fredag 23 september 2011

Lagerström "En zorro! Det var jäkligt tungt " (Åslin slänger in en zorro. Foto: Viasat hockey/TV10)


SSK fick en drömstart. Sedan sket sig allt. Totalt. När krutröken hade lagt sig stod Troja Ljungby (som var jumbo inför matchen) som segrare med 6-3. Och SSK hade fått sig en svidande läxa:

– Ja verkligen. Vi måste lära oss att så det är så här det ser ut i alla bortamatcher i allsvenskan. Alla kör som fan, så mycket det bara går och checkar med tre man. Man har ingen tid, allt måste gå fortare, det måste vi lära oss och ta med till framtida matcher, säger lagkaptenen Tony Lagerström.


För det började ju så bra. 1-0 av Emil Lundberg efter 2.01 och 2-0 i fem mot fyra av Robert Sabolic efter 5.41. I det läget såg det ut att bli en skrattmatch för SSK och kanske var det en del av problemet.

– Ja det kan ju bli så att när man får två snabba mål på det sättet då kanske det sjunker in någon litet lugn, eller lite för mycket lugn i laget. Men de körde ju på så in i helvete. Vi slappnade av och fick inte upp ångan igen när de kom igång.

Blev ni tagna på sängen av att de fortsatte pumpa på och plötsligt fick in puckarna?
– Jag vet inte men lite kanske, av att de trycker ner oss så pass hårt även efter att vi hade gjort 2-0- Inställningen var där hos oss men vi lyckas inte utan de kör på.

Och matar plötsligt in sex mål på rad?
– Ja, det kändes tungt. Vi gjorde några enkla misstag där och satt mycket i utvisningsbåset, det gjorde det svårt för oss. De gjorde ju tre mål i pp, det går inte att sitta där när man är borta lag. Och de är bra hemma, det visste vi ju. De kom ut stenhårt och vi blev väl som du säger lite tagna på sängen. Vi blir lite synade i egen zon, de kör jävligt hårt, åker mycket skridskor och det var tufft för oss.

Och inte blev det lättare av att Trojas tredje mål var en zorro, alltså ett riktigt konstmål där David Åslin åker runt målet, trycker upp pucken på bladet (som tex Micke Granlund gjorde för Finland i VM) och slänger sin helt fräckt in pucken vid närmsta stolpen, över axeln på Sebastian Idoff. Tungt som bara den så klart.

– Ja, precis. Det står 2-2 så kommer det där målet! En zorro! Det var jäkligt tungt. Även om det var ett snyggt mål men zorromål går inte in så värst ofta. Det var otroligt tungt när det kom. Hade vi lyckats hålla nere siffrorna lite till så hade det kanske blivit en helt annan match. Vi vet att vi är starka i tredje och hade vi hållit nere siffrorna dit så hade det kunnat hålla hela vägen ut men de fick två snabba mål sedan orkar vi inte vända det.

Mot slutet av matchen bröt det dessutom ut ett riktigt rallarslagsmål, där domarna fick ägna en bra stund till att klura ut vem som skulle ha vilket straff. Det blev två matchstraff (game) för Troja på Calle Gustafsson respektive Joakim Nettelbladt och ett matchstraff (game) för SSK:s Robert Sabolic.

Eftersom spelarna fick game så väntar åtminstone inga automatiska avstängningar. Ska någon stängas av krävs att någon av domarna ändrar straffen i efterhand och vid halv tolv på fredagskvällen stod de fortfarande game i den officiella statistiken på swehockey.

Men det var faktiskt SSK:s Tony Lagerström som var anledningen till kalabaliken, han fick en tvåa för boarding:
– Ja det var väl jag som var upprinnelsen där… jag kom bakom en Trojaspelare och smällde på honom, då tycker alla deras spelare att det är en sen tackling och då börjar de veva och blir som tokiga och tar lite nacksvingar och grejer. Det kom in en tredje gubbe där också men jag tycker väl att domarna läste det bra på något sätt ändå, konstaterar Lagerström.

Viktige poängmakaren Robert Sabolic skadade, enligt Länstidningen, ena handen i bråket. Oklart hur svårt skadad han var. På måndag väntar Örebro i Templet och gick det undan i Ljungby så lär trampas på än värre på måndag.

– Men vi får ta lärdom av det här och göra likadant mot Örebro som Troja gjorde mot oss, trampa på som fan, avslutar Tony Lagerström.5 kommentarer:

Anonym sa...

ja en riktig shit match men troja var med på så är det...Härligt men junis mål av lundberg, nu tar vi örebro krma kram

Marie Hallman sa...

Anonym: Nästan en hel säsong kvar, bara jobba på. Förhoppningsvis blev det en viktig läxa detta.

Marie Hallman sa...

Och all cred till Troja måste jag säga också. Som inte viker ner sig vid 0-2 och trots att de inlett med två tunga förluster i matcherna innan. utan de tar det på rätt sätt, jobbar på och vänder. Starkt!

Anonym sa...

Undrar om Leksand ångrar att de dumpade "Lill-rullstolen" Åslin...

Marie Hallman sa...

Anonym: en dag som denna? Förmodligen.