lördag 17 september 2011

Gynge: " Riktigt skönt att slå dem i Karlstad"


(Gynge satte den avgörande straffen. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

AIK hade nio raka förluster mot Färjestad, de fyra senaste kom i semifinalen i våras. Men i tionde matchen tog Gnaget revansch och vann med 2-1 på straffar.

– Riktigt skönt att få slå dem i Karlstad också. Riktigt skönt! säger Richard Gynge.


Han hade lite risigt med batteri på mobilen där han satt på bussen men lite hann vi prata. Gynge, som är grym på straffar var den som satte den avgörande straffen. Joakim Nordström hade missat sin straff och Linus Videll satt sin när det var dags för Gynge, som gjorde sin patenterade variant – rakt fram utan krusiduller och pang, rätt upp i krysset.

– Ja det var den, jag kan inget annat, ha, ha, ha!

Fast den sitter oftast bra där ju?!
– ja, he, he, rätt bra. Det gör den, säger Gynge med ett skratt.

När han fått in sin straff var det upp till Viktor Fasth att ta Färjestads tredje straff som lades av Mikael Johansson. Även Fasth gjorde en grej han gjort förr… (inte så ofta men det har hänt)… såg att skytten tittade ner på pucken och kastade sig fram på mage och slog helt sonika bort pucken.

 – Han la sig bara ner, raklång på isen och täckte killen som la straffen. Han täckte bra där… pucken åkte bara rakt in i Fasth, konstaterar Gynge.

Vad tycker du om matchen annars?
– Sådär. Vi spelar bra försvarsspel, Viktor (Fasth) är bra, backarna hjälpte till bra med andrapuckarna men anfallsspelet var inte sådär jättebra. Vi hade inte så många långa anfall och sådär så… det kändes som att vi inte fick ut allt vi kunde i anfallsspelet.

Nu har jag inte sett matchen men tittar man på statistiken så ser det ut att ha varit en jämn match?
– Ja, det var det också. Absolut! Men vi hade många utvisningar, för många och spelade mycket i boxplay. Men det var nog rättvisa utvisningar tyvärr.

Den tunga raden med nio raka torsk mot Färjestad hade spelarna bra koll på. Segern i den tionde matchen kändes därför extra gött så klart, säger Gynge:

– Det var riktigt skönt att få slå dem i Karlstad också. Riktigt skönt!

Vad betyder det att bryta en sån förlustsvit?
– Jag tror det betyder rätt mycket för oss. Det hade satt sig lite i huvudet kändes det som, det var så många matcher med förlust på rad.

Kändes som ni hade ett spöke där?
– Ja, för vi har ju lirat bra och skapat chanser i de andra matcherna med, men Färjestad har ändå alltid vunnit med ett uddamål. Alla de här tio matcherna har varit jämna som sjutton, det har bara varit det där lilla extra som saknats.

Hade ni snackat mycket om det innan?
– Nej, vi pratade bara lite om att vi ville ha revansch från semifinalen, det var mer så.

Vad gjorde att ni vann nu då?
– Svårt att säga. Det var vår tur kanske?! Ha, ha.

Hur ska man sammanfatta era två matcher tycker du?
– Oj, det är alldeles för tidigt att säga något, det är 53 omgångar kvar så två matcher säger ingenting om slutet mer än att det är väldigt skönt och bra att få en bra start. Men vi får nog vänta en 10,15 ja kanske 20 omgångar innan man kan börja säga något om utgången av serien.

Men vad har gett de två vinsterna anser du?
– Våran målvakt har varit riktigt bra, vi har varit riktigt bra i det offensiva spelet, bra i pp och i dag (lördag) visade vi att vi kan försvara oss väldigt bra. Vi har haft ett bra försvarsspel och ett grymt målvaktsspel i de här tv matcherna, det är roligt.

På tisdag är det derby?
– Ja, det ska bli jättekul. Det är ju Djurgårdens hemmamatch men det ska bli kul, spännande. Det är alltid lite extra att spela derby, det är sån himla härlig känsla och stämning!
 

2 kommentarer:

KarlstadGnagare sa...

Tror det här kan bli Gynges säsong. Det ser ut som att han lagt på sig några fler kilo muskler, för han ser mycket starkare ut. Mot Timrå var han grym, och igår var han mer än bra!

Marie Hallman sa...

karlstadsgnagare: Ja jag såg ju inte igår men håller med dig om Timrå så jag hoppas du får rätt!