onsdag 7 september 2011

Ofattbart


 (Danne Larsson och Stefan Liv skojar i hop under LG Games i vintras på Hovet. Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Det finns inga ord för hur tragiskt det här är. KHL-laget Lokomotiv Yaroslavls plan har kraschat vid starten, när planet lyfte nu i eftermiddags för  att flyga till Minsk.

Nu är det bekräftat att Stefan Liv var med och har omkommit i kraschen. Det som inte får hända ha hänt. Det är en sån otrolig tragedi detta för de omkomna spelarnas familjer och vänner framför allt. Men också för hela hockeyvärlden. Det må vara heta duster på isen men det finns så många som känner de spelare och ledare som nu har gått bort och som nu måste ta in det ofattbara.


(Liv i Globen i vintras under LG Games. Han skämtade som vanligt och hade kul själv åt att han lyckats ta en fajt med jätten Artyushin. Och förklarade - på sitt typiska lugna sätt att: "Man måste mäta sig med de starkaste för att se hur stark man själv är... nä men det blev lite olyckligt att det var han. Jag fick en ful slashing, tänkte att jag måste göra något sedan när jag tittade upp såg jag att det var han, då var det försent att ändra sig, ha, ha” Foto:www.hockeymedmariehallman.se/arkivbild)

Jag känner Stefan via hockeyn, känner honom visserligen inte som en privat vän men har ju under flera år träffat honom och pratat med honom som reporter ett antal gånger både i elitserien och i landslagssammanhang och har alltid uppskattat att prata med Stefan de gånger våra vägar har korsats. En riktigt kanonkille, snäll, omtänksam, alltid med glimten i ögat, alltid full av med humor och en värme som ständigt lös omkring honom. En som gör andra glada. En som alltid fick andra att må bra.

 
(Liv firar SM-guldet på Hovet 2010. FOTO OLSIN SPORTFOTO)

Det känns som sagt helt ofattbart grymt och ledsamt detta. Mina tankar går till Stefan själv, till hans familj -hans älskade fru och barn och alla vänner och så klart till alla övriga i planets familjer och vänner. Det här är så ofattbart jävla svårt att ta in känner jag. Han kommer vara så jäkla saknad. Det känns bara  hemskt och så fruktansvärt orättvist. Och så fullkomligt ofattbart. Men jag är glad att jag fick äran att känna dig lite grand Stefan! Det är jag.

14 kommentarer:

Anonym sa...

Vila i frid.

Anonym sa...

Oerhört tragiskt!

Vila i frid Stefan Liv! En av de bästa vi haft i målet i Sverige!

Tankarna går till Livs familj och vänner samt till HVs organisation!

Madde sa...

Vilken tragedi!! R I P

Anonym sa...

Ofattbart.

Vila i Frid.

reservjesus sa...

Det känns bara så overkligt. Tankarna går till Stefans familj och anhöriga, även till det andra killarna också. R.I.P

Jerry sa...

Stefan Liv R.I.P

Anonym sa...

r.i.p.

stefan liv o hela laget!

Anonym sa...

Tragiskt! Vila i frid!

//Nicke

Malin sa...

Vila i frid!
en sån otroligt tragisk händelse kan fortfarande inte riktigt förstå.
mina tankar går till alla deras familjer.
Rest in peace.

Marie Hallman sa...

Ja det är så sorgligt. Det går bara inte att fatta. Men jag är glad åt att jag har fått känna dig Stefan. Det är jag.

Anonym sa...

Fruktansvärt

Finner inga ord

Mårten

-daniel- sa...

Ja...detta känns helt otroligt tragiskt. Sanslöst synd om alla drabbades familjer.

Just i fallet med Stefan kommer det ju så nära oss eftersom vi "lärt känna honom" under alla dessa möten i Elitserien. Verkade vara en otroligt ödmjuk person som hade bägge fötterna på jorden. Oerhört respekterad av oss alla.

Vila i frid.

Marie Hallman sa...

Word till allihop. Och en kram också. :)

Malin sa...

Vila i frid!
Kunde inte förstå det imorse när jag vakna, trodde jag drömt.
Men insåg snabbt att så inte va fallet :(
Mina tankar går till Stefans familj och självklart alla andras familjer också.