tisdag 6 september 2011

Blid "Jag tror man kommer långt med rätt inställning"


 (Provspelande Blid har spelat sig till ett kontrakt med SSK. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Han skulle få besked i morgon, men det kom redan i dag. Och var ett riktigt roligt sånt också. Christofer Blid blir kvar i SSK – säsongen ut.

– Jäkligt skönt! konstaterar han själv.

 Att det har gått bra för SSK:s provspelare är ingen hemlighet. Alla som har sett matcherna har kunnat konstatera att en plats var given. Men själv vågade Blid inte ta ut något i förskott:

– Nej, jag vågade inte tro något alls egentligen. Det har gått ganska bra men man vet ju aldrig, säger Blid.

Har du inte fått några hintar om det?
– Nej, Nygårds har jag inte pratat med men Strömwall har sagt att det ser bra ut och att de varit nöjda än så länge men ingen har sagt något mer förrän nu.

Å andra sidan fick du både en tröja med ditt namn och fick vara med på lagfotot?!
– Jo, det är väl absolut en liten ledtråd men jag vet inte… jag vågade ändå inte tro på att det skulle bli ett kontrakt förrän det hände.

Christofer Blid var inte med mot Vita Hästen senast, men det var bara småskavanker som hindrade från spel:
– Jag kände mig småskadad i fredags på träningen och då tyckte Strömwall att jag skulle vila så att jag var fräsch mot Linköping eftersom det var viktigare att spela bra där. Så det var ingen fara med mig.

Och just det beslutet från Strömwall var ju en liten hint om att ett kontrakt var på gång:
– Ja, ha, ha jag förstod väl lite då när han sa att det var bättre att jag skulle spela mot Linköping än Vita Hästen. Med tanke på att provkontraktet gick ut på onsdag och matchen mot LHC är på torsdag…

Nu när det är klart, känner du någon press på att prestera som tack för kontraktet?
– Nä ingen större press så, det är bara att gå in och köra. Man måste vara på topp varje match annars håller det inte.

Men det är väl att sätta press på sig själv. På topp i VARJE match?!
– Ja, varje match kan bli jobbigt, man kanske inte är på topp jämt men det gäller att ha rätt inställning i alla fall.

Med tanke på hur du har vräkt in poäng i Åkers hockey, känner du att du väntas göra poäng i varje match nu?
– Nja inte i varje match men det är ju alltid bra att göra poäng och jag tror man kommer långt med rätt inställning, om man jobbar och sliter hårt för laget. Jag kommer inte få fler såna här chanser!

Vad sätter du för mål för dig själv för kommande säsong?
– Jag vet inte jag har mest bara tänkt ta en plats så här långt, nu vet jag att jag har en plats sedan vill man ju spela så mycket som möjligt och slå sig in i laget, jag vill ju inte sitta på bänken bara, sedan får vi se hur det går.

Känns det lite märkligt att få leva hockeylivet istället för Svenssonlivet?
– Ja det känns underbart! Man känner ju att SSK engagerar, det är så många som tittar och följer, det är stor skillnad mot Åker… en jäkla stor skillnad. Sedan så är man ledig på kvällen även om vi tränar dubbelpass, så har jag inte haft det. Förr jobbade man på dagen och tränade på kvällen, nu är jag ledig på kvällen även om vi kör dubbelpass. Det blir skillnad, säger Blid som ändå hunnit vänja sig lite vid det nya hockeylivet:

– Jag har ju hållit på hela sommaren med det här, det känns som att man är inne i laget, har kommit in i rutinerna och så. Jag har verkligen sett fram emot att provkontraktet skulle gå ut så jag får veta hur det bli. Nu är det skönt att veta att man bli kvar så man kan fokusera på hockey och inte på vad som ska hända.

Ni har ju mest mött elitserielag, hur bra tror du att de andra i hockeyallsvenskan är?
– Ingen aning! Och träningsmatcher säger inte så mycket, men det ska bli kul att möta LHC och Brynäs nu. De är så långt in på försäsongen nu att de är i gång, så det blir tuffa matcher, säger Blid.

Som till sin och lagkamraternas förvåning fick se Mats Sundin ombytt på isen i dag (tisdag):
– Han är så stor! Ha, ha. Men han körde inte så mycket, var med hela träningen men stod mest och tittade på. Han var med oss lite när jag var junior så jag visste ju att han är god vän med Nygårds så jag tänkte inte så mycket på att han var där (idag).

 Okej, sista frågan… Känslan när du får åka in på Scaniarinken i första hemmamatchen?
– Det kommer kännas annorlunda! Man brukar vara och kolla på matcherna, på SSK, nu får jag vara med och spela själv. Det ska bli roligt att se vad vårt lag kan göra.

3 kommentarer:

fillefilander sa...

Marie, det ska vara versal på Åker...överallt. Och skippa "s" i slutet. Det heter Åkers Hockey, annars bara Åker. Grattis Blid!

bigge sa...

Busted by språkpolisen, Marie! ;)

Ska bli kul att följa Blid, känns som en potentiell Bustersaga.

Marie Hallman sa...

fille: jag tyckte han sa Åkers och det står ju Åkers styckebruk på skyltarna så jag trodde det heter Åkers. Men... jag böjer mig givetvis för expertisen. Har ändrat nu.

bigge:Ja det är lite Buster över hela grejen! Kul