lördag 24 september 2011

AIK-FRÖLUNDA 1–0 e str (0-0, 0-0,0-0, 0-0, 1-0-)
(Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Matchen: MMMM
Målvakter: Viktor Fasth, AIK  100%  och Frederik Andersen, Frölunda 96,29 %
Publik:4 815
Domare: Ulf Rönnmark och David Bergman

Bäst i AIK
MMM Viktor Fasth, mv
MM Oscar Steen, f,
M Dick Tärnström, b

Bäst i Frölunda: Frederik Andersen

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 

PERIOD ETT
.... Roger Melin blev årets coach förra säsongen. I dag, precis före match, lämnade vi på hockeyjournalisterna över själva priset. Jag hade glömt ett av priserna, den fina plaketten, i bagageluckan på bilen men fick hjälp av världens snabbaste man som tog en galen vända ut till parkeringen och  hjälpte mig att få ner det till isen i sista minuten.  Stort tack för det!!!

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 

...stort missnöje på Hovet då Robert Rosén åkte  ut för interference efter att Frölundamålvakten Frederik Andersen stuckit ut ett ben ur målgården och fällt krokben på Rosén som ramlade och i fallet drog med sig dansken så båda gick omkull. Borde ha varit både interference (Rosén) och diving (på Andersen) där.

... Frölunda fick spela fem mot tre i 50 sekunder efter den sekvensen då Patric Blomdahl redan satt utvisad men Göteborgslaget kunde inte utnyttja varken det läget eller de fem mot fyra som sedan avslutade alltihop.

... Extra tjocka MMMM till AIK-backen Fredrik Carlsson som sällan får rubriker men i ett ganska avgörande läge i det där numerära underläget fick ut sina långa armar och fick ner klubba i isen och lyckades täcka ett farligt skott.


 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 

... Det klingade högt efter elva minuter av första då gästerna hade ett skott i stolpen. Jag tycker det såg ut som Toni Koivisto var mannen bakom det skottet.

... Riktigt bra fart i första förresten!

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 

PERIOD 2
...domarnivån var... ska vi säga generös? i andra och trejde. Det tilläts en hel del hakningar och fasthållningar som det annars brukar blåsas för.

...Oscar Steen! Som den mannen sliter. Mot Frölunda hade han extra bra fart under rören, åkte gång på gång ifrån sin uppvaktning. Avsluten satt inte, men det var inte långt borta.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 

...Bra AIK-press halvvägs in i andra där skotten ven förbi Andersen. Med betoning på förbi. Frölunda såg till att AIK måste ta skotten lite, lite för långt ut plus att siktet kanske var lite skevt här och där. Sedan stod dansken bra i vägen också, det måste sägas.

... sammanfattningsvis en fartfylld andraperiod där spelet bara rann på. Och fortfarande noll-noll.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 

PERIOD 3
...Linus Videll var sugen på mål, försökte bomba in ettan direkt efter nedsläpp men det kom någon Frölundaspelare emellan samtidigt som Frölundas Christoffer Persson brottade ner en AIK-spelare och åkte ut för fasthållning så att AIK fick spela i fem mot tre i 59 sekunder. Men det blev inget mål då heller.

...massivt tryck, bland annat på grund av pp, för AIK mot Frölundakassen i inledningen av perioden men det gick bara inte att få in pucken.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 

... riktigt bra spel av Fasth och AIK i defensiven också, även i boxplay. Var lite samma sak här, att när Frölunda låg på tryckte Gnaget ut dem bra så att Fash hade fritt synfält. Och då är han svårpasserad.  AIK har för övrigt ett ganska aggressivt boxplay och stressade Frölunda bra .

...Grymt reptilsnabb plock av AIKmålvakten, sittandes (mer eller mindre ) i spagat, när Johan Sundström fick iväg ettt hårt rappt skott efter 9.32 av tredje.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 

… Frölundas Niklas Lasu och AIKs Richard Gynge körde ihop lite och Lasu verkligen mosade och la sig på Viktor Fasth. Ingen åtgärd dock.

…jag hittade AIK-talangen Joakim Nordström nere vid sargen under slutet av matchen. Han klev av under matchen lite tidigare efter att ha fått ett skott på foten, hoppades på spel i nästa match.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 

FÖRLÄNGNING:
…Det hann bli en sån också med minst sagt hög domarnivå.  Tobias Viklund var nära, nära att näta men det blev inget där i matchen som gick till straffar.

... supernollorna: Fredrik Andersen har nu hållit nollan (under spel) i 178 minuter och 22 sekunder, för Viktor Fasth är siffrorna  126 minuter och 20 sekunder.

 (Foto:www.hockeymedmariehallman.se) 

STRAFFAR:
… Det krävdes fem straffar för att avgöra.Andersen bjöd på några fina plockar och Fasth på bra penparader. Roberg Rosén fick till slut pucken.
2 kommentarer:

Lakritsbiten sa...

"Frölunda fick spela fem mot tre i 50 minuter efter den sekvensen då Patric Blomdahl redan satt utvisad...". Det ska nog vara 50 sekunder va?

Marie Hallman sa...

Lakritsbiten: Jo. Ska ändra, tack!