torsdag 15 september 2011

Fantastiska fansMåste bara tacka och hylla alla underbara hockeyfans runtom i Sverige som gjorde en - vågar jag påstå - helt unik manifestation idag.

Ni hyllade glädjen, passionen och hjärtat i hockey när ni hedrade Stefan Liv.


Det var så tyst att man kunde höra en knappnål falla på Hovet där AIK mötte Timrå. Jag såg just klippen på webben från hyllningen i Jönköping. Fantastiskt. Värdigt, stolt och en så enorm massa kärlek.

Jag önskar att Stefan hade fått se det här men hans anhöriga får ju göra det och jag kan inte tänka mig annat än att det värmer något fantastiskt. Jag blev varm och glad in i själen.

Det händer på tok för ofta att okunniga tar fram den fetaste rollern och målar upp en bild av hockeyfans som livsfarliga galningar och något man ska vara rädd för. Den som såg torsdagens hyllning såg precis tvärtom. Och jag hoppas de som så gärna drar alla över en kam såg det här!

Jag blev så otroligt glad åt den starkaste manifestation jag sett, över hela Sverige, samtidigt. Inget hat, bara kärlek. Ingen kyla, bara värme. Inga dårar, bara stora hockeyhjärtan. Man kan inte bli annat än tårögd av glädje och precis det blev jag. Stor cred till er alla!

Och lite extra bonuscred till Djurgården som går in med en grundplåt till Stefan Livs fond, jag hoppas alla klubbar tar efter och skänker det bidrag de förmår. Lite extracred till Järnkaminerna. Ingen har väl glömt de hårda ord som växlades inför finalserien 2010. Men ingen kommer heller glömma hur fint Djurgårdsfansen hyllade och hedrade Liv. Banderollen "Vila i fred Stefan Liv. Människoliv är mer värda än lagtillhörighet" sa allt.

Och som sagt. Kärlek till alla andra hockeyfans också, fan vad ni är bra.

5 kommentarer:

Jimmie sa...

Grymt bra skrivet Marie!

Jag har fått supermånga tack från massa HV fans på twitter (även om jag själv inte var med i Jönköping) där alla tackar de Djurgårdare som ställde upp på ett otroligt grymt sätt!

Marie Hallman sa...

Jimmie: Tack själv, jag tycker det var så grymt fint igår!

Anna sa...

Önskar man kunde varit där själv & visat sin sorg, men dom som var där gjorde de väldigt bra! Är så stolt över att vara djurgårdare!!

Marie Hallman sa...

anna: förstår det!

Anonym sa...

var kan man se detta? posta gärna en länk.