tisdag 27 september 2011

SSK-Örebro 3-1 (1-0, 0-1, 2-0) (Foto: www.hockeymedmariehallman.se)


Matchen: MMM
Målvakterna: Julius Hudacek, SSK 96,7 % och Andro Michel, Örebro, 92,50 %
Publik: 2 891
Domare: Robin Karlsson


Bäst i SSK:
MMM Julius Hudacek, mv
MM Tony Lagerström, f,
M Andreas Hjelm, f.

Bäst i Örebro: Andro Michel, mv.

FÖRSTA PERIODEN
...Grymt fint tifo av SSK-fansen! Det måste ligga många timmar bakom detta! Bra jobbat av Ultras Telge som lagt ner ett enormt jobb för att stötta laget och höja temperaturen i hallen. Jag tycker övriga fans hängde på bra, blev bra tryck i hallen.


  (Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

...Julian Jakobsen var nära, nära att sätta 1-0 efter drygt sex minuter då han fick en perfekt puck serverad köksvägen men Andro Michel hann se vad som var på väg att hända och gjorde en bra räddning där.

... washout minuten senare då det såg ut som att Örebro gjorde ett riktigt läckert mål, då Henrik Löwdahl fick pucken vid ena stolpen och sköt pucken in i mål mellan benen på en av SSK-spelarna. Men... domaren hade redan hunnit blåsa av för hakning på Johan Wiklander så målet godkändes inte.

...Reptilsnabb plock av Örebrokeepern när Thom Flodqvist fick ett fint läge och säkert kände att fan, där borde pucken gått in.

... 1-0 (14.44) Andreas Hjelm (Blaz Gregorc, Ziga Jeglic) Spel 5 mot 4. SSK hann pucka runt ett tag, så pass att klacken började sjunga ”våga skjuta tufft att göra mål” och till slut kom läget, Gregorc passade snett in framför mål, där satte Hjelm till klubban och gjorde 1-0.

  (Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

... En ganska jämn förstaperiod, där Örebro var hetast i början men där SSK tog över allt mer ju längre perioden gick.

... Jag pratade lite med Sabolic under första pausen, han har fortfarande bandage runt ena handen som han skadade under Trojamatchen i fredags. Slovenen var ju inblandad i en fajt där och lyckades skada sig men inte när han träffade en hjälm som jag trodde utan det var när han träffade själva huvudet på den han slogs med. Typiskt!

…. Sabolic hoppas föresten vara tillbaka på lördag, han testade innan den här matchen men det gick inte, så det är bara att vänta några dagar till.   

  (Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

ANDRA PERIODEN:
...Mathias Månsson fick ett kanonläge några minuter in i andra, kom helt fri, en mot en med Michel men han fick aldrig chans att skjuta då Örebros Dustin Kohn la in ett baseballslag, typ, med klubban som träffade SSK-forwarden på baksidan av benet.

… Månsson fick sedan en knuff av Kohn, fastnade i isen och flög sedan in i sargen och hade rejält ont men det blev inte ens utvisning på Örebrobacken. Borde väl ha varit en slashing åtminstone, det konstaterade en som jobbar med domarna efteråt.  Månsson kom sedan tillbaka i spel några byten senare.

... SSK hade en riktig fin dubbelchans, i pp, halvvägs in i andra men hade också otroligt svårt att överlista en duktig Andro Michel i målet.

... Lite typiskt då att Örebro hade turen mer på sin sida.

... 1-1 Jared Aulin (10.59) Robin Olsson. För just efter att SSK tvingat Michel till ännu en fin räddning, blir det kontring. Jared Aulin, som får pucken när han hoppar ur utvisningsbåset, kommer en mot en med Andreas Hjelm, fintar honom och lägger in pucken mot SSK målet där den letar sig in vid ena stolpen. Såg ut som Hudacek tror han har pucken men det hade han inte.

  (Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

...SSK fick en straff med 2.16 kvar av andra efter att en Örebrospelare slashat Christofer Blid över underarmarna nere hos Michel. Ziga Jeglic tog straffen, kom med hög fart , lyfte upp pucken men glödhete Michel plockade.

... Stolpskott av SSK precis före andra paus. Det ville sig bara inte.

... Kändes som att Örebro fick (inte helt oväntat) extra energi av kvitteringen. Men jag tycker SSK står upp bra också.

  (Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

TREDJE PERIODEN
... 2-1 Alexander Lagerström (Julian Jakobsen, Jonas Engström) Julian kommer bakom kassen, lägger in pucken i slottet, där står Lagerström junior, skjuter, missar och trycker sedan in pucken på sin egen retur

... Fin plock av Hudacek också, halvvägs in i tredje. Jag missade tyvärr vem som sköt eftersom det dånade till rejält i sargen samtidigt.

...SSKbacken Viktor Lööv däckades då efter en tung och hård tackling i ryggen av Örebros Thomas Enström. Lööv låg kvar vid sargkanten en stund men ko upp och skakade i gång kroppen igen till slut.

  (Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

...Det var lite småirriterat mot slutet av matchen. Blev några små pååkningar efter avblåsningar, lite knuff och puff och lite vara i vägen med flit.

...Julian Jakobsen fick rejält ont efter en närkontakt med Jared Aulin. Jakobsen skar in framför mål, och spelarna smällde ihop i hög fart. Såg ett tag ut som han också gjort illa knäet men han kom igång rätt snabbt sedan.

... Tony Lagerström lyckades för övrigt lägga en puck rätt på en av linjemännen på slutet. Mannen i randigt försökte krypa ihop men kom inte undan. Fast särskilt hårt var det inte, spelet fortsatte som inget hade hänt.

  (Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

... Örebro plockade målvakten ett par gånger på slutet, bland annat med 1.10 kvar av tredje, och jagade kvittering men det blev som så ofta motsatt effekt och mål i baken.

... 3-1 (19.32)  Mathias Månsson (TonyLagerström, Fredrik Sonntag) Mål i tom kasse.
… Ljumskskadade Mikko Kalteva såg som sagt också matchen från sidan, honom hann jag inte prata själv med men tränaren Johan Strömwall sa att SSK hoppas ha även Kalteva i spel om en vecka.

… SSK-målvakten Hudacek är en showman. Tackade denna match fansen med en hjulning! Med alla prylar på. Imponerande.

Skotten i matchen 40-33 (13-9, 16-11, 11-13)   

5 kommentarer:

bigge sa...

Bra att domarna har koll på att det egentligen borde varit något slags straff på slashingen på Månsson. Såna yxhugg hör inte hemma i hockey, tur att det inte blev allvarligare skada än det blev. Och att SSK redde ut det i slutet :)

Anonym sa...

Marie. Dom du kallar SSK-fansen är Ultras Telge ENBART och inte alla SSK-fans!

Anonym sa...

Det är visst viktigare att profilera sitt eget namn är att låta ALLA SSK:are vara stolta över det som gjorts.....

Marie Hallman sa...

anonym: Okej, jag kan förtydliga att det är UT som ligger bakom men ville hylla stödet från alla fans, tycker hela hallen kämpade på bra.

Marie Hallman sa...

Bigge: Ja jag hatar de där yxhuggen som får passera, bra mycket värre än ett kramkalas som ger hårda straff