lördag 17 september 2011

Djurgården-Modo 1-4
 (Polare från förr, Tellqvist och Tjärnqvist. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

DJURGÅRDEN-MODO 1-4 (0-1, 1-0,0-3)

Matchen: MMM
Målvakter: Gustaf Wesslau, Djurgården 86,67 % och Micke Tellqvist, Modo 96,43 %
Domare: Patrik Sjöberg & David Bergman.
Publik: 8 094 (Fullsatt)


Bäst i DIF:
MMM John Norman, f
MM Gustaf Wesslau, mv.
M Christian Eklund, f

Bäst i Modo: Nicklas Danielsson, f och Micke Tellqvist, mv.

 (Falk och Nilson. FOTO ANDREAS GRANDIN)

PERIOD ETT

... Det här är första säsongen sedan våren 1995 som Djurgården spelar utan Nichlas Falk i laget, nu fick han en stående ovation på isen och lite blommor från Marcus Nilson. Känns lite ovant att han inte är med.

.... Modo välkomnades av klacken med ”Modo åker ur igen” och ”Micke Tellqvist håller på Djurgårn” när de vitklädda gästerna  skrinnade in.

... Men det var Modo som var hetast i inledningen av matchen och testade Wesslau rejält med ett tre-fyra  riktigt bra chanser under de första minuterna. Sedan jämnade spelet ut sig och det blev rätt bra DIF-tryck också

... 0-1 (13.00) Nicklas Danielsson (Per Åge Skröder, Niklas Sundström) Klar försvarsmiss av Djurgården där Modo får ett två mot ett läge. Skröder kommer på vänsterkanten, skjuter, Wesslau lämnar retur till höger, där dyker Nicklas Danielsson upp helt obevakad och behöver bara sätta bladet till pucken. Vilt jubel från Modo framför den egna lilla klacken i hörnet.

... Danielsson hade föresten en kort liten uppgörelse med sin DIF-kompis Fimpen Eklund nere i ena hörnet någon minut senare. Fimpen gick omkull så vi får väl säga att 44 vann den duellen.

...Bra fart i första perioden men det tog som sagt en stund innan DIF var med i matchen. Känns som Djurgården bjöd på det Modos mål då det var tom autostrada framför Wesslau. Det håller inte.

  (John Norman. FOTO ANDREAS GRANDIN)

PERIOD 2
... Andreas Holmqvist gjorde en strålande insats som extramålvakt när Fredric Andersson sköt ett vasst skott efter 2.35 rätt i pannan på Wesslau. Pucken flög upp i luften men inte ut i banan utan var sånär på väg att trilla in bakom honom när Holmqvist slängde sig likt Stålmannen och fick bort pucken med en volley. What a save!

 (Wesslau. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

... Friläge för Nicklas Danielsson efter dryga fem minuter, men Wesslau räddade. Fast det märkte han inte själv i första läget, Wesslan tittade över  axeln efter pucken men då hade den studsat ut och rensats bort av en lagkamrat.

... Modos Anton Hedman hade ett skott i ribban som tvingade fram en videokoll, en snabb en för mål var det inte. Men någon centimeter till så hade den gått in.

  (Eklund var arg. FOTO JOHANNA LUNDBERG)

... Blev lite ilsket i mitten av andra. Det var lite kalabalik från Djurgårdens sida framför eget mål, en Modospelare fällde Christian Eklund bakifrån, då lackade han till och körde en likadan sving i knävecket tillbaka, båda spelarna gick omkull men det blev inte mer än lite brottning på isen av det.

... Legendaren Uffe Samuelssons son Henrik var inte på bästa humör direkt. Rappade första Jonas Almtorp över ryggen med klubban, när Almtorp markerade tillbaka med en knuff fick han spelet och tryckte in Almtorp i baksidan av målet så båda ramlade in i nätet. Inte så smart för Samuelsson junior blev utvisad och då kvitterade DIF.

 (Tellan släppte bara in en DIF-puck. FOTO ANDREAS GRANDIN)

... 1-1 (14.38) Kyle Klubertanz (Daniel Tjärnqvist, Marcus Nilson) Spel 5 mot 4.  Skott av Tjärnqvist, pucken studsar som en retur ut på en spelare och där står Klubertanz och klipper till. Undrar vad pappa Samuelsson säger i kväll. Han såg bister ut när han antecknade i sitt block.

... Lätt kaos runt Djurgårdskassen i slutet av andra där Gustaf Wesslau fick sträcka ut åt än det ena än det andra hållet när pucken for omkring som en flipperkula. DIF ska tacka Wesslan för att det inte gick in något mål där, bland andra Kristian Forsberg var såååå nära.

... Jag vet inte varför men det var väldigt rörigt och en väldans hawaii över DIF spel även i andra. Full fart framåt håll tätt bakåt var Christian Eklunds recept, i pausintervjun, för att avgöra i tredje.

  (Wesslau räddade Djurgården flera gånger om FOTO JOHANNA LUNDBERG)

PERIOD 3
... Mycket märkligt domaragerande i början av tredje. Först åkte Djurgårdens Kyle Klubertanz ut för en minst sagt tveksam tripping, någon halvminut senare fällde Modos Frederick Meyer Djurgårdens Jimmie Ölvestad som slog runt i någon slags halvsträck frivolt framåt, tappade luften och låg kvar men inget agerande av domarna.
 
EDIT: Jag kallade tidigare Meyers fällning för en "klockren clipping. Det var fel term, då man måste sikta på knäna eller under för att det ska vara en klipping. Ber om ursäkt för felaktigt använd term där. Klantigt av mig, absolut. Men jag anser ändå att det borde vara utvisning, tycker Hardy Nilsson hade rätt som signalerade för en interference där.

…1-2 (6.26) Fredric Andersson (Erik Nyström, Freddy Meyer)  Nyström lägger en perfekt pass rakt rakt över till högerkanten där Andersson, sätter till klubban och nätar.

…1-3 (11.05) Morten Madsen (Joonas Lehtivuori, Henrik Samuelsson) Skott från vänsterkanten som Madsen styr in.

…. Henrik Samuelsson var inblandad i det mesta. Hade även ett friläge efter 13.15 i tredje men fick inte till avslutet riktigt samtidigt som Wesslau var bra med.

….Fullsatt i premiären. Bra där!

…Djurgården plockade målvakten när matchuret stod på 17.21  men det hjälpte inte.

… 1-4 (17.40) Nicklas Danielsson (Niklas Sundström) Mål i tom kasse. Det tog bara 19 sekunder sedan var det definitivt kört och Modo hade tagit revansch för debaclet i premiären. Djugården har å andra sidan en hel del att fundera på. Det här var …. Inte bra.

...Sammantaget en riktigt bra match av Modo som tog fin revansch för premiärförlusten och styrde och ställde lite som de ville med Djurgården som å sin sida gjorde en riktig plattmatch.


Skotten i matchen 28-30 (10-11, 8-11, 10-8)

59 kommentarer:

Hockeymode sa...

"...någon halvminut senare fällde Modos Frederick Meyer Djurgårdens Jimmie Ölvestad med vad som måste vara en klockren clipping. Ölvestad gick runt i någon slags halvsträck frivolt framåt, tappade luften och låg kvar men inget agerande av domarna."

Är du allvarlig? Mest klockrena höfttackling i ES på år och dar.

Anonym sa...

Håller med Hockeymode där. Dessutom så blåste domaren av, trots att Ölvestad var stark nog att ta sig till båset per egen maskin (kudos). Onödigt svedjade snarare än inget...

Monno sa...

" Blev lite ilsket i mitten av andra. Det var lite kalabalik från Djurgårdens sida framför eget mål, Modos Hedman, fällde Christian Eklund bakifrån, då lackade han till och körde en likadan sving i knävecket på Hedman men det blev inte mer än lite brottning på isen av det."

Det var Tollefsen som blev nerdragen i benen av Eklund och inte Hedman.. Hdeman har Nr 25, inte 55.

Anonym sa...

Du måste väll skoja!? Meyers tackling var så klockren så det finns ju inte, bara bittra stockholmare som tror att sånt där ger utvisning xD

Nathalie sa...

Gud vad otroligt dum du är. Helt ärligt.
Utvisningen var helt korrekt eftersom DIF-spelaren hade klubban mellan benen på MODO-spelaren och fällde honom. Solklar tripping.
Har du förresten hört talas om höfttacklingar? Det händer HELA tiden i NHL, någonting du kanske skulle ha koll på ifall du inte var så inbiten Stockholmare.

LH sa...

Lite tråkigt att det finns flera hundra tomma plattser(minst)om det nu är utsålt. Jag tyckte också att utvisningen på Kyle var billig och märklig tills jag såg en repris på tv när jag kom hem,den är inte tvivelaktig. Hockeymode har helt rätt, klockren som alla tycker. Annars tycker jag Marie är en av dom roligare att läsa.

WG sa...

Gjorde verkligen Falk 25 säsonger i DIF?

Anonym sa...

Herregud vad partisk du är, kvinna!
Något att tänka på om du har planer på att fortsätta blogga
Börjar fundera på om du såg samma match som oss andra...

Marie Hallman sa...

Hockeymode: höfttackling? Nja, han fällde sig framåt som en fällkniv och klippte Ölvestad. Var inte mycket till tackling tycker ja.

Monno:Men jag tyckte det såg ut som det stod Hedman bakitröjan på den som Eklund gruffades med.... Hm.

LH Några hundra tror jag inte det var men har de sålt allal biljetter så räknas det som utsålt.


WG nej, det ska stå 1995 och inget annat!!! Har ändrat, bra att du sa till.

Anonym: Partisk vet jag inte... däremot verkar många modoiter ha varit inne och läst och tycker att allt som de själva inte tycker är partiskt. Jag tycker för övrigt att Modo gjorde en kanonmatch och DIF en usel. Tycker att det framgick men kan gärna lägga till en mening om det om det inte gick fram.

Anonym sa...

Hahaha, vafan? Har Modoiter plötsligt bestämt sig för att bomba kommentarsfältet? Skit i dom Marie, du gör ett grymt jobb!

Marie Hallman sa...

Anonym: Tack! Jo det är väl lite partiska ögon hos de som är arga, tror jag. Jag uppfattade matchen så här, rätt eller fel, det är upp till betraktarens öga.

Anonym sa...

Höfttacklingen som Meyer gav ut var HELT godkänd, inget fel alls med den.

Och kyles utvisning var helt klar den med.. Klubban mellan bena, SOLKLAR utvisning.

Tyvärr men kan man inte hockey ska man inte kalla sig expert heller.

Marie Hallman sa...

Anonym: Tack för din åsikt.

Marie Hallman sa...

Bara en fråga till arga Modoiter... är de här delarna av texten också "partiska" ???


"... Men det var Modo som var hetast i inledningen av matchen och testade Wesslau rejält med ett tre-fyra riktigt bra chanser under de första minuterna. Sedan jämnade spelet ut sig och det blev rätt bra DIF-tryck också

... 0-1 (13.00) Nicklas Danielsson (Per Åge Skröder, Niklas Sundström) Klar försvarsmiss av Djurgården där Modo får ett två mot ett läge. Skröder kommer på vänsterkanten, skjuter, Wesslau lämnar retur till höger, där dyker Nicklas Danielsson upp helt obevakad och behöver bara sätta bladet till pucken. Vilt jubel från Modo framför den egna lilla klacken i hörnet.

... Danielsson hade föresten en kort liten uppgörelse med sin DIF-kompis Fimpen Eklund nere i ena hörnet någon minut senare. Fimpen gick omkull så vi får väl säga att 44 vann den duellen."

Marie Hallman sa...

Och de här bitarna...

… 1-4 (17.40) Nicklas Danielsson (Niklas Sundström) Mål i tom kasse. Det tog bara 19 sekunder sedan var det definitivt kört och Modo hade tagit revansch för debaclet i premiären. Djugården har å andra sidan en hel del att fundera på. Det här var …. Inte bra.

...Sammantaget en riktigt bra match av Modo som tog fin revansch för premiärförlusten och styrde och ställde lite som de ville med Djurgården som å sin sida gjorde en riktig plattmatch.

Hur mycket stockholmspartiska är dem? Tycker ni???

Anonym sa...

Om du nu ska åberopa regelbokens mindre kända regler så kan det ju vara läge att först kolla upp vad en "klockren clipping" skulle vara, för det är det rätt uppenbart att du inte gjort.

Marie Hallman sa...

storebror: Jag tog bort ditt inlägg som endast var till för att reta upp Djurgårdare. Och som säkert hade lett till likadana inlägg riktade mot AIK. Orkar inte ha sån pajkastning här.

Procenten glömde jag, ska peta in det.

Anonym: Tack för din åsikt.

Marie Hallman sa...

Och hur stockholmspartiskt är det här alla arga modoiter??? Jag bara undrar"

... Lätt kaos runt Djurgårdskassen i slutet av andra där Gustaf Wesslau fick sträcka ut åt än det ena än det andra hållet när pucken for omkring som en flipperkula. DIF ska tacka Wesslan för att det inte gick in något mål där, bland andra Kristian Forsberg var såååå nära.


"…1-2 (6.26) Fredric Andersson (Erik Nyström, Freddy Meyer) Nyström lägger en perfekt pass rakt rakt över till högerkanten där Andersson, sätter till klubban och nätar.

…1-3 (11.05) Morten Madsen (Joonas Lehtivuori, Henrik Samuelsson) Skott från vänsterkanten som Madsen styr in.

Tatterdemalion sa...

Marie, jag följer din blogg och tycker oftast du är kunnig. Är även Modoit. Partisk är du tyvärr rätt ofta men endast i isolerade situationer, över en hel match kan jag inte klaga.

Men, eftersom jag aldrig har hört talas om uttrycket - hur definierar regelboken en "clipping"? Tyckte själv att det var en fantastisk tackling. Ingen annan har, vad jag sett, sagt något annan än att den var klockren, och som sagts är höfttacklingar speciellt populära i NHL. Men jag påstår inte att jag är en expert, speciellt då jag som sagt inte hört talas om "clipping". Vad är definitionen?

Marie Hallman sa...

Tattardemalion: Alltså jag försöker få med lite från båda sidor. Lustigt bara när några (inte du) bara ser det de vill se och sedan glatt ignorerar det andra.De här inläggen är för övrigt hur jag uppfattar matchen jag har aldrig sagt att det är något slags facit, jag tror ingen kan komma dragandes med ett sånt.

Clipping: Jag hittade ingen ordagrann beskrivning på svenska men här har du en på engelska
44.1 Clipping - Clipping is the act of throwing the body, from any direction, across or below the knees of an opponent.

A player may not deliver a check in a “clipping” manner, nor lower his own body position to deliver a check on or below an opponent’s knees.

An illegal “low hit” is a check that is delivered by a player or goalkeeper who may or may not have both skates on the ice, with his sole intent to check the opponent in the area of his knees. A player may not lower his body position to deliver a check to an opponent’s knees

Så okej. Jag skulle inte ha skrivit clipping, det är fel term eftersom motståndaren måste sikta på knäna eller under för att det ska vara en clipping. Men jag tycker ändå det borde vara en utvisning, varför inte en interference som även Hardy Nilsson signalerade för.

Så, ja, ber om ursäkt för att jag använde fel term, ska gå in och ändra det men nej, jag ber inte om ursäkt för åsikten att det ska vara en utvisning, för det tycker jag fortfarande det ska vara.

Marie Hallman sa...

Dock undrar jag fortfarand alla arga modoiter, var ni ser det partiska i de bitar jag har lagt ut här? Är man stockholmspartisk när man skriver bra saker om Modo också? Eller har ni bara Öviksbrillor på? = är fett partiska.

Tatterdemalion sa...

Okej, nu har jag hittat en definition. http://en.wikipedia.org/wiki/Clipping_(ice_hockey)

Då börjar vi med att etablera fakta. Meyer tacklade Ölvestad. Du tycker att det är en ful tackling (clipping), jag/vi Modoiter tycker inte det.

Då citerar jag artikeln som jag länkade:
"Clipping is a penalty in the sport of ice hockey. It is generally recognized as hitting an opposing player at or below the other player's knees. Clipping should not be confused with hip checking, where one player hits an opponent with his hips, although occasionally a hip check will result in a clipping call."

"Historically, players penalized for clipping are labeled as "dirty" players, as clipping is nearly always viewed as attempt to injure an opponent."


Från dessa citat tycker jag mig kunna säga att clipping, mer eller mindre, kan jämställas med bentackling, vilket det oftast kallas i Sverige. Jag håller med om att clipping/bentacklingar är väldigt fult. Men var det en clipping?

Clipping definieras i artikeln som "It is generally recognized as hitting an opposing player at or below the other player's knees."

I videon http://www.youtube.com/watch?v=5usvwJioI_0
är den mest tydliga bilden av incidenten runt 0:55 och framåt, där man ser tacklingen väldigt klart. Det är uppenbart att Meyers höft kommer in runt midje/skrevområdet, är man välvillig för din point of view kan man kalla det låret. Men om inte Ölvestad har världens längsta smalben så är det svårt att säga att tacklingen träffade hans knä/under knäet.

Till detta kan läggas:
Inga spelare på isen reagerade. Inte ens Djurgårdsspelarna, som troligtvis hade större anledning att tolka det som en ful tackling än du har, om du inte vill emotsäga dig själv och medge/påstå att du är partisk.

Ingen domare på isen reagerade, vilket är en del av vad du kritiserar. Både domarna och spelarna vet troligtvis mer om hockey än du, även om du säkert är mer kunnig än en lekman.

Ingen av dina journalistkollegor har, vad jag sett, gjort annat än att hylla tacklingen - iallafall inte beskrivit den i samma negativa ordalag som du gör.

Så, Marie, jag attackerar inte dig personligen. Men det finns absolut ingenting som pekar på att du har rätt om det här. Jag råder dig att svälja din stolthet och sluta försvara dig så ilsket, det ger ett oprofessionellt och partiskt intryck.

Då får vi se om någon orkar läsa det här...

Metal Machine sa...

Tycker också att det var en bra tackling. Man ska inte kunna åka förbi en back på det där sättet. Svenska spelare är vana att möta mjäkiga backar som bara följer med och petar lite längs sargen, men så kommer det in en nordamerikan som vet hur en slipsten ska dras, och då går det som det går.

Publiken var lite väl partisk i dag. Skrek vid varje närkontakt. Rena bondfasonerna!

Metal Machine sa...

"Storebror" - vad gör du uppe såhär sent. Gå och lägg dig!

Anonym sa...

Interference? Ölvestad är väl fortfarande puckförande?

Marie Hallman sa...

Tatterdemilion: Du måste ha missat ett av mina inlägg. Jag la ut en liknade samma definition som du. Och medgav att jag använt fel term. Men du kanske skrev på ditt inlägg då och inte såg det?

Sedan såg Hardy rätt bestämd ut när han teckande att det borde vara en interference... han kan definitivt mer hockey än oss alla.

Att inte domarna reagerar är tyvärr inte någon 100% garanti för att de har rätt. Eller hur? Hur många gånger vrålar inte Modofansen av ilska åt att domare gjort fel?

Jag tycker inte jag försvarar mig ilsket, men får jag nu frågan hur jag resonerat så är jag (dum nog kanske)av den åsikten att jag bör svara på frågan.Borde väl inte svara alls men då blir ju arga modoiter arga för att jag inte sarar...

Sedan är det ledsamt att Modoiterna här inte noterar alla bra kommentarer som fanns om Modo också.Men vill man bara se skit så är det ju så (gäller dock inte dig).

Men strunt samma. Jag har medgett att clipping var fel term, fel, fel, fel term av mig. Möjligen satt du och skrev ditt inlägg när jag la ut mitt och hade inte sett det. Jag utgår från det då du verkar vara en klok man.

Anonym sa...

Hej Marie!
Alla har rätt att ha sin åsikt och tycka vad man vill. Så på sätt och vis tycker jag att du ska stå på dig i det här också.
Jag är lite kluven till om det ska vara utvisning eller ej. Men går man efter regelboken är det solklart att det inte är utvisning. Sen kan man ju fundera över om regeln är rätt skriven...
Det är ju en vacker tackling, men det blir en konstig situation. Vad ska Meyer göra i den situationen? Bara låta Ölvestad åka förbi? Eller ställa sig uppsträckt å "krocka" med honom? Då skulle han inte slå nån frivolt, men det skulle ju vara lika "fult" som innan.

Min fråga är alltså: Hur skulle Meyer ha agerat för att göra det bästa i den situationen för att klara av den smärtfritt utan att i dina ögon behöva göra något för att inte ta en utvisning, eller låta Ölvestad som fortfarande är puckförare bara fara förbi?

Sen måste jag säga att jag tycker det är kul med enögda skribenter, så länge man inte arbetar åt något större bolag.

//Modoiten

DIF sa...

OK alla Modo-supportrar, då vet vi. Det var ingen utvisning. Det är härmed utrett, så vi behöver inte ligga sömnlösa längre. Skönt att vi inte behöver hänskjuta detta till FN:s generalförsamling, eller någon krigstribunal. 2011 års viktigaste fråga är alltså löst, känns nästan lite overkligt på sätt och vis. Det är svårt att sätta ord på hur den här upplevelsen kommer påverka mitt fortsatta liv, men med den här insikten ni givit så blir jag nog en bättre människa i framtiden.

Monno sa...

Marie; Angående vem Eklund bråkade med, om det var Hedman eller Tolle har jag inte koll på, dock 100% säker att Eklund tog tag runt benen på Nr. 55.

Sen angående att alla Modoiter tycker du är partiskt och du försöker säga att du inte är det genom att lägga ut positiva ord om Modos spel tycker jag bara blir fel. Om jag som Modoit säger att Djurgården spelade bättre än Modo men att den dära utvisningen Modo fick var fel när den inte var det och att Djurgården skulle åkt ut på en klockren tackling, ja då är jag ändå partisk. Att se saker som är korrekt å nämna dem, typ bra spel, är inte att vara partisk. Men när man klagar på två helt korrekta domar beslut så måste man nog se sig som lite partisk.. Situationerna är ju för tusan inte ens gränsfall. Och klart att hårde Hardy vill ha det till Interference, hans lag tjänar ju på att få spel PP och då vill väl helst att motståndarna jämt ska bli utvisade? Jaja mycket svmmel men klockan är mycket. Kul iaf att du tar dig tid att svara på kommentarerna iaf, uppskattas=)

Anonym sa...

Det är diskutabelt om det är interference eller ej. Jag tror det gick så snabbt att det inte såg ut så förrän på reprisen. Hade ölvestad släppt pucken en halvmeter tidigare tror jag nog domaren blåst dock.

Det är tråkigt att se "modoiter" anklaga Marie för partiskhet när de är helt ovilliga att resonera o analysera själva. Hade tacklingen skett på en modospelare i Fjällräven center hade förmodligen hela publiken skrikit på utvisning, och efter matchen hade samma "modoiter" som försvarar tacklingen idag, haft totalt motsatt uppfattning om den då, men försvarat sin åsikt med precis samma frenesi.

// "Modoit"

Erixon sa...

Kära lappar! Jag tycker ni ska vara glada att ni vann, det kommer inte bli så ofta iår med det laget!
Det är inte i september medaljerna delas ut. Det vet vi i DIF som är Mesta Mästare!

Anonym sa...

Men allvarligt talat, använda Hardys agerande som ett argument för din sak, det känns väl bara desperat? Hardy är väl den MINST objektiva personen i den situationen. Givetvis försöker han påverka domaren när det ligger en skadad spelare på isen. Det ingår i spelet, det borde du veta.

WG sa...

När det gäller regler så är det väldigt enkelt att bara redovisa till den officiella regelboken:
http://www.sidk.se/kursmaterial/laddaner/40404_Nya_Regelboken.pdf

Angående interference:

"534 – HINDRA SPELARE – Interference
a) En spelare som hindrar eller försöker hindra en motståndare som inte är i besittning av pucken ska ådömas:
- Mindre straffet"

"Den spelare som senast rörde pucken, annan än målvakten, ska betraktas som puckförare."

Det var en hård, juste tackling, där ingen blev skadad. En sådan tackling som man älskar när det egna laget gör och skriker på domaren när det är motståndarlaget. Att som åskådare skrika i stridens hetta eller som Hardy försöka sätta press på domaren är en sak, men om man i efterhand skriver att domaren gjorde fel så tycker jag nog att man ska ha lite kött på benen.

Anonym sa...

WG: Det var banne mig det bästa som skrivits här inne.

Tatterdemalion sa...

Okej. Nu har massor av olika människor bevisat för dig att det varken var interference eller clipping.

Anonym sa...

Första gången jag läser den här "bloggen". Sämre dynga går inte att hitta enligt mig. En "expert" som uppenbarligen inte kan något om regler. Rekomenderar dig att ta rygg på Blondinbella så får hockey diskuteras av de som kan något om sporten.

Erixon sa...

Herregud...
Marie skriver 15 bra inlägg i veckan och i detta gjorde hon en bedömning av en tackling som hon efteråt ångrar, big deal? Ni sitter och kollar regelböcker p nätet och vever repriser 20 ggr, för på på plats på hovet, det var ni inte.

Skaffa er en egen blogg där ni kan gnälla över allt.
Att vara tacksam över att ngn som älskar hockey har en blogg som ger en vinklingar som inte ab och ex gör, nä det går inte förstås.


Stäng av kommentatorsfältet Marie, fattar att du inte pallar med såna här otacksamma gnällspikar.
Bönder!

Anonym sa...

Tacklingen på Ölvestad är för låg. Tyckte själv först att den var klockren men när jag såg reprisen så böjer Meyer ner överkroppen för mycket vilket gör den farlig. Inget snack om saken men jag kan förstå att domaren missade den.

Marie Hallman sa...

Modoiten: Den här bloggen är min egen helt och hållet. Jag jobbar med den gratis, det är med andra ord "inget stort bolag" som står bakom denna blogg.

Och ja det hade varit iintressant att se Modofansens åsikt om Ölvestad hade agerat mot Meyer som Meyer agerade mot Ölvestad. Tror som du att hade hade varit helt annat ljud i skällan då.

Monno: Men du missar poängen. Jag hade tyckte samma sak om det var Ölvestad som gjort samma sak mot Meyer.

WG o Tatterdemilion : Så nu är det alltså plötsligt exakt uttalat vad som är en korrekt interference? Med tanke på hur bland andra Modofans protesterar så fort en Modospelare åker på en interference tvivlar jag på den exaktheten. Men jag väntar mig att just ni kommer acceptera och välkomna varenda interference som döms ut mot Modo eftersom en utdömd interference enligt er alltid är korrekt dömd.

Erixon Tack! :)

anonym: ja då är vi i alla fall två som sett just det.

Lirarn sa...

Det var ju bara att kolla in Maries sida på Facebook för att se direkt vilket favoritlag hon har. Direkt möts man av en Dif-logga. Jag trodde att man som sportjournalist skulle vara neutral men tydligen går det hur utmärkt som helst att vara partisk nuförtiden och komma undan med det. Därför när Marie skriver om Djurgården - ska man ta det med en kraftig snöskopa salt. Hon vill ju inte skriva skit om sitt lilla gullepluttlag och kritisera av rädsla för att spelare ska börja bojkotta henne och att hon inte får göra fler intervjuer med dem.
Då vet jag det till nästa gång då mitt kära Modo kommer ned till Sthlm för match mot Djurgården att om jag läser här kommer jag att få en mycket partisk, vinklad och dif-positiv vinkel.

Marie Hallman sa...

Lirarn: Nu är du bara pinsam. Vaddå möts av en DIF-logga? Var då??? Alla som har varit in på min sida vet att den inte finns där. Och ett litet råd i all välmening.Sluta besök min blogg så mår du säkert bättre sedan.

Lirarn sa...

Marie: Vet du själv inte vad du har lagt in???

Om man går in på
http://www.facebook.com/#!/marie.hallman?sk=info

Så ser man under kategorin "Sport" och favoritlag så finns Djurgården ishockey där tillsammans med Ottawa Senators.

Marie Hallman sa...

Lirarn: Jag har inte lagt in varken DIF eller Ottawa (av alla lag????) där. Kan ha klickat på någon facebook sida någon gång och kanske har de lagt sig där då, men jag har inte aktivt valt varken det ena eller det andra. Men jag följer AIK Djurgården och SSK och blir glad när det går bra för dem. Det stämmer och är ingen hemlighet dethar jag varit öppen med hela tiden. Däremot är inte Djurgården något "favoritlag" som du påstår.
Och det vet jag faktiskt bäst själv.

Marie Hallman sa...

Lirarn: Och tar du av dina Modobrillor så borde även du se att jag skriver att DIF gjorde en skitmatch. Men du ser bara det du själv vill se och utelämnar allt annat. Och därför kommer du aldrig tycka att något på den här sajten är bra. Så please. Gör dig själv en tjänst = sluta läs min blogg.

Anonym sa...

Jävla troll som spammar din blogg Marie. Otroligt tröttsamt att läsa pinsamheter om vilket favoritlag du eventuellt gillar. Fortsätt ditt fantastiska arbete. Du är bäst i alla kategorier Marie. Låt dig inte nedslås över att några bondlurkar som inte har vanligt folkvett ger sig ut i etern utan att använda protesen ovanför axlarna. "Keep up your good work"

Kokta hönan

Marie Hallman sa...

Kokta hönan: Tack. Det värmde i snålblåsten. :)

Anonym sa...

HAhaha Modoiterna har hittat hit och vipps så börjas det klagas. Inte konstigt att modo är kända för att ha Sveriges mest enögda publik!

Tacklingen på Ölvestad ÄR för låg, vilket liknande tacklingar har gett utvisning i NHL (för er som jämför med det). Tacklingen går i knähöjd vilket INTE är tillåtet!

Domarna missade en hel del utvisningar igår, som vid 2-1 målet så borde det ha blivit TVÅ utvisningar innan målet (en vardera, tripping samt highstick).

DIF var kassa igår och Modo gjorde det bra, mer behöver man inte säga.

/Jepe

WG sa...

Jag vet inte hur många inlägg som blivit raderade, men de flesta av de som finns kvar handlar ju faktiskt om det Marie skrivit, med synpunkter på huruvida det är korrekt eller inte. I dessa näthatstider skulle jag vilja påstå att nivån är ganska hög.

Därför är det tråkigt att Marie tackar de som sänker nivån genom att försöka smäda sina meningsmotståndare med ord som lantis, bonnläpp osv istället för att bemöta det som lagts fram i sakfrågan. Jag förstår det eftersom det inte finns några vettiga argument att bemöta det med, men det är ändå beklämmande.

Jag vill dock avsluta med att säga att jag tycker det är väldigt trevligt att Marie tar sig tid att läsa och svara på kommentarerna.

richardlj sa...

Jösses! Detta är en blogg av en hockeyälskande människa som skriver om stockholmshockeyn och inget annat. Marie skriver SIN analys av matchen som hon har sett den. Och jag säger inte att Marie är partisk eller inte men eftersom det är hon som skriver i sin egen blogg har hon all rätt att vara eller inte vara det.
Som SSK:are, AIK:are eller DIF:are finns det ingen annanstans att läsa så mycket och välgjorda intervjuer av spelare.
Denna blogg är i en klass för sig.
Jag rekommenderar den till alla jag känner som håller på något av lagen ovan.
Så stort tack för ditt jobb.
Du är nummer 1.
Och till alla hatare här skulle jag vilja säga som en lite Björklövenfan sa till Mr 21 ;n-)

Marie Hallman sa...

Jepe: Intressant att fler än jag såg det där. Tack för det stödet!

WG: Om du tycker att kommentarer som den här nedan är hög nivå. Då undrar jag var du sätter den låga nivån???

Det här alltså vad du WG tycker är bra nivå:
"Sämre dynga går inte att hitta enligt mig. En "expert" som uppenbarligen inte kan något om regler. Rekomenderar dig att ta rygg på Blondinbella så får hockey diskuteras av de som kan något om sporten."

Alla näthatare från Övik har haft en fieldday. Det bjuder jag på, jag har låtit kommentarerna vara på trots att hatet fortsatt flöda även efter att jag medgett att jag använt ett felaktigt uttryck.

Det var liksom inte nog utan näthatarna ville köra på och dra det något varv till och liksom banka in att jag är "dum i huvet".

Att jag då tackar de som har gett mig lite pepp och stöd under attackerna från norr, det tycker jag känns rimligt.

Marie Hallman sa...

Richardlj. Tack!!! Det värmde också!! Verkligen.

Jag ser ju själv var kommentarerna kommer ifrån, har nog aldrig sett något liknande men nu har Modogänget fått ha sitt, nu drar jag streck här.

Finns många spelare i alla lag, även Modo som jag verkligen gillar. De kommer säkert, oavsett tröja, bjuda på massa sköna moves att snacka om framöver.

Anonym sa...

Stå på dig Marie! vi är många som regelbundet läser den och uppskattar dina kommentarer och rapporteringar. Vi trogna läsare vet att du är objektiv.
Alla skoterraggare: Läs kvällsblaskorna istället! De skriver oftast vad ni vill höra! Utgå!!

Kyles största fan!

Anonym sa...

Hi to every single one, it's truly a good for me to visit this website, it includes precious Information.

Review my blog post: All you need to know about " moobs " therapy

Anonym sa...

Wonderful post but I was wanting to know if you could write a litte more on this subject?
I'd be very grateful if you could elaborate a little bit further. Kudos!

Look into my weblog: chestfatburner.com

Anonym sa...

This post presents clear idea designed for the new viewers of blogging, that actually
how to do blogging and site-building.

my homepage; The actual down sides regarding Growth hormone treatment - " moobs "

Anonym sa...

Undeniably imagine that that you said. Your favorite reason appeared to be on the
web the easiest factor to be aware of. I say
to you, I certainly get annoyed while people think about concerns that they plainly do not know about.
You controlled to hit the nail upon the highest as neatly as defined out
the entire thing with no need side effect , folks could take a
signal. Will probably be again to get more. Thank you

Also visit my site; Abnormality in Puberty as well as Senior years

Anonym sa...

Excellent way of describing, and nice piece of writing to take data concerning my presentation subject, which i am going to present in
school.

Visit my blog post Anadrol raises the chance regarding gynecomastiathat face men

Anonym sa...

Excellent goods from you, man. I have understand
your stuff previous to and you are just extremely magnificent.

I actually like what you've acquired here, really like what you're stating and the way in which you say it.

You make it enjoyable and you still take care of to
keep it sensible. I cant wait to read far more from you.
This is actually a terrific website.

Here is my website; http://chestfatburner.com/

Anonym sa...

Very energetic blog, I liked that bit. Will there be a part 2?


Also visit my blog post: seo