lördag 17 september 2011

Eklund: " Rent utsagt dåligt"


(Christian Eklund. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)

Fullsatt och världens drag på läktaren. Men på isen gick det inte alls som planerat för Djurgården.

– Det var ingen höjdarmatch från oss eller… vi spelar rent utsagt dåligt. Vi är inte där från början, står på hälarna och är inte ens tvåa på pucken, då vinner man inga matcher, konstaterar Christian Eklund bistert.


Men det var inte bara farten som fattades:
– Sedan förlorar vi alla närkamperna och då går det inte att vinna, det gäller att göra de enkla grejerna. Hockey är ändå en kampsport och vinner man inte kamperna då spelar det ingen roll vilka man har i laget eller inte.

Hur kan det bli så pajjigt då?
– Nämen jag tror att vi alla ville ganska mycket. Kanske för mycket. Det är hemmapremiär med den här underbara publiken på läktarna men det blir svårt då också, man vill göra så mycket och då blir det mycket att man drar åt olika håll. Man måste ändå ha lite kyla och göra rätt avvägningar så att man inte hostar upp puckkar till dem andra. Så här många lägen har vi inte bjudit på under hela försäsongen, inte ens mot Oskarshamn! Det är för dåligt, säger Eklund och fortsätter:

– Jag tror det är det här med kampen, en Djurgårdare vill alltid vinna, ska alltid vilja vinna, så kör vi och när vi inte vinner kamperna då kan vi inte vinna matchen heller, det kan inget lag.

Det var rätt rörigt emellanåt också, ibland kändes det som att alla spelade med huvudet under armen?
– Jomen det har nog att göra med just det här att det är hemmapremiär och att man vill för mycket. Sedan är inte det någon ursäkt, vi vet ju vad vi ska göra men i första hemmamatchen då vill man kanske visa för mycket och gör det svårt för sig och då låser det sig. Det är svårt att ändra matchbilden, men det kanske är vårat jobb som tredje, fjärde line att gå in och väcka upp de andra, säger Eklund och fortsätter:

– I andra tyckte jag ändå att vi tog över lite, i mitten där, vi får snurr i zonen och får den där energin som vi behöver till laget. Men sedan börjar vi tredje dåligt och då är det kört igen.

Att det är 53 omgångar kvar är ingen tröst. Inte om man har tänkt sig slåss i toppen, konstaterar Eklund:

– Det är det som är grejen. De här matcherna är lika viktiga som de i omgång 53 och 54. Nu tappar vi tre poäng som kanske kostar oss massor och som kan vara viktiga i slutet. Man måste spela varje match som om det vore den sista. Det kan låta som en klyscha men nu gör vi inte det och då förlorar man. Vi har pratat en del om det i laget och tar vi poäng nu så slipper vi sitta där sedan i slutet och känna att det är måste matcher, sista tio matcherna. Det är därför det är viktigt att ta poängen redan nu. Nu känns det som att segern mot HV inte var värd något. Det är ju de här matcherna vi ska vinna!

Kan ni dra någon nytta av det här? Ha det som en väckarklocka?
– Nja, om vi kan dra någon nytta nu vet jag inte men nu är det derby då går det inte att spela så här för då kör de över oss. I ett derby går det inte att stå och titta på där är det ännu mer kamp, det är ju verkligen kampmatcher. Men det är de enkla grejerna som avgör där med. Vinner man en närkamp så får man en extra fördel direkt.

Den här lördagen stod Micke Tellqvist i Modos mål, samma Tellqvist som visat tydligt att han ville till Djurgården och som i Canal plus konstaterade att: ”det var känslosamt ganska jobbigt”

Men Eklund tänkte inte så mycket på vem som stod där:
– Vi råkar ju ofta ut för det, du har ju Danielsson och Hannula och så där i Modo också så nja jag vet inte om det var något speciellt så mer än att han var bra. Men det visste vi ju redan, att han är en bra målvakt.

Fast visst var det lite typiskt att just Danielsson gjorde två kassar?
– Ja helst hade man ju sett att vi inte släppte in några mål alls, men när vi nu ändå gjorde det så var det kul att det var han, säger Eklund.

Som efter matchen har en stor rodnad – som om någon dragit ett tjockt rött streck - över ena ögonloben efter matchen. Ett skrapsår som lär gå över i blåtira.  Den är ett minne av den Modospelare (jag tyckte det såg ut som Hedman, men kan ha misstagit mig där, som retade upp Eklund rejält med ett mindre snyggt tjuvnyp.

– Han slog mig i knävecken, jag slog tillbaka... när jag ändå låg där och gruffades så kände jag att jag kunde slå lite för att väcka om ingen annan så mig själv åtminstone. Eller någon annan i laget.

En liten Djurgårdströst i bedrövelsen hittade laget på läktarna där det var fullsatt.
– Ja det är ett grymt buzz runt Djurgården hockey nu det är det som gör det extra trist. Vi har Sveriges bästa publik då vill man göra en bra hemmapremiär. Jag har saknat den där gåshuden, nu fick man tillbaka den. Det var synd bara att vi inte kunde leverera, hade vi gjort det hade dagen varit perfekt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Kämpa på! Visa nu att det här var en engångsföreteelse, och studsa tillbaka mot AIK på tisdag

Anonym sa...

Gör ett nyt försök att kommentera.
Tycker inte att det håller med "Det är hemmapremiär med den här underbara publiken på läktarna men det blir svårt då också, man vill göra så mycket och då blir det mycket att man drar åt olika håll". Jag förutsätter att det är proffs vi har att göra med. Vill man hellre spela med mindre publik?? En rejäl utskällning behövs i från tränarna. Skärpning tack, det här vill vi inte se igen.. / MGC

Marie Hallman sa...

Anonym 1 o 2. Kan lova att spelarna var mest arga av alla på sig själva. Och att de skämdes för insatsen. Kan ju liksom inte bli sämre (får man hoppas). Jag tror de skärper sig efter detta.