lördag 16 mars 2019

"Vi ska bara upp. Så är det! "

(Sam Marklund fotad tidigare den här säsongen. Vi kör den i repris! Foto www.hockeymedmariehallman.se/arkiv)

Sam Marklund är mest känd för att ta skott, smällar, att sticka in näsan där det bränns. Men efter tre matcher av den hockeyallsvenska finalen är han den ende AIK-spelaren som har gjort ett mål i samtliga matcher.

Det var han som skickade upp 2-1 i nättaket efter en genial passning (återigen) från Fredric Weigel. Sam Marklund har ju fått kliva in i kedjan med Weigel och Jesper Frödén när Anton Holm nu står vid sidan av med foten i en plaststövel och inte kan vara med.


Sam Marklund är däremot med precis överallt. Han gör mål, han spelar fram, han röjer, han tar skit, han snackar, han delar (fast han inte vill medge det) ut en smäll här och där. sam var dock inte med när Joakim Thelin satte segermålet för gästerna på fredagskvällen. Jag intervjuade Sam efter 2-3-förlusten mot Oskarshamn.

Vi pratade lite om missade lägen, teflonpsyke, det där målet, att han gjort mål i alla tre finalmatcherna, kedjekompisarna, vad han pratar med domarna och motståndarna om, tjuvsmällar, bedömningsnivåer, Oskarshamns matchboll och pressen i den avgörande matchen. Med mera.

Så in och lyssna här:Copyright ljud och bild: www.hockeymedmariehallman.se

3 kommentarer:

Kristkarl sa...

Marklund har dragit sitt strå till stacken,det är mycket mer än man kan säga om många andra i laget i finalserien så här långt,inkluderat i högsta grad,tränare Mitell.Marklund har visat att han är en karaktärsspelare och har vinnarinstinkt. Det är dags att flera andra visar att det gäller att vara bäst när det gäller som mest.

Ont att möta Gnaget sa...

AIK måste sluta fundera. När laget bara kör 100% så hänger inte Oik med, det är fakta. Man vinner serien med 11 poäng och gör mest mål i hela serien. Tyvärr gjorde Mitell ett felval när han ställde en matchotränad målvakt i kassen en sån här match. Sen blev det nerver.
In med Källgren och GASA så hänger ni av bönderna!
/FRAMÅT STOLTA AIK!

Marie Hallman sa...

Tack båda för intressanta kommentarer. Jag såg de lite sent och nu är Hockeyallsvenska finalen över. Känns verkligen ... snopet. Vi får se vad det blir av det hela nu.