fredag 16 september 2011

Allsvenska premiär!! Almtuna vs SSK

Allsvensk premiär! Eller smygpremiär i alla fall. Almtuna tar emot SSK och det är nu som det nya Södertälje verkligen kommer ställas på prov.

Jag var ut till Södertälje i veckan, pratade med Anders "Spindel" Kellerstam, Tony Lagerström och Stefan Bemström om varför SSK som de senaste 20 åren (med undantag för lockoutsäsongen) varit för bra för allsvenskan och sedan haft det kämpig i elitserien.


Det inslaget ser ni på gratiskanalen TV10 där Viasat sänder både match och hockeymagasin idag, fredag. Inslaget sänds efter matchen i hockeymagasinet.

När det gäller kvällens match så hittar ni laguppställningar och kan följa den online på swehockey, dvs här.

SSK:s tränare Johan Strömwall satt på läktaren och kollade in värmningen. Jag frågade varför och han konstaterade att han "ville se på Almtuna och det var lättare där" än nere i båset.

Han berättade också att Julius Hudacek står. Att det blev 0-7 senast har varit och farit och eftersom matchen var död efter tre snabba mål på de första minuterna så var det lika bra att han stod kvar där.

-Men han är mentalt stark, konstaterade assisterande tränaren Sörensen som också satt på läktaren och spanade in Almtunas värmning.

SSK får hur som helst rejäl stöttning, det sägs vara 400 SSK:are här och de hörs redan bra på ena kortsidan.

Jag skriver matchen för TT och de har tidig deadline idag. Det innebär att jag får lite bökigt att hinna med extraintervjuer för bloggen men jag ska göra så gott jag kan för att få något snack som jag kan lägga ut. I värsta fall får jag försöka ringa någon i bussen när de åker hem.

2 kommentarer:

Egon sa...

Tungt för nummer 39 vem det nu är hos ssk. Tung plus/minus stat direkt där. Inne på båda baklängesmålen. Följer matchen bara via appen hockeystats.
Guter och Anger verkar bli ruggigt bra för Almtuna. Kanske det kan bli fråga om spel i elitserien med AIK inom kort om det fortsätter såhär :-)

Andreas sa...

Bra koll Egon! Nr 39 i SSK är målvakten Hudacek, inte så konstigt att han är inne på båda bakåt. Kolla om Almtunas målvakt var inne på alla tre bakåt? ;-)

Ser fram emot din rapport Marie, tack för att du är Sveriges bästa journalist!