torsdag 8 september 2011

Idoff "Strömwall poängterar kollektivet"


Förlust ikväll för SSK mot Linköping i Cloetta center. Elitserielaget hade genrep inför premiären och öste på för fullt och ledde skotten med 36-12 efter två perioder. Snacka om svettigt för Sebastian Idoff som hade mycket att göra i SSK-kassen:

– Ja, men det var mest i andra, där vann de skotten med 23-6. Men där drog vi på oss onödiga utvisningar och de är skickliga i pp, de bombarderade målet där så det var utvisningarna som tog död på oss och gjorde att det blev lite tillbakapressat och att de fick ta över, konstaterar SSK-målvakten.


 Linköping hade matchen som genrep inför elitseriepremiären nästa vecka och gick såklart för fullt:

– Ja man märkte att de inte höll igen någonting. Jag pratade med Calle (Söderberg, efter matchen) och han sa att de ville få igång spelet och få ihop laget inför Frölundamatchen, säger Idoff.

Som för övrigt fick påhälsning av just Calle Söderberg direkt:
– Ja, han gjorde mål efter tretton sekunder. Det var ett friläge direkt för dem så vi fick kämpa i motvind hela vägen samtidigt som de hade ordinarie lag. Vi hade lite problem ibland men jag tycker att vi löste det bra även om det var lite chippar in och sarg ut… men det var helt godkänt. Sedan vill man alltid vinna men de var lite bättre.

 Hur har försäsongen varit för dig tycker du?
– Det har gått helt okej. Första matchen var ju ... tja det var en typisk första match, lite hafsig och slafsig sedan var vi i Norge då hade vi en konstig match där de hade 3-0 som vi vände (till 6-3). Men de sista matcherna har känts bra, vi har bra go i laget och det kvittar vem som står i målet. Alla kämpar för alla.

Vad har funkat bäst så här långt för er under försäsongen?
– Vi har fått igång vårat spel bra, vi har hittat vad vi är bra på, har hittat vårat spel – det här att kriga hårt och åka mycket skridskor och på så sätt vinna över motståndarna. Strömwall har poängterat kollektivet, att jobba som en enhet istället för att alla ska in och avgöra själva. Och vi har gjort det bra, vi har fått ihop laget bra. Det är jäkligt kul att det har gått så bra mot elitserielag som det har gjort.

Vad tycker du kan bli bättre inför premiären?
– Det är klart att alla delar kan bli bättre men kanske mest pp. I dag hade vi fem mot tre men kunde inte göra mål. Sedan är det väl tekningar i vissa lägen. Vi måste vinna tekningar mot bättre motstånd, annars går det inte. Det är väl det mesta, annars har det gått bra för oss, jag hoppas vi kan fortsätta så när serien börjar, säger Idoff.

Som efter några säsonger i allsvenskan har full koll på premiärmotståndarna Almtuna, bland annat efter samtal med folk runt om i serien.
– Ja man ringer ju lite och snackar lite. Almtuna vet vi spelar en väldigt jobbig hockey och nu har de fått lite spetskompetens i Hermansson med flera så det kommer bli en tuff nöt att knäcka. Men vi måste tro på oss själv och det känns bra! Vi kommer inte att ge vika utan kommer göra allt vi kan för att vinna matcherna.
  


5 kommentarer:

Cluben sa...

"Det var ett friläge direkt för dem så vi fick kämpa i motvind hela vägen samtidigt som de hade ordinarie lag."

Tja, förutom att Åkerman, Dahlbeck, Hävelid, Laumann och Arlbrandt (och Honken) var borta så hade vi nog ordinarie lag (plus några juniorer)... ;)

Marie Hallman sa...

Cluben: När han nu upplevde det så så upplevde han det så. Jag tycker inte att man kan sitta och såga honom för det.

Anonym sa...

>Cluben, Vilken tur att ni inte hade ordinarie lag för då hade väl SSK fått stryk med 14-2 typ, eller hur ;)

Johan sa...

Ska man nu prata ordinarie lag så kan man ju nämna att SSK saknade sina två mest rutinerade backar Bemström och Kalteva, samt att Hudacek med över 98 i räddningsprocente satt på bänken. Idoff verkar dock gjort en bra match. Kul med två bra målvakter i år. Man kan inte förvänta sig att allsvenska SSK ska slå LHC på bortaplan i deras genrep. Bra dock att det inte rinner iväg trots att vi ställer upp med en väldigt ung försvarslinje. Blir kul att se matchen mot Brynäs på Canal+ på söndag.

Marie Hallman sa...

Framför allt så känner ajg att om nu Idoff säger som han gör så får han göra det. Jag tänker inte sitta och tillrättavisa de jag intervjuar. Det de säger får stå för dem.