onsdag 21 september 2011

Månsson "Vi vann ju, det är det väsentliga"


 (Månsson fyllde 30 i går, firade med mål och seger. Foto: www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Det spelades allsvensk match i Södertälje i går också. Jag skrev en kort text åt Expressen om det igår kväll som finns ute i papperstidningen idag. 

Den ser ut så här:SSK spelade ut Sundsvall men fick ändå nöja sig med en knapp seger, bara 2-1 mot det väntade bottenlaget.
– Ibland sätter man lägena, ibland går det inte men nu räckte det med två mål. Det viktigaste var att vinna matchen. Sex poäng på de två första matcherna, det är vi nöjda med, säger SSK-forwarden Mathias Månsson till EXPRESSEN.

Han fyllde 30 i går och fick fira med både ett mål och en seger men Axel Brage i Sundsvallskassen såg till att hålla siffrorna nere. Brage släppte bara in totalt två mål trots att SSK bombarderade honom och ledde skotten med 31-7 inför sista.
– Vi dominerade ganska hårt i två perioder, hade bud på många mål i andra. Sedan började det bli lite panik i tredje. Vi hade många utvisningar, det hjälpte dem att komma tillbaka i matchen och få ett mål. Och det var väldigt nära att de kvitterade när de kom fyra mot en med tio sekunder kvar. Nu blev det bara en isare men hade de fått upp pucken lite till hade det gått illa, säger lagkaptenen Tony Lagerström till EXPRESSEN.
Och fortsätter:
– Vi är jättenöjda över sex poäng på två matcher. De poängen är otroligt viktiga för självförtroendet och kan hjälpa mycket framöver när man har ett så ungt lag som vi.
MARIE HALLMAN/EXPRESSEN


Månsson sa även så här om:

... hur matchen såg ut:
- Vi spelade jävligt bra i de två första perioderna och ska väl leda med något mål mer än 2-0, sedan drar vi på oss utvisningar i sista som gör att Sundsvall kommer in i  matchen. Men överlag är vi nöjda med tre poäng. Det är det som det handlar om. Nu har vi sex poäng på två matcher, det vår vi vara nöjda med.

...skottstatistiken i de två första perioderna, 31-7:
-Det såg väl så ut på isen som statistiken säger, vi tryckte på, skapade många lägen och åkte mycket skridskor men det räckte ändå inte till fler mål. 

...Sundsvall duktige målvakt Axel Brage:
 - Han var bra men vi kan ta bättra avslut. Vi borde ha gjort fler avslut också, vi skapade lägen för att göra mål. Men vi vann ju, det är det väsentliga.

... Sundsvalls sista chans: 
- Det var ganska lugnt, en isare, men vi har en bra målvakt, såna skott tar han alla dagar i veckan.
Va ganska lugnt en isar,  den tar våran målvakt alla dagar i veckan....var ngåot skott på bortre men vi har bra målis, såna skott tar dem.....

Tony Lagerström sa även så här om:

... avslutningen på matchen:
- De kom tre, fyra stycken mot en i sista tio sekunderna, så vi är inte alls nöjda med hur vi genomförde sista perioden. Vi måste lära oss att stänga matcherna lite bättre så att vi inte hamnar i de här kniviga situationerna. Vi måste lära oss spela lite mer på läget och inte ta så många utvisningar.

... Om Brage var grym eller SSK:s avslut dåliga i de två första perioderna:
-Det kan nog vara lite av båda. Vi var kanske inte skarpa i avsluten plus att han spelade bra när vi hade de bra avsluten också.

..att SSK nu har gjort tre av sina fem mål hittills i pp:
-Jättepositivt! Vi jobbar mycket med pp, det är kul att det ger utdelning. Det är så pass viktigt i hockeyn att det funkar.

1 kommentar:

Anonym sa...

Bara täljetokar överallt