onsdag 21 september 2011

Claesson: " Man ser i hans ögon att han är arg "


 
 (En glad Claesson efter sitt första derbymål och seger i derby ett den här säsongen. Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Djurgården såg vilsna ut i första sedan hände något i pausen. I andra kom laget in och vände direkt 0-1 till 3-1 på fyra minuter.

– Vi kom ut som mot Modo och var lite passiva, det hände ingenting där ute men Hardy skällde ut oss lite då vart det på andra tankar, säger Fredrik Claesson.

Det var han som gjorde matchavgörande tredje Djurgårdsmålet efter 4.04 i mittenperioden. Och jo han var euforisk efteråt.

– Det känns skitbra faktiskt. Jag hatar ju Gnaget så det är bästa känslan

Hatar låter lite väl starkt?
– Nej jag gör nog det, ha, ha.

 (Claesson på väg att näta. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Men vad var det som hände i pausen då när tränaren Hardy Nilsson kom in och tog ton:

– Nä men han var arg och självklart reagerar man på det och sedan så måste vi börja jobba hårdare, det var det som han sa, hårt jobb.

Hur märkte du att han var arg?
– Han höjde rösten och man ser i hans ögon att han är arg, de ögonen är som vargar…

Och sedan kom ni ut och gjorde mål på allt?
Ja det gick riktigt fort faktiskt. Jag vet inte … det var som… det bara gick sedan vet jag inte vad det var med Fasth där, hur det var med honom men vi fick hål på honom ganska bra.

 (Claesson jublar när hans dröm att få avgöra ett derby går i uppfyllelse. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Nu hör ju inte Fredrik Claesson till de som öser in mål. Den unge Djurgårdsbacken ligger numera oftast runt ett till tvåmål per säsong. Segermålet beskriver han så här:

– Tjärnan (Mathias Tjärnqvist) åker in framför mål och skymmer rätt bra faktiskt. Jag försöker få den på mål bara så vart det mål!

Har du avverkat halva målskörden för säsongen nu eller blir det fler i år?
– Det kommer bli fler i år! Ha, ha. Det hoppas vi. Jag har stått och skjutit en jäkla massa i sommar så jag hoppas det hjälper till. Har stått hemma och skjutit på gården.

Har du byggt egen skottramp nu?
– Nej jag har haft en hela tiden, det är ett plank bara där jag har målat upp en målställning men det är nu det kommer utdelning hoppas vi…

Har du målat Fasth på den också?
– Nej men jag kan ju börja göra det nu, ha, ha.

Efter målet höjde han klubban i luften i en egen specialmålgest:
– Ja jag har gjort det förut så jag körde den igen. Den kommer efter matchen mot Luleå borta för två år sedan, då sa jag inför den matchen att jag skulle göra den målgesten, det var ett internskämt, så blev det så. Och nu kör jag den hela tiden, ha, ha.

AIK kom igen och reducerade halvvägs in i andra, sedan blev det jämnare:
– Jo jag vet inte men det var lite mycket utvisningar sedan, det var lite svängigt och domarna tog på allt möjligt tycker jag. Men äh vi fortsätter köra och till slut vinner rätt lag.

Drog du en lättnadens suck när Ottosson fick in 4-2 i tom kasse?
– Ja en riktig suck, då var man lättad och då var farsan stolt, he, he.

Hur viktigt är en sån här seger? 
– Den är otroligt viktigt för fansen och alla i laget.  Det är bra stämning i laget efteråt och alla är glada. Så det är riktigt viktigt, man hörde ju på fansen efter första också, man tar in mycket av dem. Det är svårt att bara släppa det, det är bara att trava på hela tiden.

Bra för självförtroendet också antar jag. Efter plattmatchen mot Modo?
– Ja självklart. Det var viktigt efter fotbollsderbyt också. Det blev som 2-0 i matcher med den, det är skönt. Jag kollade ju på fotbollen i går och Djurgården var mycket mycket bättre tycker jag.

Du hämtade lite inspiration där?
– Ja han Kennedy Igbonanike, gjorde ett riktigt fint mål, det var skönt att se, säger Claesson.

18-åringen Claesson spelades in i laget förra säsongen. Nu förväntas han ta större ansvar:
– Ja det känns bra, det är bara kul!

Hur har de första matcherna varit för dig själv?
– Mot HV71 var det bra, mot Modo riktigt illa men det gick inte bra för någon (i DIF) där och vi kan inte göra såna matcher.  Vi är ett topplag och vi kan inte släppa såna matcher.

10 kommentarer:

Anonym sa...

Ratad av AIK = hatar AIK. Moget.

Anonym sa...

Gör mål mot gnaget samt hatar dom= djurgårds <3 :)

Anonym sa...

Anonym: Du tar nog aftonbladets artiklar lite väl seriöst :) Han har inte blivit ratad av gnaget.

Marie Hallman sa...

Anonym: Jag hänger inte med här riktigt. Hur och när ratad av Gnaget? Han har spelat i Bajen och DIF som pojk och junior och fram till nu. Sedan finns det ju ett gäng i AIK som tycker lika om DIF, Bång tex så det jämnar väl liksom ut sig.

Anonym sa...

Skillnaden är väl att Bång aldrig skulle gå ut med det offentligt. Man kämpar för att supportrar ska sluta hata och slåss. Då kan man inte som spelare/förebild fälla sådana kommentarer. Var har Hallman läst att en Gnagare skulle ha sagt att "jag hatar verkligen dif"? Bara djurgårdare som kläcker ur sig något så dumt.

Anonym sa...

Hatar att spräcka din bubbla, men det är bara att söka lite på ämnet så hittar du exakt liknande uttalanden från gnagare!

Anonym sa...

Källa tack? Hittar inte något på google. Varför försvara ett korkat uttalande?

Anonym sa...

Äh, Det e väl i stridens hetta detta är så! Annars är flera av grabbarna polare utanför planen. Dagen efter!

Marie Hallman sa...

Anonym 1,2,3,4: Jag håller med fyran. Det gäller att skilja på vad som sker i stridens hetta och vad som är personer emellan vid sidan av isen.

lajjnus sa...

Råttdödaren Claesson! Kör hårt, tror på dig.