torsdag 28 mars 2019

”De pushar och ger en energi”

Det var remarkabel skillnad på kvartsfinal ett och kvartsfinal tre.

Där det var avvaktande och tidvist segt i första mötet i kvartsfinalserien var det nu plattan i mattan i kvartsfinal nummer tre under onsdagskvällen.

Kedjan med Niclas Bergfors, Sebastian Strandberg och Dick Axelsson var ett ständigt hot – just Dick prickade både stolpen och målet.

Niclas Bergfors var – som så ofta numera – den som drog upp anfall, hittade luckor, hade överblicken och var även inblandad i Djurgårdens två mål i första perioden där DIF vände matchen från 0-1 till 1-1 efter mål av Dick Axelsson (1-1) och Sebastian Strandberg (2-1).

Här är intervju med Niclas om bland annat …

… matchen, skillnaden mellan på den sega kvartsfinal ett och den ösiga tredje kvartsfinalmatchen under onsdagskvällen, Vad 6-3-segern i match två i Skellefteå betydde för självförtroendet, hans egen roll i Djurgården numera, Skellefteås jättepress i framför allt andra perioden (13-1 i skott), Dennis Svenssons 3-1 mål, hans egna framspelningar till de två första målen och insatserna där från Olle Alsing, Dick Axelsson (vid mål ett) och Sebastian Strandberg (vid mål två), vibrationerna när Djurgårdsklacken pushade på med mera så in och lyssna: