lördag 24 september 2011

Rosén: " Det är så otroligt skönt att få avgöra"


 
(Rosén! Blev ingen ny bild, den här är från derbyt. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)
Det krävdes tre perioder, en sudden och fem straffomgångar för att få in det avgörande målet. Båda målvakterna tog det mesta i straffläggningen men Robert Rosén åkte rakt fram och lyfte helt sonika in pucken där han hade tänkt sig på förhand:

– Klart det är otroligt skönt… jag såg det som att jag hade möjlighet att avgöra, det var ju avgörande straff så det var bara kul att gå in och få chansen att försöka avgöra. Kul att det gick vägen, säger Rosén med ett jätteleende.


När du stod på isen vad tänkte då?
– Att jag skulle göra mål, det är så otroligt skönt att få avgöra!

Men hade du någon plan?
– Nä men jag tänkte skjuta där jag sköt, i princip, så jag hade bestämt mig innan, så det var bara in och skjuta och hoppas på det bästa.

Varför blev det just där?
– Nä men jag vet inte, det bara kändes som att han går ner på knä direkt och då blir det en lucka vid benskydden så det var väl därför.

Hade du kollat in övriga straffläggare?
– Nja, jo det är klart att man kollar lite men jag tror inte att jag hade ändrat mig om jag hade sett någon göra något annorlunda eller han hade agerat eller något.

Andersen är 1,93 lång och 112 pannor tung. Han täcker målet bra?
– Ja han går ju ner och sätter sig, så jag vet inte, man kanske skulle ge på honom en dragning så sitter han kvar sedan i mitten, ha, ha nä men nu gick det bra den här gången ändå. .

Han har hållit nollan länge nu, 178 minuter och 22 sekunder. Varför är han så svår att få hål på?!
– Äh men jag tycker att Frölunda har att bra försvarsspel också. Det är klart han gör en hel del räddningar men han har en hel del gratis av deras försvarsspel också.

2 kommentarer:

Jack sa...

Rosén är ett riktigt bra nyförvärv och han verkligen stått för helgjutna insatser så här långt. Dessutom måste han tycka det är kul att spela med Videll (vem skulle inte göra det)? Skön kille verkar det vara också. Är oerhört glad att han valde AIK!

Marie Hallman sa...

Jack: Ja han är rolig och verkar ha kommit in i gänget bra. Videll med föresten. Kan bli värdefull Rosen i pp... om inte annat!