lördag 17 september 2011

DIF vs Modo

Djurgårdens första hemmamatch på säsongen och heros rullar på jumbotronen och.... till min stora förvåning även iceprojektion. Det gick inte att få upp apparaterna i taket förra säsongen men nu är de här så nu har även Hovet iceprojektion. Se där!

Vi fick precis meddelande här om att Nichlas Falk ska hyllas inför matchen. Ska bli intressant att se om det åker upp en tröja i taket eller om det är någon annan hyllning.Djurgården ställer upp med Wesslau i mål, jag hann inte se värmningen men enligt swehockey är Micke Tellqvist markerad som målvakt för Modo. Blir säkert lite speciellt för honom att komma in här och spela mot Djurgården.

Josef Boumedienne är föresten tillbaka i DIF. Ni hittar laguppställningar bland annat här.

Jag gör lite noterat och tar snack efter matchen. Jag ska göra lite andra jobb också så det kan ta ett tag innan det kommer ut på bloggen men till slut så!

8 kommentarer:

Anonym sa...

Kanske dags att shoppa en ny keeper om det nu ska bli det där SM-guldet alla pratar om.

Per Björk sa...

Anonym, Gjorde Wesslau en dålig match eller?

Metal Machine sa...

Näh, det var knappast Wesslaus fel att det blev torsk. Anonym är förmodligen sork.

Anna sa...

Anonym, Gå å lägg dig!! Inte alls hans fel!!

Anonym sa...

Metal Machine: Jodå. Första målet: Retur rakt ut i banan i stället för att styra ned pucken i hörnet. På de två övriga stod han på knä och var lika orörlig som en knubbsäl. Och det är det man stör sig som fan på - han kan inte göra en räddning utan att gå ned på knä hela tiden och desusotm släpper han returer rakt ut. Vågar inte tänka på när vi möter en motståndare med lite mer effektiva forwards som kan hamra in dessa returer. Då kan det bli en väldigt stor förlust.

Så ska vi nå långt i slutspelet så gör man nog bäst i att titta på en ny keeper som inte släpper så mycket returer ut i banan och som inte går ned på knä så fort han hinner. Se på hur Tellan spelade - inget önödigt knästående där och returerna styrdes ned i hörnen.
Felsatsning där - de borde ha ratat Wesslau och gett Tellan det han velat ha i stället. Han ville ju hit till och med.

Metal Machine sa...

Fair enough. Trodde att du bara var inne för att jävlas. Men jag är inte enig med dig. Första målet - fine. Resten... nja.

Marie Hallman sa...

Anonym och Metal machine: Jag tycker liksom MM att det inte är Wesslaus fel att DIF förlorar. Utespelarnas agerande var helt under isen.Skulle man ta fram motorsågen där på var och en (helt befogat efter denna match) står DIF utan ett helt lag. Jag tycker Tellan spelade bra men jag tycker Wesslau är en bra målvakt också. Vid första ser det olyckligt ut men glöm inet att han gjorde ett antal räddningar som höll DIF kvar i matchen också. Modo kunde med lite tur och en sämre DIF-keeper haft ett par, tre mål till.

Metal Machine sa...

Marie: Helt rätt! Man måste se till helheten och inte haka upp sig på enskilda händelser. Wesslau kompenserade för sitt misstag genom att spela bra resten av matchen. Då kan man omöjligen peka ut honom som syndabock. DIF hade ju faktiskt 1-1 och möjlighet att gå förbi, skillnad om misstaget hade kommit i ett annat skede (typ Owuya i andra derbyt...).