onsdag 21 september 2011

Owuya: " Utan mamma hade jag inte kommit någonstans"


 (Mark Owuya i somras. Foto:www.hockeymedmariehallman.se)


Mark Owuya kämpar på borta i Toronto. Dags för main camp nu och Mark ska slåss om en plats. Det lär bli tufft men en som stöttar nu, precis som hon har stöttat hela Marks liv är förståss hans... mamma.

Det finns en underbar artikel i thestar.com där en reporter intervjuat Marks mamma Olga som verkligen gjort allt för att sönerna ska få spela hockey trots att lönen inte var i paritet med vad det kostar att bli en stjärna i hockey.I artikeln berätta mamma Olga att hon - efter många om och men -lyckades  låna 5 000 spänn för 14 år sedan för att köpa en hockeyutrustning till Mark. Hon fick kämpa för att få lånet, banken ville inte låna ut men till slut fick hon fram pengarna som behövdes via en annan långivare.

Det har blivit många lån efter det och när brorsan Sebastian Owuya ville bli målvakt bad hon honom bli utespelare eftersom det var billigare prylar. Nu är han back.

När grillor skulle köpas fick Marks mamma köpa begagnat och det hände att skridskorna var "så mycket större än hans fötter att det var löjligt" berättar hon. Mark fick aldrig veta hur mamma kämpade. Det förklarar hon med att "man ska aldrig underminera ett barns självförtroende". Men Mark konstaterar i artikeln att utan mamma hade han aldrig kommit dit där han är nu.

Intervjun väcker känslor hos mamma Olga som gråter av lycka och glädja på slutet över att Marks dröm om att spela i Nordamerika är på väg att gå i uppfyllelse. Superfin intervju, på engelska så klart men ändå. Ni hittar artikeln här. In och läs!!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken hjälte hon är!

Anonym sa...

Helt otroligt asså! Mark´s mom rules!

Metal Machine sa...

Det är naturligtvis ingenting man rekommenderar människor att göra, men shit vad bra gjort! Och med facit i hand verkar det ju ha varit en bra investering. :D

Marie Hallman sa...

anonym 1, 2 och MM: Ja jag kände nästan en tår där, grymt mamma Owuya!!!! Och grymt ALLA föräldrar som kämpar på där ute!!