torsdag 29 september 2011

AIK-Luleå (0-1, 0-0, 0-0)


( Foto: www.hockeymedmariehallman.se)
Matchen: MM
Målvakter: Viktor Fasth, AIK, 96,43 % och David Rautio, Luleå 100 %
Publik: 4 269
Domare: Wolmer Edqvist och Niclas Johansson.


Bäst i AIK:
MMM Viktor Fasth, mv
MM Dick Tärnström, b
M Christian Sandberg, f o Oscar Steen, f

Bäst i Luleå: David Rautio, mv och Johan Harju, f.

( Foto: www.hockeymedmariehallman.se)
FÖRSTA PERIODEN:

... Ingen Fredrik Carlsson i laguppställningen. Han har åkt på ännu en hjärnskakning, det hände i måndags mot LHC efter cirka fyra minuter efter en tackling mot huvudet. Senast det hände, på försäsongen fick han vila en vecka. Oklart när han är tillbaka denna gången.

... Desto roligare att se Johannes Salmonsson göra säsongsdebut. AIK-forwarden var uppsatt i första kedjan med Robert Rosén och Linus Videll.

... Tuff start för Luleås Chris Abbott. Ut för hög klubba redan efter 13 sekunder!! AIK fick till några bra chanser i de pp som följde men gjorde inte mål.

( Foto: www.hockeymedmariehallman.se)
...0-1 (10.40) Johan Harju (Chris Abbott, Johan Fransson) spel 5 mot 4. Riktigt bra fart på det anfallet, Abbott trampar på längs högerkanten, spelar pucken rätt in i slottet där Harju kommer farande en mot en med Fasth och lägger in pucken.

...Lite halvsaggig första period. Det var mest spel på det andra lagets misstag. AIK hade hyfsad press i inledningen av perioden, Luleå hade ett par fina lägen i andra halvan av den men de var plockpotatis för Fasth. Så mestadels ställningskrig är väl en bra beskrivning.

( Foto: www.hockeymedmariehallman.se)
ANDRA PERIODEN

... om det var ställningskrig i första så var det redig raggarhockey i andra. Hafsigt slafsligt och  inte så många intressanta situationer att skriva om faktiskt.

... stor humor när Luleåklacken körde en AIK flirt och sjöng ”vi hatar Djurgården”, det hjälpte liksom inte för att få över AIK-fansen på sin sida. Det blir bara fel.

... Det blev livat på Hovet när Johan Harju rammade Viktor Fasth, men det ska väl sägas att han hade Daniel Rudslätt i ryggen, inte lätt att väja där faktiskt.

( Foto: www.hockeymedmariehallman.se)
...bra brutet av Daniel Bång som stack fram klubban och förstörde Luleås ppuppställning efter cirka 13 minuter. Jag gillar attityden där, inte invänta motståndarens drag utan istället
styra spelet själv.

...Det blev lite smågrinigt emellanåt med smågruff här och där vid avblåsningarna. Skönt att avreagera sig när inte spelet funkar kanske?

... Nära att en av domarna fick en puck i skallen, men han hann ducka i rätt sekund.

( Foto: www.hockeymedmariehallman.se)
... AIK fick två utvisningar på rad i slutet av mittperioden. Vid den första av dem var det dagens bombardemang mot Rautio som hade ett ben, en arm, en klubba, ja hela tiden något i vägen. Bra jobbat av Luleåkeepern där.

TREDJE PERIODEN

... Johannes Salmonsson klev av i andra pausen, in kom i stället Mattias Janmark Nylén. Men det var ingen ny skada, utan tanken var att matcha in Salmonsson försiktigt och öka på allteftersom.

( Foto: www.hockeymedmariehallman.se)
...Inget höjdarspel i andra heller, från något av lagen. Inte om man gillar lite skönt lir i alla fall. Alla brunkarfantaster borde däremot ha varit nöjda. Skoterraggarhockey? Bra tryck på läktaren dock, från båda klackarna.

…AIK plockade Fasth när matchuret stod på 18.46. Men fler mål blev det inte – åt något håll.

( Foto: www.hockeymedmariehallman.se)
…Apropå skador så tvingades DK (David Lillieström Karlsson) avstå matchen. Han blev slashad på handen mot LHC så pass illa att bland annat en blodåder gick av. Det blev inflammation och stor svullnad, men nu så såg det – efter omständigheterna bättre-ut och DK som inte kunde greppa klubben helt i inför här matchen hoppas trots allt kunna vara med på lördag.

 …Om någon undrar så var det föresten Joakim Nordström som förlorade mustaschkampen mellan honom, Fasth och Patrik Nemeth och var alltså den som vek ner sig och rakade av mustaschen först. Kostnad för det? Jocke får nu plocka upp hockeytrunkarna, i tre bortamatcher, åt vinnarna Fasth och Nemeth. Kan bli mycket smutstvätt i de där trunkarna nu…

Skott på mål: 23-28 (9-8, 10-9, 4-11)

4 kommentarer:

Jack sa...

Naturligtvis måste man sätta sina egna chanser i första hand men det är faktiskt lite småtrist när den hockey som Luleå spelar betalar sig med 3 poäng.

Marie Hallman sa...

Jack: AIK var ju inte heller så värst sprudlande framåt... två defensiva lag då blir det zzzzzån hockey också.

Marie Hallman sa...

Måste vara någon som bjuder upp för att det ska hända något skulle jag skriva också...

Hans sa...

Skillnaden är att AIK v i l l vara sprudlande, även om de inte klarar av det emellanåt. Luleå spelar bara grishockey, oavsett. Själv har jag sett både DIF och AIK möta Luleå och det ser likadant ut, alltid.

Rönnkens hockey i all ära men något publikfrieri är det inte.