måndag 5 september 2011

Månsson "En perfekt start för mig"


 (Månsson spelade och nacken/ryggen höll. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Mathias Månssons diskbråck har läkt snabbare och bättre än han först vågade hoppas.  Planen var att vara spelklar till premiären men det blev spel redan nu på försäsongen mot Vita Hästen.

– Det var inte bestämt från början men efter träningen i morse så kändes det ganska bra och då tyckte vi det var lika bra att testa hur det funkar i matchsituationer, säger SSK-forwarden.


Hur gick det då?
– Bra! Det kändes ganska så bra. Det var en lite smutsig match men jag fick inte ont så det gick bra.

Det var begränsat med speltid i första och andra och mer i tredje, berättade David Nilson Hamne som var mina ögon på matchen?
– Ja jag var med som tionde forward från början. Vi hade tre lines och tanken var att jag som extra skulle spela pp, boxplay och hoppa in lite då och då i fem mot fem. och det gjorde jag i början men jag kände mig bättre och bättre, så då fick jag spela normalt i sista perioden. Jag började lugnt, sedan blev det mer och mer. Det blev en perfekt start, lite mjukstart, för mig, säger Månsson.

Tanken var ju att inte spela förrän han var säker på att nacken/ryggen skulle hålla och efter att ha fått en redig smäll i fredags på träningen så kände han att det här håller!

– Ja i fredags fick jag en tripping när jag skulle trampa runt en back och flög med huvudet rakt in i sargen. Jag tog ju den smällen så… då visste jag. Får man inte ont i nacken av det så… vad jag vet så är det ett bra test! Och det var skönt att känna att det håller för spel.

I början av diskbråcket hade du nerver som kom i kläm och ställde till det med ena armen men det är borta nu?
– Ja, nu är jag vrålstark. Rehabträningen har varit fantastiskt bra. Den kommer jag fortsätta med hur som helst. Jag har blivit mycket starkare i rygg, bål och hela paketet. Jag kommer fortsätta gå dit även om nacken är bra nu.

Ni vinner med 6-0 i kväll, hur var matchen som värdemätare?
– Alltså, 6-0 är ändå 6-0. Och det är alltid bra att spela och vinna. Vita Hästen har haft en bra försäsong och bland annat spöat både Tingsryd och Troja och varit i Norge och vunnit över de lagen där så det är inget pissgäng. Nu kör vi över dem, 6-0 säger det mesta tycker jag. Det är ju bättre att spela och vinna än bara träna, säger Månsson och fortsätter:

– Och för mig så var det perfekt att få en sån här match som första match. Det är mycket bättre att börja mot Vita Hästen än att möta Linköping och Brynäs och sedan gå in i seriespel. Nu har jag fått en match i benen och får förmodligen en till innan vi startar serien.

Om och hur mycket han ska spela i de två matcher (LHC och Brynäs) som återstår innan säsongspremiären mot Almtuna 16 september är ett beslut som tas senare, bland annat lite beroende på hur kroppen svarar på den här matchen.

– Vi får se hur jag mår i morgon när jag vaknar. Det är läkaren och coachen som får bestämma (om det blir spel eller inte).

Hudacek höll förresten tredje nollan. Hade han mycket att göra?
– Det hade han och hålla nollan är väl alltid okej?! Han har varit grym hela försäsongen, han är ruggigt bra. Men han är lika bra på träningarna så jag är inte förvånad.


3 kommentarer:

Vispen sa...

Tack! Skönt att höra att krigarn är tillbaka!! Bra spelat idag!!

Marie Hallman sa...

Vispen: Ja kanon ju att det verkar vara bra med den där nacken/ryggen nu.

Perra sa...

Hej Marie,
kanske läge för en intervju med Blid efter kontraktet + Strömwall/Nygårds om intresset för Ryno. Väntar med spänning ...