tisdag 27 september 2011

Cehlin: "Det suger!"


 Cehlin! Foto:www.hockeymedmariehallman.

Djurgården har startat dåligt i en radda matcher och tvingats jaga fram vändningar. Nu fick man en drömstart och hade 2-0 inför andra. Men där började DIF falla ihop och i tredje rasade det alldeles.

– Det är för dåligt! Jag tycker vi börjar första fem bra tills vi får något boxplay på oss, och då håller det vi har sagt innan matchen.  Sedan i andra och tredje så tappar vi allting, konstaterar Patrick Cehlin.


(Daniel Tjärnqvist försöker rädda upp läget men det blir mål ändå. FOTO: ANDREAS GRANDIN)

 Det var han som fixade drömstarten efter snabba 1.25 när han plockade upp en indianare signerad Calle Järnkrok, men hade svårt att glädja över målet nu när det gick som det gick efter den fina inledningen.

– Ja precis. Det var lite dåligt av oss, att vi inte kan hålla i det hela matchen. Det suger.

 (Cehlin gör 1-0. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Vad gör att ni tappar det då?
– Jag vet inte riktigt, det är inte så att vi slappnar av bara för att vi får 1-0 utan vi vill ju gå hela tiden och jag vet inte, vi får några boxplay på oss, de får några pp sedan hittar vi inte tillbaka. Det är stundtals som vi får lite press på dem men äh det är inte så mycket.

Djurgården saknade rutinerade backarna David Printz och Andreas Holmqvist men det är ingen ursäkt menar Dehlin:

– Det är klart att det är viktiga spelare, de som är borta, men jag tycker att de som kommer in och tar deras platser gör det jävligt bra, vi kan inte riktigt skylla på det.

Ni har ändå 2-0, det är svårt att se scenförändringen komma där då?
– Ja precis, men samtidigt så var det kanske inte ett så jävla välförtjänt 2-0, vi spelade bra i kanske sex, sju minuter sedan var det lite upp och ner, till slut kom en kasse i baken och sedan rullar det på där.


 
 (FOTO: ANDREAS GRANDIN)

Ja det var lite hafsigt spel ibland annat första och andra?
– Ja det rullar på lite fram och tillbaka så det var… äh nej, det är trist att vi inte kan hålla i ledningen efter första fem där.

Hardy Nilsson tog en tidigt timeout i mitten av andra. Och såg halvgalen ut men Cehlin tonar ner dramatiken:
- Han ville väl … inte väcka oss kanske men säga nåt så att vi hittade tillbaka till det vi har sagt, till  vår gameplan, det var väl det. Sedan får man väl ryta till lite när det är så mycket folk, man hörs inte annars.

 (Det var långa stunder Wesslau mot Brynäs. FOTO: ANDREAS GRANDIN)

Djurgårdsforwarden gick även ner på knä, med ena benet i isen. Vilket ju är en av de farligaste saker man kan göra på isen men:

-Det är lugnt, det är bara mjukdelar, konstaterar Cehlin.

Det såg ut att göra hyfsat ont?
– Ja det gör ont men det går bort när man slutar tänka på det. Och man måste ta pucken! Den får hellre gå på mig på mig än på mål!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vet du eller tror du något om Linkan tillbaka till DIF, nu när han får sparsamt med speltid i HV och knappast kommer till sin rätta där? DIF skulle behöva hans spelartyp just nu.

Marie Hallman sa...

Anonym: Har inte hunnit lyssna runt med någon tyvärr! Har dock svårt att se den transfern även om jag gärna skulle se den.

richardlj sa...

Något nytt om Mika Z?