torsdag 22 september 2011

Fasth nollade Modo

Stark seger av AIK uppe i Övik och starkt inte minst av Viktor Fasth att hålla nollan (2-0) efter den kölhalning som han fick av media och alla möjliga experter efter derbyt för att han tappade humör och fokus då.

Fokus var desto bättre  i dag (torsdag).  Matchens snyggaste move stod dock Oscar Steen för då han retligt enkelt snodde pucken från Nicklas Danielssons blad och efter en kroppsfint vickade bort Micke Tellqvist och la pucken mellan benen på Modokeepern.Noterbart är att David Lillieström Karlsson också gjorde mål, hans första i elitserien. Kul med tanke på att han egentligen tillhör J20-laget men han har ju spelat grymt bra under försäsongen och har fått en plats i laget. Det förtroendet betalade han av bland annat nu. Christopher Aspeqvist stod för framspelningen. Divisionett backen provspelade ju till sig en plats i laget under sommaren och gjorde nu sin första elitseriepoäng.

Jag försökte ringa lite folk efter matchen men de satte sig på ett plan direkt fick jag precis veta. Inte så konstigt då att ingen svarade. Vi får se om jag hinner ringa någon under fredagen istället. Kanske, kanske inte, vi får se.

4 kommentarer:

Mathias sa...

Marie vad tycker du om mediahetsen som varit kring Viktor efter derbyt? Själv tycker jag inte att han har behandlats rättvist i media. Viktor är inte omänsklig, han är människa och människor gör misstag! Varför ska Viktor behandlas olika mot alla andra elitseriemålvakter? Givetvis har han mer förväntningar på sig det här året men jag tycker att den kritik han fick genomlida av de sk. experterna efter derbyt var fan för mycket. Det går fort att från att vara tokhyllad till att bli toksågad.

Som tur var spelade Viktor grymt i matchen mot Modo samt höll nollan, bara konstatera att killen har bra psyke.

Marie Hallman sa...

Mathias: Jag tycker att den var lite to much. Han flippar ut, definitivt men han är inte mer än människa och på något sätt vänds han normalt lugna stabila sätt emot honom när han till slut tappar koncepterna. Och ja det svänger jävligt snabbt tyvärr så det är väl som han själb brukar säga lika viktigt att ta berömet som kritiken med en nypa salt.
Jag tror å andra sidan att han - på fullt allvar - skiter i vad media skriver. Han går sin egen väg i med och motgång känns det som.

Mathias sa...

Ja håller med, tror inte heller Viktor påverkas särskilt mycket av mediapådraget. Tror ändå det var jävligt viktigt för han att göra en bra match i Ö-vik. Annars kan det börja sätta sig i skallen.

Blir det intervju med någon AIK spelare? :-D Hade varit spännande med just Fasth.

Du är ändå bäst Marie, bloggen och Magnus Nyström är det enda som är värt att läsa, allt annat är i stort sätt bara en massa dynga.

Marie Hallman sa...

Mathias: Det gjorde en i eftermiddags med DK. De hade träning till två och jag hade lite annat stök men det kom där vid fyra. Kolla längre upp i bloggen :) Tack för pepp och att du läser :))