måndag 19 september 2011

Bildspecial Derbyträning-AIK


 (www.hockeymedmariehallman.se)

Full fart på Globen i dag, måndag, då både AIK och Djurgården derbytränade på en minst sagt mjuk is. Det var ganska varmt inne i golfbollen och varmare blir det i morgon när nästan 14 000 personer ska se första derbyt. 


Men isen hinner förhoppningsvis bli lite hårdare tills dess. Här är lite bilder från AIK:s träning. Gnaget var först ut, det finns lite snack med tränaren Roger Melin mellan bilderna också. Bilder och Hardysnack från Djurgårdens träning hittar ni inlägget under.


(www.hockeymedmariehallman.se)


(www.hockeymedmariehallman.se)

"Det är bara Johannes Salmonsson som saknas. Fredrik Carlsson är spelklar, sedan är frågan om han ska spela eller inte. Det har vi inte bestämt än. Men han ska vara med ombytt på bänken men jag vet inte om vi ska spela honom från star eller inte, vi börjar troligen med honom på bänken" 
(AIK-tränaren Roger Melin om läget i laget. Han sa också David Lillieström Karlsson är tillbaka från sjukdom och att Patric Gozzi därmed inte spelar)

(www.hockeymedmariehallman.se)


(www.hockeymedmariehallman.se)

" Jag tycker att vi har spelat ett bra försvarsspel. Vi har hållit ihop det bra framför eget mål och vi har hjälpt Viktor bra i målet. Men anfallsmässigt tycker jag inte att vi har varit så bra egentligen. Där känns det som att vi har mycket mer att hämta"
(Melin analyserar spelet i match ett och två)


(www.hockeymedmariehallman.se)(www.hockeymedmariehallman.se)


(www.hockeymedmariehallman.se)

"Det har varit lite fegt i anfallsspelet, vi har velat utmana och  har inte haft den spetsen på anfallsspelet som man behöver för att vinna i längden. Vi behöver väl ha lite mer kyla samtidigt  som vi behöver lite mer intensitet och tordas lite mer i anfallsspelet, så jag hoppas att derby ger den energi som behövs för att komma upp på en ännu högre nivå i det spelet"
 (Melin analyserar lite till)
(www.hockeymedmariehallman.se)(Brorsorna spanar i väntan på sitt byte. www.hockeymedmariehallman.se)(www.hockeymedmariehallman.se)


"Jag tyckte att vårat pp såg hyfsat ut mot Färjestad också. Vi gjorde inga mål men det kändes ändå som att pp var bättre där (än mot Timrå). Vi hade ju inte så många pp heller, vi hade bara två. Man får inte så många pp i Färjestad heller, ha, ha så det är inte så jäkla lätt att vara bra i pp där he, he. Men de få pp som vi hade tycker jag ändå kändes bra. Det kändes som att vi hade kunnat göra något mål där i pp också om vi hade haft lite mer flyt."
(Melin funderar lite kring AIKs power play som gav fin utdelning mot Timrå i första matchen men inga mål i andra mot FBK)
(www.hockeymedmariehallman.se)

"Nja, det är inte så mycket nytt, det är bara en massa grunder egentligen"
(Melin om den ökade pp träningen)(www.hockeymedmariehallman.se

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vet inte om det är mitt nät som krånglar med uppdateringar men jag tror inlägget saknar bilder & skönt Melin-snack just nu. Härligt att dubbel-derbyt kommer igång snart! Tack för jättejobb Marie!

Marie Hallman sa...

Anonym: Tack :) Kommer lite snack med en spelare från vardera laget också under kvällen. Hoppas det ser bättre ut nu, tror jag lyckades lägga första utkastet innan det var klart men nu ska det vara både bilder och snack! :))

Anonym sa...

Nu är jag nöjd:) Och så ser jag fram emot spelarsnack också när du hinner(samt en kvittering:).