakom Adam Reideborn.

”Ett av de finaste mål jag gjort” konstaterade Skellefteåforwarden i  CMores pausintervju.
Och då har han ändå gjort en del i karriären….

?????
DJURGÅRDENS MÅLSKYTTE?
Eller snarare frånvaron av den. Marcus Davidsson hade ett par fina chanser, Dick Axelsson hade en puck i ribban och var den som skapade mest men annars? Inte så jättemånga riktigt farliga chanser från Djurgårdens sidan i matchen. Inte Skellefteås heller för den delen men de fick ju i alla fall in två puckar i mål.

Liten extra eloge ska dock utdelas till DIF-forwarden Daniel Brodins inställning. Djurgårdsforwarden kämpade med allt vad han hade, även en bredsida (som dömdes bort för spark) i tredje perioden i desperat jakt att få till en reducering.

SIFFRAN
31.58. Som var tiden då första målet föll i den här kvartsfinalserien. Robin Alvarez satte klubban i isen och styrde in ett skott från Oscar Möller i power play med Linus Hultström i utvisningsbåset efter en inte helt glasklar utvisning, Tripping var rubriceringen men frågan är om inte Skellefteåspelaren lyckades snubba lite själv i den situationen.

Matchen var fram till målet ganska så avvaktande och stängd där lagen tog ut varandra bra.
Efter målet blev det dock lite öppnare spel men själv skulle jag vilja se mer fart och energi, i en kvartsfinal som denna.

EN SAK TILL
Apropå Djurgårdens målskytte. Jag saknar verkligen att se Jonathan Davidsson på isen. Djurgården körde lite fast i Skellefteås defensiva fälla och DIF hade sannerligen behövts en spelare med den fart och det sinne för att bryta mönster som Jonathan har.

Jag pratade lite med honom i en av pauserna och det är ju som det är med hjärnskakningar. Bara gilla läget, göra det man kan och vara snäll med sin kropp och sitt huvud. 

Surt såklart att han inte får vara på isen här och nu men hälsan är viktigast så därför är jag trots allt glad att både Jonathan själv och DIF är kloka nog och inte chansar. Blir det spel nu eller längre fram i slutspelet så blir det och blir det inte det så kommer det fler roliga och viktiga matcher senare i livet och karriären.


DIF - SKELLEFTEÅ 0-2 (0-0, 0-2, 0-0)
MATCHEN:  MMM
MÅLVAKTERNA:  Adam Reideborn, DIF 90,48 % och Mantas Armalis, Skellefteå 100 %
PUBLIK: 8 094
DOMARE:  Wolmer Edqvist och Mikael Nord

Skellefteå leder med 1-0 i matcher (bäst av sju)

BÄST I DIF Robin Norell, Olle Alsing,  
MMM Daniel Brodin, f
MM Dick Axelsson, f   
M Linus Hultström, b


BÄST I SKELLEFTEÅ: Mantas Armalis, mv, Robin Alvarez, f,  Emil Djuse, b

MÅLEN
FÖRSTA PERIODEN
-
 ANDRA PERIODEN
.0-1 (11.58) Robin Alvarez (Oscar Möller, Jonathan Pudas)
.0-2 (19.17) Bud Holloway (Emil Djuse)

TREDJE PERIODEN
 -

SKOTTEN I MATCHEN:  31-21 (8-7, 12-8, 11-6)

Citatet: 
”Operationen har gått bra. Det var mer trasigt än de befarade men nästa säsong ska inte vara någon fara. Fast det svider i kroppen att inte få vara med om det här, det är den stora utmaningen”
(Djurgårdsforwarden Henrik Eriksson längtar redan till i höst. Under lördagen blev det officiellt att DIF förlängt med Hank the Tank i två säsonger till.)

Inga kommentarer: