fredag 16 september 2011

Hockeyallsvensk premiär! Almtuna -SSK 2-3


 Allsvensk premiär Almtuna SSK 2–3 (1-1,1-0,0-2,)

(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

Matchen:MM
Målvakter: Linus Fernström, Almtuna 88%  och Julius Hudacék, SSK, 89,47 %
Publik: 2 320
Domare: Mikael Lindqvist


Bäst i SSK
MMM Julian Jakobsen, f.
MM Thom Flodqvist, f,
M Julius Hudacék

Bäst i Almtuna: Niklas Anger, f.

(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

NOTERAT
PERIOD ETT
... Hockeyallsvenskan vill också hylla Stefan Liv. Knäpptyst minut även här, mäktigt!

(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)


... Någon i SSK, jag såg inte vem, fick upp en klubba (tror jag det var) i fejjan på Stefan Gråhns som grimaserade illa och låg kvar någon minut på isen precis i inledningen av matchen. Gråhns är föresten lagkapten i Almtuna den här säsongen med Niklas Anger och Robert Kimby som assisterade

... 1-0 Niklas Anger (Jonas Westerling, Mattias Guter). Almtuna har haft trögt med målskyttet på försäsongen och bara gjort nio mål men nu slog man till med första målet tidigt i matchen. Anger som har gjort en kasse på försäsongen mot Huddinge fick målet, tyckte det såg ut som en styrning. Såg ut som om Hudacek var lite på pucken också men sedan inte riktigt fick grepp om den, förmodligen för att pucken ändrade bana.

(Foto: www.hockeymedmariehallman.se)

... SSK fick matchens första pp då Niklas Anger åkte ut för hakning efter 5.58. Men SSK hade svårt att utnyttja sitt överläge till en början av pp men 15 sekunder kvar klev Kalteva in i bilden och kvitterade.

... 1-1 Mikko Kalteva (Thom Flodqvist, Fredrik Sonntag) Spel 5 mot 4. Finländaren ställde upp på blå och drog på ett redig slagskott från blå. Katching sa det bara när pucken gick ribba in.

(Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 

... Almtuna fick pp nummer två, sedan Jacob Dahlström enligt domaren däckat Jonas Westerling med en crosschecking. Jag såg tyvärr inte situationen, hörde bara braket nere i hörnet vid sargen. Dahlström fick 2+10.

... Det överläget lyckades Almtuna inte utnyttja, samtidigt som SSK gjorde ett helt okej boxplay.

... Stefan Bemström var med, ombytt på bänken men spelades sparsamt i första blev bara något enstaka byte där. Förmodligen på grund av axeln.

 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 

...SSK åkte på en utvisning till då slog Ziga Jeglic till med en skön dragfint. I shorthand. Almtuna spelare gick på den men mål blev det inte.

... Det var föresten en SSK supporter som fick en puck rätt i nyllet. Pucken flög upp i luften vid ett motlägg, studsade i taket och ner rakt i ansiktet på SSK-supporten som togs om hand av Almtunas läkare. Vet inte hur det gick där men jag hoppas det gick bra.

...Första perioden var... sådär från SSK:s sida. Grymt mål av Kalteva men annars lite försiktigt och nervöst tycker jag. Eller nervöst är väl inte rätta ordet heller men lite för vagt, lite för lite pondus och bestämdhet. Men det blev bättre allteftersom så det kanske var lite premiärnerver i början där.

 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 

PERIOD 2

... 2-0 (2.05) Niklas Anger Ett litet oturligt självmål av SSK då Niklas Anger skjuter i stolpen, sedan studsar pucken lite olyckligt och går in via Blaz Gregorcs ena axel,  möjligen snuddar den först vid Hudacek. Var lite kalabalik där vid målet. Inget vidare spel från SSK före målet heller.

... märklig sekvens i andra där Viktor Lööv och en Almtunaspelare som jag tror var Rickard Rollin Carlsson stod och bökade vid målet och plötsligt står sida vid sida med ryggen mot nätet och täckar halva kassen samtidgt som Hudacek knuffas ut ur målet och ramlade omkull. Bara så där. Ingen åtgärd från domaren dock.

... Julian Jakobsen fick på ett bra skott halvvägs in i andra när Niklas Anger satt utvisad för hakning men Fernström i Almtunamålet visade att han inte bara är stor och täcker, han har en hyfsad plock också.

 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 

... riktigt nära mål av Gråhns efter dryga 13 minuter, ett snappt, rappt lite oväntat, avigt skott men där var Hudace med och slängde reptilsnabbt ut benskyddet.

... SSKs pp var bättre i andra än i första. Å andra sidan var det knappt märkbart i först men i mittperioden fick man ändå till pp uppställningar och lite mer alternativ framför mål.

... Lite bättre spel av SSK i andra men inte tillräckligt. Slovenerna – som måste leverera för att det här ska gå bra – var mestadels osynliga. Sabolic kom inte till någonstans och Jeglic åkte mest runt och letade snygga pass och finter. Det kommer inte att hålla.

 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 

PERIOD 3
... Emil Billberg var nära, nära att trycka in en kvittering efter sju minuter men lyckades inte hitta de där millimeterna till som hade behövts.

... riktigt bra tryck för övrigt av SSK under tredje, men det var så dags då. Plötsligt kom desperationen fram och Almtunas Linus Fernström fick göra rejält skäl för lönen.

 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 

...  såg ut som Anger skulle spela fram till 3-1 i mitten av tredje när han kom i en två mot ett med Mattias Guter på andra sidan, men Guter kom lite för nära målet och Hudacek var bra med. Hade han däremot passat tillbaka till Anger då hade han gjort hattrick så öppet hade Anger på sin kant.

… 2-2 (11.25) Thom Flodqvist (Julian Jakobsen). Rörigt framför mål, det såg först ut att vara ett nytt flipper/studsain självmål typ.  Men Flodqvist var sist på pucken, det var Ziga Jeglic bestämd på. (Se intervju)

 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 

…2-3 (16.35) Ziga Jeglic (Mathias Månsson). Riktigt snyggt. SSK kommer tre mot två, Månsson släpper pucken i precis rätt läge till Jeglic som får pucken i precis rätt läge vid bladet och bara kan klippa till. Rätt upp i krysset. Där satt den. Typ.

…SSK:s slovakiske målvakt Julius Hudacek är en skön showman. Efter matchen körde han först vågen, sedan väntade han ut fansen lite, hoppade upp på målburens tak och stod där på knä och körde vågen några varv till. Övriga spelare stod och skrattade och njöt på isen. Jag hann tyvärr inte få upp kameran där, himla synd såg galet roligt ut.

 (Foto: www.hockeymedmariehallman.se) 

…Ni skulle ha hört jublet inifrån omklädningsrummet. Jag stod ute i korridoren när SSK kom in och vrålet baki den stängda dörren ekade hela vägen ut. Många lättade och glada spelare där inne.

Skotten i matchen 19-25 (6-7, 5-9 8-9)

 

6 kommentarer:

Marcus Ahlén sa...

Vad var dina intryck av Linus Fernström? :)

Sektion K sa...

Vågen??? Det var ingen som körde någon våg, absolut inte Hudacek!
Klappa händerna och gunga med armarna, långt ifrån någon våg. Vart satt du?

Han som fick pucken på sig träffade kinden. Ingen funktionär agerade utan publiken fick skrika på polisen. Pucken ordnade vi så att han fick behålla.

Inte en rad om de tillresta SSKarna? Tydligen bara Djurgårdens och AIKs publik som går att hylla och nämna jämnt..

Marie Hallman sa...

Ahlén: Jag blev positivt överraskad. Såg lugn och säker ut, agerade med pondus. Coolt med tanke på åldern.

Sektion:
Ja vad ska man kalla det? Han håller armarna framför sig och lyfter de upp och ner oc hej och hå typ. Tyckte vågen var bästa sättet att beskriva det.

Den som berättade om killen i publiken stod nära och sa att Almtunas läkare hade varit där men jag kanske fick fel info av han som såg? Jag vet inte för jag såg det inte själv.

SSK:s klack var ojämn. De var stålande i början och bjöd på skönt tryck i tredje. Men i andra, efter 2-1 målet och den perioden ut så var de tysta. Så upplevde jag det.

Johnny sa...

Här är Mr Madhawks svar på din betygssättning från Expressen.

Dessutom hånar han din genomgång med att skriva:

"För ett par dagar sedan publicerade Expressen årets utgåva av ”Hockeybibeln”. I den kunde vi finna en smått komisk genomgång av alla allsvenska spelare."

Johnny sa...

http://mrmadhawk.se/2011/september/den-stora-genomgangen.html

Råkade kopiera in adressen så att mitt namn gick till den men här är den korrekta adressen.

Marie Hallman sa...

Johnny: Vet du. Jag bryr mig faktiskt inte. Sorry men jag har inte tid och inte ork att grotta ner mig i människor som bara vill håna och hata. Ha en bra kväll.