tisdag 20 september 2011

DIF vs AIK!!! och SSK.vs Sundsvall

Trodde inte jag skulle hinna till derbyt eftersom jag var i Malmö och spelade in lite grejer för Viasat under dagen men jag hade tur med köerna för en gångs skull, in från Arlanda, så jag hann hit.

Kommer lite grejer sent i kväll från Globen. SSK tar emot Sundsvall hemma idag, jag hinner inte göra någon intervju där, så jag ska försöka följa upp det under onsdagen istället.


Eftersom jag inte har varit i närheten av en dator i dag har kommentarerna hamnat i en tillfällig inkorg. Jag la dem där då jag ville ha lite koll på vad som ramlar in - med tanke på vad som hände för någon dag sedan - men jag ska se om jag får ut dem i natt istället. Tack alla för att ni läser!

7 kommentarer:

Anonym sa...

Derbykungarna!! 4 i rad I hockey o 4 utan förlust i fotbollen!!
Jag älskar o möta lillebror från Solna!!

Anonym sa...

Inte i närheten av datorn? Vad var det för mojäng du hade framför dig på presshyllan ;) Tack för alla kononanalyser!

/t

Sofia sa...

Kör hårt Marie! Som alltid ser man fram emot dina uppdateringar efter match..

Sofia sa...

Kör hårt Marie! Som alltid ser man fram emot dina uppdateringar efter match..

Mårten sa...

Kan du kolla med någon ansvarig i Dif ishockey om varför de alltid saltar publiksiffrorna. 13850 hävdade de idag att publiksiffran var. Det var tekniskt omöjligt med tanke på att fyra läktarsektioner var borttagna (en i varje kurva). Dessutom var det många platser lediga. Jag satt näst högst upp på på läktare B och hade en rad med 10-15 stolar bakom mig som var helt tom och även framför mig var det 7-8 tomma stolar på den raden. Sen såg man ju uppe på läktare C att det var mer tomt än fullt. En mer rättvisande siffra borde vara att det var runt 9500-10000.

Marie Hallman sa...

t/ Jag skrev inte i närheten av datorn under dagen. Gick upp fem och åkte till Malmö där jag var oc spelade in saker för Viasat under dagen, flög tillbakc oh satt sedan i bilkö till Globen. Där var datorn på men då hinner man inte sitta med sånt där...
Tack själv för att du läser.

Sofia: Tack :)

Mårten: Djurgården och AIK gör samma sak = redovisar antalet sålda biljetter. Och är det sålt så räknas det även om folk inte använder sina biljetter. De sa ingen publiksiffra idag utan sa bara att det var utsålt. Förmodligen just på grund av säkerhetskurvorna där stolar är borta.

Mårten sa...

Marie: Men siffran som dif har rapporterat in till hockeyförbundet är just 13850. (kolla själv på stats.swehockey.se och klicka sedan på elitserien och complete schedule). Det kommer för evigt att stå i historieböckerna att det var den siffran trots att sanningen var en helt annan. Och de kan omöjligt ha sålt 13850 biljetter med tanke på att de ju inte kunde sälja till de avstängda sektionerna. Därför vore det intressant att få höra från difhåll varför de medvetet kryddar sina publiksiffror. Är det någon sorts "statusgrej" eller får de mer betalt från sponsorerna om de redovisar en fullsatt siffra (i det här fallet 13850) till dem än inte. Det är orsaken till det medvetna saltandet av publiksiffrorna jag är nyfiken på.