måndag 12 september 2011

Allsvensk upptaktsträff

Hockeyallsvenskan tjuvstartar på fredag med Almtuna-SSK, sedan drar resten av serien i gång på lördag. I dag är det dags för upptaktsträff i Täby.

Jag åker dit med samma utgångspunkt som jag gjorde till elitseriens träff - mingla och snacka runt lite informellt med olika profiler från lagen. Känns som det ger mig och i förlängningen bloggens läsare mest i det långa loppet.Det är ju annars en väldans klyschfest på de här tillställningarna men det ska det vara kanske. Det skönaste med den här tiden på säsongen är ju att alla är positiva, ser möjligheter och har serien som ett oskrivet blad framför sig. Sedan kommer förluster, skador, stök och bök men i dag går det fortfarande att andas friska fräscha förhoppningar. Det gillar jag!

Hockeyallsvenskan gör för övrigt som elitserien gjorde och direktsänder evenemanget. Den som vill titta kan göra det på S24 med början klockan 13. Programmet ser ut så här:


13.00 Nyheter från HockeyAllsvenskan (Stefan Bengtsson, Sonny Lundwall)
13.15 Kommentarer till odds från Svenska Spel (video 3.5 min)
13.20 Nyheter från Viasat (Niklas Jidhe) samt Aftonbladet S24 (Jakob Arvidsson).
13.40-cirka 16.00 Intervju med tränare, spelare, domare på scen (Niklas Jidhe, Håkan Södergren)

7 kommentarer:

Krobbe sa...

Så du vågar visa upp dig där efter dina skeva betyg i Expressen? ;-)

Jens Holmström en fyra? Hur tänkte du där? En tvåa (som Aftonbladet hade) borde ha varit mer relevant.

Sen kan man ju fundera på hur du resonerar när du ger Pelle Prestberg en fyra (hög allsvensk klass) och inte en femma (elitserieklass). Är inte 36 poäng på 48 matcher i elitserien förra säsongen elitserieklass? Enligt dig är Prestberg på samma nivå som spelare som Niklas Anger, Fredrik Vestberg, Kristoffer Näslund och Stefan Gråhns.
Aftonbladet hade femma på Prestberg. Trea på de övriga uppräknade. Den skillnaden känns mer korrekt än att alla är på samma nivå...

Hannu Toivonen som spelat i NHL. Det räcker till en trea. Samma nivå som Södertäljes nye målvakt Sebastian Idoff.
Aftonbladet har femma på Toivonen. Tvåa på Idoff. Känns mer relevant det också än ditt tips.

Nej det känns som om du har chansat mycket eftersom du inte haft koll. Ett tips i all välmening: Om du känner att du inte har koll, åta dig inte jobbet då, så slipper du göra bort dig själv.

Kom inte och skyll ifrån dig på att "smaken är som baken". Det är ingen smaksak att Prestberg håller högre nivå än Fredrik Vestberg i Almtuna. Det är vem som helst som har koll på ishockey koll på!

Marie Hallman sa...

Krobbe: Ja så dum i huvudet är jag. Jens Holmström satte jag en trea på, sedan har redigeraren tyvärr petat in en geting till där så det felaktigt blev fyra. Men trea ska det vara. I övrigt, tack för din åsikt.

Robban sa...

Marie. Jag tycker Krobbe tar upp en relevant fråga. Tycker du verkligen inte att Prestberg håller elitserieklass? Och att han håller samma nivå som Vestberg?

Marie Hallman sa...

Robban: Det blev tyvärr lite brist i kommunikationen mellan mig och Expressen...Jag utgick från Expressens vanliga betygsskala där 2 = godkänd, 3 bra 4 mycket bra 5 är världsklass. Det var tyvärr ingen som upplyste mig om att de hittat på en ny betygsskala till bilagan med 5 som elitserieklass. Så jo jag tycker Pelle Prestberg håller elitserieklass jag tycker han är en superbra spelare men världsklass var lite för mycket. Tyckte jag. Och ja jag tycker Vestberg är riktigt bra också. Därav fyran.

Anonym sa...

Krobban-> hoppas ni gör ngt vettigt av ert intresse. Marie får jobba heltid med hockey det gör iaf mig avundsjuk...
Proffstyckare finns det gott om.

Anonym sa...

Bilagan som ingen kan köpa, bra tidning du valt att jobba för! Not..

Marie Hallman sa...

Anonym Varför går den inte att köpa då???