torsdag 29 september 2011

Fasth " Man bli otroligt rörd"


 (Fasth var ledsen över förlusten men glad och rörd efter mötet med ett AIK fan.. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Ett enda insläppt mål. Det brukar inte betyda så mycket i hockey men mot Luleå betydde det allt för AIK på Hovet.

-I dag var det tillräckligt och det är det som avgör matchen, konstaterar Viktor Fasth.


Efter  matchen är han dämpad men besvikelsen över förlusten kommer lite i skymundan när det visar sig att en AIK-fan får komma ner till omklädningsrummet och där väntar med blommor och enormt varma ord till hela Gnaget men framför allt Fasth:

-Ja det var väldigt fint! Hon ville visa sin uppskattning till oss i laget och till mig. Hon hade haft det tufft förra året och vi betydde och betyder otroligt mycket för henne sa hon…Det är ju…ja vad ska man säga? Man blir otroligt rörd, det värmer ju! Och det gör det ännu värre när man står här efter en förlust och inte har kunnat ge henne en vinst, säger Fasth.

AIK spelade värsta raggarhockeyn, precis som Luleå. Defensivt var det drömhockey men framåt? Allt annat än bra. Men vad som inte funkar är svårt att sätta fingret på tycker Fasth:

-Det är svårt att säga. Luleå är ett sånt lag som vi har mött nu, det är nog sex gånger, och jag tror inte det har blivit mer än… som högst tre mål i en match tror jag. Så det är två defensivt skickliga lag som möts och idag drog de (Luleå) längsta strået.

När man vet att de är så defensiva, borde ni själva gå ut och vara mer offensiva?
-Äh vi måste ju fokusera på det som har gjort att vi har vunnit matcher tidigare och jag tycker, defensivt så gör vi en jättebra match. De har inte så många fler chanser än vi har. De har en giftig chans och den gör de mål på. Det räcker tyvärr i dag, sedan tycker jag att vi har några chanser i pp men det vill sig inte riktigt i dag.

Hur bryter man ett sånt dödläge som det blev, när man har två så defensivt skickliga lag?
-Det är bara att fortsätta jobba hårt, jag menar… chanser är ju inget man får av en slump, det är någonting som man förtjänar så det gäller att jobba stenhårt för att förtjäna de här chanserna men vi var inte riktigt där  i dag kändes det som.

Hur frustrerande är det att stå i bak och se att inget händer framåt?
- Nä men så är det. Det är små marginaler och i dag är det ett mål som avgör. Det gäller att vi tar nya tag nu i nästa match mot Brynäs på lördag.

Det är också ett ganska defensivt lag kan jag säga efter att ha sett dem mot Djurgården nu i veckan? 
-Jasså men då får vi se till att slå dem i stället, ha, ha.

Tankar på hur ni ska ändra spelet till Brynäsmatchen?
-Äh, vi vet vad vi har för kapacitet i laget och vad vi behöver göra för att vinna matcher. Det gäller bara att få ut det på isen också. Det känns som att vi, måste upp några snäpp för att vinna matcherna.

5 kommentarer:

Janne sa...

Bra Marie du behövs !

Anonym sa...

Var är alla solna supportrar? De har ju skrikit sig harmynta på att andra lag har så lite publik?

Halvsatt på hovet, respekt!

Näe, visst ja. Fotbollen och innebandyn är ju heta

Pelle sa...

Det som är AIK:s styrka är också lagets största problem. Man har seriens solklart bäste keeper men det gör ju att man har det på träningarna också och känslan är att han sätter ned självförtroendet hos sina egna anfallare genom att vara lika överjävligt bra på träningarna också. Fasth vill ju aldrig släppa in något mål och kan inte spelarna göra mål ens på träning, hur ska de då kunna näta när det blir match?

Anonym: Vi är åtminstone ärliga med våra publiksiffror och myglar inte som ett vissa andra lag från Östermalm som har rapporterat in 13850 som publiksiffra från det första derbyt trots att det var tekniskt omöjligt att ta in så många med tanke på fyra avstängda sektioner. Dessutom gapade många, många rader tomma, så det var max 9900 på derbyt...

Anonym sa...

Till anonym.

Kunde du inte skrivit att du var difsupporter åtminstone? Det lyser ju igenom. Du, kom tillbaks när ni har mer på Stadion än vad ni har på Hovet. Det är ju på gränsen att vi har mer på Hovet än ni på Stadion. Du vet om att det finns ett lag i Superettan som håller på att trilla ner ytterligare en division. De har mer publik än ni. djurgårdare på stadion, respekt??
Vart ska ni ta vägen om hockeyn börjar knaka? Boxning?
/AIK:are

Marie Hallman sa...

Janne: Tack :))

Pelle: De har ju Markus att näta på... ;)) Nä men skämt åsido då borde ju utespelarna bli än vassare för att "klå" Fasth. Annars kan man ju köra utan målvakt på träningarna... så ömtåade får inte utespelarna vara.

Jag tror för övrigt att AIK kommer redovisa derbysiffrorna på samma sätt som Globen = utsålt. Att klubbarna är tvugna att ta bort stolar är som det är och är det utsålt så är det ju. DIF gick ut med "utsålt" de sa aldrig någon siffra och som sagt, tror Gnaget gör likadant om de säljer alla biljetterna.