tisdag 27 september 2011

DJURGÅRDEN-BRYNÄS 2-4 (2-0, 0-1, 0-3)


 (Cehlin vs Brynäs. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

Matchen: MM+
Målvakter: Gustaf Wesslau, DIF 89 % och Johan Holmqvist, Brynäs, 88 %
Publik: 7 633
Domare:  Morgan Johansson och Wolmer Edqvist.


Bäst i DIF
MMM Pontus Åberg, f,
MM Patrick Cehlin, f
M Gustaf Wesslau, mv

Bäst i Brynäs: Calle Järnkrok, f.

... Djurgården har bjudit sina motståndare på ledningen i de flesta av matcherna så här långt, men mot Brynäs kom ett trendbrott då, DIF fick en riktigt skön start då det var gästerna som bjöd generöst direkt.


 (Cehlin gör 1-0 FOTO JOHANNA LUNDBERG)


... 1-0 (1.25) Patrick Cehlin (utan assist)  Slarv av Brynäsforwarden Calle Järnkrok som lyckas lägga in pucken till Cehlin istället för att göra något (med Brynäsögon) vettigt av den.

...Snygg nickräddning av Lasse Johansson som, när Brynäs pressade på i pp mot Djurgårdsmålet, hoppade uppp och nickade ner en puck vid blå, en puck som hade hunnit passera ut annars. Elegant.


 (Åberg måljublar. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

... hyfsat slarvigt passningsspel av båda lagen i första, var lite väl mycket give and go. Eller snarare go and give away. Gustaf Wesslau fick göra ett par svettiga räddningar för att rädda upp utespelarnas generositet.

... 2-0 (15.34) Pontus Åberg (John Norman) Mål direkt på tekning, där Norman tekar, pucken går bak till Åberg som klipper till med en riktig rökare. Juniorens tredje mål den här säsongen.

(Wesslau. FOTO ANDREAS GRANDIN)

ANDRA PERIODEN

...Ruggig ribbträff av Daniel Tjärnqvist efter 21 sekunder av andra! Bra räddning av Wesslau också minuten senare då han testades av Calle Järnkrok som hade ett fint läge och bra skott..


(Hardy gestikulerar. FOTO ANDREAS GRANDIN)


... tidig timeout av DIF, efter 8.29 av andra perioden. Hade varit intressant att höra det snacket. Hardy såg missnöjd ut och vevade friskt med armarna.

... fortsatt slarvigt från båda håll i andra. En liten buffé av missar kan man väl säga. Kanske därför Hardy såg så arg ut?

...KÄMPA!... FÖR DJURGÅRDEN! sjunger klacken med en sån kraft så att taket nästan lyfter sig. Den spelare som inte får energi av det finns inte.


 (Kempe fick en klubba i ansiktet.  ANDREAS GRANDIN)

... Gustaf Wesslau blev lätt mosad av både en egen spelare och Andreas Dackell, som dök på en retur, skulle runda framför DIF målvakten men gick omkull och la sig ovanpå Wesslan i röran av folk.

... Brynäskeepern Johan Holmqvist tog sig i mitten av andra en tur utanför målet som kunde blivit farlig då Christian Eklund kom som en virvelvind precis samtidigt men de fastnade i varandra och läget försvann ut i ingenting.

2-1 (14.35) Andreas Dackell (Johan Larsson) Snyggt samarbete mellan en rutinerad räv och en stor talang. Larsson visste så klart att Dackell skulle smyga sig fram och stå i vinkel, snett utifrån målet som han gjort så många gånger förr och när pucken kom genom en elegant genomskärare stod han där ohotad, tog emot och klippte till.

...Mario Kempe tog en klubba i nyllet för laget. Eller tog och tog, han fick den rätt i fejjan, på näsan, av Mads Hansen framför Brynäsmålet, vad nu norrmannen skulle upp med klubban där att göra?!

 (Brynäs fyra, Djurgården två). FOTO JOHANNA LUNDBERG)

TREDJE PERIODEN
... Brynäs hade lite otur och DIF lite tur med en sargstuds precis i början av tredje, pucken studsade in mot Wesslau som sånär fumlade in pucken när den kom farande men han lyckades få kontroll på läget till slut.

... Patrick Cehlin tog en puck på benet för laget. Såg allt annat än skönt ut men han täckte skottet bra! Sedan lade sig Brynäs Jörgen Sundqvist på pucken. Låg som en planka på rygg mitt på isen och bara blockerade.

2-2 (5.52) Martin Johansson (Mads Hansen, Simon Bertilsson). Friläge där Johansson kroppsfintar  lite innan han sprätter upp pucken i nättaket.

2-3 (7.09) Calle Järnkrok (Jacob Silfverberg) Snyggt samarbete mellan Silfverberg och Järnkrok, där båda driver ner på mål, Silfverberg ute på kanten, lägger in pucken till Järnkrok som i hög fart dunkar in ett direktskott.


 (Andersén biter ihop FOTO JOHANNA LUNDBERG)

... Det var fler som offrade sig för laget, Brynäs Niclas Andersén tog även han skott på benen nere vid båset, försökte kravla sig av och fick dras av isen av Sundqvist.

… Djurgården plockade målvakten flera gånger i slutminuterna, men utan att göra mål framåt. Det gjorde istället Brynäs, men utan att pucken gick in i kassen.

…2-4 (3.14) Andreas Dackell. (ingen assist)   Har friläge och öser på ner mot Djurgårdsmålet, hakas upp och eftersom det är mindre än två minuter kvar av tredje så döms det mål för Brynäs även fast pucken aldrig hann komma ner i mål.(Elitseriedebutanten. FOTO JOHANNA LUNDBERG)
… Erik Gustafsson elitseriedebuterade, stannade på 6.22 i istid. Han fyllde bland att upp platser för David Printz och Andreas Holmqvist (skadade). Junioren Linus Arnesson fanns ombytt på bänken men inget byte. Jimmie Ölvestad var fortfarande avstäng och Daniel Brodin kämpar med sin axelskada. Tror på spel typ nästa vecka.

Skotten i matchen: 17-28 (7-6, 3-14, 7-8 )


8 kommentarer:

Peter sa...

"KÄMPA FÖR DJURGÅRDEN sjunger klacken med en sån kraft så att taket nästan lyfter sig. Den spelare som inte får energi av det finns inte."


Uppenbarligen inte Djurgårdsspelarna.

Patetisk insats!

Marie Hallman sa...

Peter: De får energi av det men sedan vill de för mycket. Det låser sig istället för att rulla på. Tror jag.

Peter sa...

Med så många rutinerade spelare i laget och så många matcher där det har varit bra tryck i, tycker du inte man vid det här laget bör kunna hantera det? Det funkar inte att hålla på med den sortens dåliga bortförklaringar.

Rojk sa...

Flera junisar på plan idag, och med ovana backkonstellationer. Tung start för Erik Gustafsson, hoppas han kan komma tillbaka.
Visst borde Söder, Åberg och möjligtvis Claesson fått mer speltid? Holm också, även om han slarvade ganska mycket.

Anonym sa...

Holm och gustafsson var miseralbla..

Anonym sa...

Holm miserabel? Han var bästa back igår. Att sen Gustafsson hade det tufft må vara hänt men hans misstag hade inte varit matchavgörande om våra rutinerade spelare hade gjort sitt.

Anonym sa...

Gustafsson var inne på minst 2 baklängesmål och han delade ut indianare titt som tätt. Holm var bra offensivt men kass bakåt, indianare, tappade puckar. De andra backarna var också dåliga men de håller inte att matcha juniorer som inte kan. Bäste back igår var bombom och de säger de mesta...

Marie Hallman sa...

Peter: Men det är väl inte det han säger?! Däremot vet jag att de tycker det är extra trist att inte leverera på hemmaplan med det stöd de får. Det svider att inte kunna ge tillbaka. Det hedrar de tycker jag.

Anonym: edan om backarna i går, det blev lite väl mycket juniorhockey då det var många unga backar inne samtidigt, tycker jag. Känns inte som DIF har råd med att mer än max en ordinarie back är borta, de tappar de gemensamma uppspelen helt och då blir det bara pannkaka när alla ska försöka ta tag i det själv.